-
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد
سیاستهای ارزی و پولی بانک مرکزی غلط است
«مجیدرضا حریری» تاکید کرد سیاست گذاری در ایران در بخش های مختلف اقتصادی اعم از ارزی و پولی غلط است، به این خاطر که مبنای سیاست گذاری در ایران این است که چه کسی پول به جیب چه کسی بریزد و از جیب چه کسانی برای این ها پول خارج کند!
-
کارشناس اقتصادی در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد؛
عدم توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری چشم انداز مثبت کاهش تصادفات را از بین برده است
«حسین راغفر» اعتقاد دارد که تاکنون کمترین توجهی در نظام برنامه ریزی برای توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری توسط مسوولین امر صورت داده نشده و همین امر در کنار مسائل اقتصادی، چشم انداز مثبت کاهش تصادفات را از بین برده است.
-
دردسرهای ترامپ برای اقتصاد جهانی و چین
چین در یک سیستم تجاری مبتنی بر قواعد عملکرد بسیار خوبی داشت، چراکه میتوانست از طریق سازمان تجارت جهانی از خود در برابر اتهاماتی مانند دامپینگ (فروش کالاهای خود در خارج از کشور زیر قیمت تولید) و دیگر اقدامات تجاری ناعادلانه دفاع کند. اما در دنیایی که به سمت حمایتگرایی در حال حرکت است، چندان مشخص نیست که چگونه میتواند این روند را ادامه دهد.
-
تسلط چین بر تولید و اقتصاد جهانی
قدرت تولید چین موجب شده تا در ایالات متحده و بسیاری از اقتصادهای توسعهیافته دیگر، مصرفکنندگان از محصولات ارزانتری برخوردار شوند اما تولیدکنندگان آنها برای رقابت با چین با مشکل مواجه شوند؛ به همین انواع سیاست های حمایتی و تعرفه ای در دستور کار قرار گرفته است.
-
فهرست جدید بدهکاران بانکی با ۷۹۰همت بدهی معوق
در این گزارش جزئیات اسامی ابربدهکاران ۲۷ بانک دولتی و خصوصی را که در مجموع حدود ۷۹۰هزار میلیارد تومان بدهی غیرجاری به سیستم بانکی دارند، بخوانید.
-
شکست سیاست کنترل قیمت بیمهها
قیمتگذاری دستوری، ساکنان ثروتمند لسآنجلس را هم بیچاره کرد
اندیشکده آمریکایی «کاتو» تاکید کرد که دستکاری در قیمتهای بازار بیمه برای پنهان کردن ریسک، باعث از بین رفتن آن ریسک نمیشود. بلکه تصمیمگیریهای نادرست مردم و کمبود منابع و کالا را تشدید میکند. تجربه شکستخورده کالیفرنیا در کنترل قیمتها، صاحبان این خانهها را با هزینههای سنگین و مشکلاتی روبهرو کرده که در مواجهه با واقعیت روزافزون آتشسوزیهای جنگلی آشکارتر شدهاند.
-
اقتصاد سعودی در بحران
اصلاحات پرهزینه «محمد بن سلمان» عربستان سعودی را با کسر بودجه و کمبود سرمایهگذار خارجی روبرو کرده است. به اعتقاد کارشناسان ریاض برای متعادل کردن بودجه خود به نفت خام با قیمت ۹۳ دلاری نیاز دارد و اگر بخواهد سرمایه گذاری های داخلی را هم تامین مالی کند باید نفت را به ۱۰۸ دلار در هر بشکه بفروشد.
-
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با «تحریریه» تشریح کرد
ارتباط مدیریت دولتی صنایع با شرایط ناگوار اقتصادی کشور
«مجتبی یوسفی» با بیان اینکه از دست رفتن اقتصاد کشور ارتباط معناداری با دولتی بودن صنایع دارد، معتقد است که مشاهده تجربیات کشورهای مختلفی که صنایع آنها از جمله صنعت خودروسازی دولتی بودند این واقعیت را تایید می کند لذا راهی جز واگذاری صنایع ایران به بخش خصوصی واقعی وجود ندارد.
-
گزارش اقتصادی روزنامه آمریکایی با طعم تحریک شورش اجتماعی
روزنامه «وال استریت ژورنال» مدعی است که بازدارندگی منطقه ای ایران در سال گذشته به شدت تضعیف شد؛ علاوه بر این عامل، تورم و مشکلات اقتصادی در کنار ناترازی انرژی زمینه را برای وقوع شورش اجتماعی آماده کرده است.
-
کاسبان ۲۰ میلیون لیتری قاچاق سوخت
قاچاق سوخت توسط لشکری از «شبکههای محلی» از مبدأ دولت!
در فضای مجازی تاکنون کلیپهای زیادی از قاچاق سوخت منتشر شده است؛ در یکی از آنها لشکری از نیسانهای آبی در حال بارگیری سوخت و انتقال آن به کشور پاکستانند و در کلیپی دیگر قاچاقچیان از مشکهای ماری برای قاچاق سوخت از مسیر دریا استفاده میکنند. با مشاهده این تصاویر و فیلمها چند سؤال اساسی به ذهن میرسد؛ آیا نهادهای اطلاعاتی از این میزان قاچاق خبر ندارند؟ اگر دارند پس چرا جلوی آن گرفته نمیشود؟ اینجاست که این تئوری توطئه تقویت میشود: «قاچاق سوخت هم کار خودشان است.» این خط روایتی با کشاندن پای دولت به قاچاق سوخت، موجی از بدبینی را به جامعه منتقل میکند. اما ماجرا چیست؟
-
نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درگفت و گو با «تحریریه» مطرح کرد:
نتیجه انحصار خودروسازی در دست دولت تحمیل زیان بر کشور بوده است
«محسن زنگنه» با بیان اینکه از تولیدکننده به واردکننده بنزین تبدیل شده ایم، تاکید کرد که انحصار خودروسازی در دست دولت جز تحمیل زیان و ضرر برای کشور دستاوردی نداشته است زیرا خودروهای تولیدی تحت حمایت دولت استانداردهای لازم را ندارند و عامل آلودگی بالا و تحمیل هزینه های سرسام آور مالی و جانی هستند.
-
نگاهی به جهتگیری بانک مرکزی روسیه در سال ۲۰۲۵
برنامه زن پرقدرت روسیه برای ثبات اقتصادی و کنترل تورم
«الویرانابیولینا» رئیس بانک مرکزی روسیه مهمترین دستور کار این نهاد برای سال ۲۰۲۵ را ثبات اقتصادی و کنترل قیمت ها اعلام کرد؛ وی این دو عامل را اولویت اصلی در جهت موفقیت سیاست های پولی و مالی این کشور دانست.
-
کارشناس بازار و صنعت خودرو در گفت و گو با «تحریریه» بررسی کرد
بهانهگیری دولت و مجلس برای عدم خروج از مدیریت خودروسازی
«امیر حسن کاکایی» معتقد است نمایندگان مجلس و دولت از یک سو به مردم می گویند مایل به رشد صنعت و تولید و اشتغالزایی در این بخش هستیم چرا که مجبورند به نوعی خود را مجری مطالبات رهبری در این حوزه نشان دهند اما در عمل ضمن اینکه منافع آنها همزمان در واردات است و از آن سو مایل نیستند قدرتی که در دولتی بودن خودروسازی دارند را از دست بدهند در یک تناقض جدی گیر کرده اند.
-
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق مطرح کرد
تعلل در انتخاب و تصمیمگیریهای درست، کشور را با چالشهای بسیاری مواجه کرده است
«یحیی آل اسحاق» با بیان اینکه تعلل در انتخاب ها و تصمیم گیری های درست، کشور را با چالش های بسیاری مواجه کرده است، تصریح کرد: سرنوشت بسیار بد بودجه عمرانی، کسری های شدید بودجه، ناترازی های انرژی، مشخص نشدن سرنوشت واردات خودرو و رقابتی شدن این بازار و صنعت، عدم واگذاری مالکیت و مدیریت کامل خودروسازی به بخش خصوصی همه و همه از نتایج بی توجهی به تامین منافع اقتصادی کشور و مردم است.
-
کارشناس معارف دینی و استاد حوزه و دانشگاه مطرح کرد
حکومت اسلامی مسوول تامین معاش اقشار ضعیف جامعه است
حجت الاسلام «سهراب مظفری میانجی» معتقد است در روایات دینی بسیار تاکید شده حاکمان اسلامی باید اموال عمومی را در مسیر مصالح مسلمانان و رفاه شهروندان هزینه کنند نه برای ذخیره کردن در خزانه و استفاده شخصی خود یا استفاده نامشروع دیگر کارگزاران حکومت وخانواده های آنها. متاسفانه سیاست گذاری و برنامهریزی سازمان های حمایتی ما تا کنون بنحوی نبوده که به حمایت کامل از نیازمندان واقعی جامعه منتهی شود.
-
کارنامه اقتصادی بایدن؛ افزایش کسری تجاری آمریکا
اداره آمار و دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده از افزایش کسری این کشور در مبادلات تجاری خارجی آن در سال ۲۰۲۳ خبر دادند.
-
برنده جایزه نوبل: باید با اقتصاد نئولیبرالی خداحافظی کرد
«جوزف استیگلیتز» اقتصاددان برجسته آمریکایی معتقد است پیام انتخاب ترامپ از سوی مردم ایالات متحده به دموکراتها واضح بود و نشان داد که باید اقتصاد نئولیبرالی کنار گذاشت.
-
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «تحریریه» مطرح نمود
دولت پزشکیان به وعدههایش در مورد خودروسازی عمل کند
«ایمان زنگنه» با تاکید بر لزوم عمل دولت چهاردهم به وعده خصوصی سازی واقعی تصریح کرد که مردم به شعارها و وعدههای آقای پزشکیان رای دادند و واگذاری خودروسازی به بخش مردمی و خصوصی واقعی از جمله مطالبات اصلی مردم بوده است؛ پس دولت در این موضوع باید به رقابتی کردن صنعت با خروج خود از مدیریت و آزاد سازی واقعی واردات خودرو توجه کند.
-
جنگ دولت مادورو با تورم
دولت «نیکولاس مادورو» پس از تجربه سالها تورم شدید و در میان تحریمهای گسترده آمریکا، سیاست های تازه ای را برای کنترل نرخ تورم و حفظ ارزش پول ملی به اجرا گذاشت که به میزان زیادی موفق بود.
-
بررسی «اکونومیست» از روش ایران برای دورزدن تحریم نفتی
نشریه اکونومیست در گزارشی روش های ایران در دورزدن تحریم های نفتی و راه های دسترسی به پول آن را مورد بررسی قرار داده است.
-
ساز بدآواز برای کارآفرینی
در مجموعه نوشتههایی تلاش کردهام از زوایای مختلف، علت و معلول بیثباتی در اقتصاد کلان را تحلیل کنم. میدانیم که کارآفرینی در دگرگون کردن دنیای کنونی نقش محوری داشته است و تمام نعمت توسعه اقتصادی جهان مدیون استعداد خیرهکننده و تلاش کارآفرینان است. در نوشتار حاضر قصد دارم به این موضوع بپردازم که بسترسازی و شکل دادن بیثباتی اقتصاد کلان، کارآفرینان را نیز از صراط مستقیم خارج میسازد و به جای آنکه آنها را وسیلهای برای شکوفایی و توسعه اقتصادی و افزودن به سایز کیک اقتصاد کند و در خدمت رشد اقتصادی قرار دهد، آنها را به نیرویی برای سهم بردن از کیک اقتصاد تبدیل میکند که خود به مانعی برای افزوده شدن به سایز کیک اقتصاد و رشد اقتصادی تبدیل میشود.
-
چگونه «چشمانداز اقتصادی آرژانتین» روشن شد؟
با اینکه کمتر از یک سال از اصلاحات اقتصادی «خاویر میلی» در آرژانتین می گذرد اما بسیاری از شاخص های اقتصادی روند بهبود گرفته اند و تورم نیز کاهشی شده است.
-
سلطان قیمتها
انبوهی از قیمتها در اقتصاد وجود دارد و بهطور طبیعی هر کدام از قیمتهای نسبی (قیمت یک کالا یا دارایی نسبت به بقیه قیمتها) متاثر از شرایط عرضه و تقاضای مختص آن کالا یا دارایی است و قیمت مطلق یا ریالی همه داراییها و کالاها و خدمات نیز متاثر از یک عامل مشترک است که در اقتصاد کلان کاملا شناختهشده است و آن هم مقدار متغیرهای پولی مانند حجم نقدینگی است. برخی از قیمتها شامل قیمت مسکن، قیمت طلا، قیمت ارز یا نرخ ارز، قیمت سهام، نرخ بهره، و قیمت انواع کالاها و خدمات است. اما سلطان این قیمتها و تنظیمگر این قیمتها کدام است؟
-
بحران بهرهوری در اتحادیه اروپا
صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا دچار کاهش بهره وری شده و رشد متوسط این بلوک کمتر از میزان مورد انتظار و کُند بوده است.
-
هشدار تحلیلگر معروف در مورد شکنندگی بازارها
«نسیم نیکلاس طالب» خالق کتاب «قوی سیاه» نسبت به شرایط شکننده بازارها و آینده پرچالش سرمایه گذاری روی هوش مصنوعی هشدار داد.
-
روسیه چگونه ارزش روبل را پس از دو سال جنگ حفظ کرد؟
ارزش روبل روسیه دو سال پس از آغاز جنگ اوکراین با نوسان شدید همراه نیست و باوجود تشدید تحریم های غرب، اکنون به یک نقطه ثبات رسیده است. درک اقدامات کاخ کرملین و بانک مرکزی روسیه می تواند کلاس درس خوبی برای مقام های ایرانی باشد.
-
تحلیل «جفری ساکس»؛ از اسلحله دلار و بریکس تا جنگ با چین
«جفری ساکس» استاد اقتصاد و کارشناس ارشد سازمان ملل به زمینه های ظهور بریکس و تحلیل اشتباهات ایالات متحده در تقابل با چین و روسیه پرداخت.
-
نماینده مجلس در گفت و گو با تحریریه مطرح کردد
لزوم ایستادگی دولت و مجلس برای اصلاح صنعت خودرو
«محسن زنگنه» معتقد است: ذی نفعانی که از تداوم مدیریت دولتی بر خودروسازی منفعت می برند به دولتمردان نسبت به اداره خودروسازی به دست مردم نهیب می زنند که بخش خصوصی این صنعت را به قهقرا می برد. آن ها با فضا سازی تصمیم گیران را از اتخاذ یک تصمیم درست و قاطع باز می دارند، ضمن اینکه بستن راه های نظارت را خوب بلدند. مجلس و دولت قوی قدرتمندانه باید در برابر فشارها توجیهات ذی نفعان و رانت خواران مقاومت کنند و کار را برای واگذاری خودروسازی به بخش مردمی پیش ببرند.
-
اقتصاددان برجسته آمریکایی: بایدن مقصر اصلی زوال دلار
«نسیم نیکلاس طالب» نویسنده کتاب «قوی سیاه»با ابراز نگرانی شدید برای آینده دلار آمریکا، سیاست های تحریمی و مصادره ای دولت بایدن را دلیل افت جایگاه دلار دانست.
-
استاد اقتصاد در گفت و گو با تحریریه بررسی کرد:
ضرورت تغییر نگاه دولت به صنعت خودرو
«آلبرت بغزیان» کارشناس و تحلیلگر اقتصادی با انتقاد از جایگاه و دخالت دولت در صنعت خودرو تاکید کرد: اگر خودروساز نمی تواند قیمت تمام شده را کاهش دهد و اگر دولت واقعا به دنبال تامین منافع مردم است، واردات را محدود نکند؛ چرا که خودروی وارداتی با عوارض و مالیات معقول ارزان تر از خودروی بی کیفیت داخلی تمام می شود.