-
سهم ناچیز بخش خصوصی از بازار بدهی
صحبت های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر سهم ۱۷ درصدی اوراق بدهی بخش خصوصی و مرتبط با زنجیره تولید از این بازار، در مقابل سهم ۸۳ درصدی دولت از بازار بدهی نشان می دهد که این بازار با اهداف اصلی خود تا حدود زیادی فاصله گرفته است.
-
چین در برخی حوزههای نظامی از آمریکا پیشی گرفته است
نشریه اکونومیست در گزارشی با بررسی پیشرفتهای چین مطابق با سیاست این کشور مبنی بر مدرن سازی نیروهای مسلح آن تا سال ۲۰۳۵، نوشت که پکن در برخی از حوزههای قدرت نظامی از آمریکا پیشی گرفته است.
-
سیاستهای احتمالی ترامپ در قبال ایران
ترامپ که در دوره پیشین ریاستجمهوری خود سیاستهای تهاجمی و سختگیرانهای در قبال ایران اتخاذ کرده بود، این بار نیز وعده داده تا تغییراتی مهم در سیاست خارجی آمریکا به وجود آورد.
-
جنگ اوکراین ۱۰۰۰ روزه شد
بحران اوکراین در حالی وارد هزارمین روز خود شده که روسیه در میدان نبرد دست برتر را دارد و پیروزی ترامپ و طرحهای وی برای پایان دادن به جنگ، زلنسکی و متحدان اروپایی را نگران کرده است.
-
مشکل ایران با آژانس نیست که با آژانس حل شود
هفته گذشته آقای رافائل گروسی به تهران سفر کرد و با مقامات عالی کشور از جمله رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه و رئیس انرژی هسته ای دیدار و گفتگو کرد.
-
افزایش تولید بنزین و گازوئیل/ نیروگاهها و صنایع از سوخت مایع استفاده کنند
وزیر نفت گفت: همزمان با افزایش تولید در بخش بالادستی صنعت نفت، در حوزه پاییندست نیز با تدابیر اندیشیده شده همچون افزایش خوراک پالایشگاهها و تغییر در فرآیندهای پالایشی، موفق به افزایش قابل توجه تولید گازوئیل و بنزین کشور شدیم.
-
اندیشمند اردنی مطرح کرد:
شگفتی ایران برای دشمنانش!
«طلال ابوغزاله» اندیشمند اردنی-فلسطینی معتقد است ایران به عنوان حامی مقاومت در جایگاهی است که دشمن را شگفت زده خواهد کرد. این کشور با وجود تحریم ها و فشارها با تکیه بر توان داخلی به یک قدرت تبدیل شده و در آستانه دستیابی به سلاح هسته ای قرار دارد.
-
توافق پنهان بایدن و ترامپ برای یورش به روسیه، ایران و چین و پاشنه آشیل ایران در گفتگو با ظهره وند
اخیرا جو بایدن، به اوکراین چراغ سبز نشان داد تا از موشکهای دوربرد آمریکا علیه اهدافی در عمق خاک روسیه استفاده کند. انتشار این خبر فصل جدیدی در جنگ اوکراین ایجاد کرد و باید دید ترامپ با وضعیت جدید اوکراین چه خواهد کرد. برای بررسی ابعاد این مساله با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.
-
چگونه «چشمانداز اقتصادی آرژانتین» روشن شد؟
با اینکه کمتر از یک سال از اصلاحات اقتصادی «خاویر میلی» در آرژانتین می گذرد اما بسیاری از شاخص های اقتصادی روند بهبود گرفته اند و تورم نیز کاهشی شده است.
-
اجرای بند مهم قانون اساسی ایران در سوئد!
فریبرز کلانتری در کانال خود نوشت: قانون مصادره مستقل که از تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۴ در سوئد اجرایی شد، ابزاری قدرتمند برای مبارزه با جرایم مالی و سازمانیافته است. این قانون به مقامات قضایی و پلیس اجازه میدهد تا داراییهایی را که بهوضوح از فعالیتهای غیرقانونی بهدست آمدهاند، حتی اگر به جرم خاصی مستقیماً مرتبط نباشند، مصادره کنند.
-
میراث سیاست خارجی بایدن؛
سایه شوم جنگ و آغاز راه دنیای پسا آمریکا
«نشنال اینترست» در تحلیلی تاکید کرد: میراث سیاست خارجی «جو بایدن» آشکارتر کردن محدودیتهای قدرت ایالات متحده، دو جنگ فراگیر در خاورمیانه و اروپا و قدرتمند شدن بازیگران جبهه مخالف آمریکا بود که موجب شد کشورهای جنوب جهانی مشتاق جستجوی دنیای پسا آمریکا باشند.
-
اعتراف دیرهنگام «همتی» به ناکارآمدی وام مسکن
«عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست اخیر با اعضای کمیسیون عمران مجلس امروز گفت: شاهدیم قانون مربوط به تسهیلات مسکن بسیار ضعیف اجرا شده و مشکلات نحوه اجرا و عملکرد بانکها نیز مزید بر علت شده است.
-
رونمایی عراقچی و نخبگان دولت پزشکیان از طرح مذاکره با اروپا و ترامپ!
اخیرا عباس عراقچی و برخی حامیان مهم دولت پزشکیان پیرامون مذاکره با آمریکا نکات مهمی را گفته اند که این سخنان همزمان شد با خبر ملاقات ایلان ماسک و سفیر ایران در سازمان ملل.
-
شکست سیاستهای آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه
«بن نورتون» تحلیلگر ژئوپلتیک معتقد است که آمریکا و اسرائیل از زمان جنگ داخلی سوریه برنامه پیچیده ای برای منطقه طراحی کردند اما همه برنامه های آن ها به شکست انجامید؛ ضمن آنکه اکنون اسرائیل با این رفتارهای خشن تنها روند نابودی خود را تسریع می کند.
-
باتلاق لبنان، ابتکار گستاخانه بایدن برای تسلیم کردن حزب الله و درخواست زشت از پوتین!
«عبدالباری عطوان» معتقد است حمله های حزب الله به رژیم اسرائیل هرگز متوقف نخواهد شد؛ آمریکا، اروپا و همه کشورهای جهان در نتیجه موفقیت های حزب الله، از لبنان می خواهند که به جنگ پایان دهد زیرا آنها می دانند که رژیم اسرائیل در باتلاق لبنان غرق خواهد شد.
-
گزارش «تحریریه» از وضعیت صندوق های سرمایه گذاری
مجالی برای رشد صندوق های اهرمی
صندوق های اهرمی بازار سهام در هفته ای که گذشت رکورد بازدهی را از صندوق های درآمد ثابت و طلا ربودند، در هفته اول آبان صندوق های طلا یکه تاز بازار بودند، در هفته دوم آبان، صندوق های درآمد ثابت و در هفته سوم آبان، صندوق های اهرمی با تداوم رشد شاخص بازار سهام، در رشد بازده پیشرو بازار بودند.
-
پروژه فاجعه بار قالیباف!
با نگاه به فاجعه پل صدر به خوبی میتوان به نوع تفکر غلط بسیاری از مسئولین پی برد که ظاهرا قرار نیست عوض شود.
-
استفان والت، نظریه پرداز برجسته روابط بین الملل:
معلوم شد که حق با چامسکی بود
بیش از نیم قرن است که نوآم چامسکی به عنوان منتقدی ثابت قدم، بیپرده و برخوردار از احترام فکری در سطح جهانی در قبال سیاست خارجی معاصر ایالات متحده شناخته می شود.
-
ترامپ و سرنوشت جنگ اوکراین
با وجود تمایل ترامپ به بهبود روابط با روسیه و پایان دادن به جنگ اوکراین، واقعیتهای سیاسی و نظامی پیچیدگیهایی را به همراه دارد.
-
چرا همکاری نظامی عراق و عربستان مهم است؟
«خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان و ثابت العباسی، وزیر دفاع عراق، چندی قبل یادداشت تفاهمی برای همکاری نظامی مشترک امضا کردند. این یادداشت تفاهم در جریان سفر العباسی به ریاض امضا شد و دو طرف راههای تقویت روابط دفاعی و سازوکارهای تقویت آن علاوه بر آخرین تحولات منطقهای در خاورمیانه را بررسی کردند.
-
سوال حیرت انگیز فارن افرز که واقعیت پنهان آمریکا را نشان می دهد!
اندیشکده مطرح و تاثیرگذار آمریکایی با بررسی روند انتقال قدرت در آمریکا معتقد است برخلاف رفتاری که ترامپ در سال ۲۰۲۱ و هنگام خروج از کاخ سفید داشت، اکنون وی به دنبال روند آرام انتقال قدرت است.
-
غیبت عجیب «چین» در سیاست خارجی ایران
درحالیکه که تشدید سیاست های ضدایرانی در دولت ترامپ، واقعیتی آشکار است اما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گامی را در جهت آمادگی برای آینده، تقویت تقویت روابط با قدرت های شرقی و کم کردن از آسیب های فشار حداکثری کاخ سفید بر نمی دارد.
-
فرسایش اسرائیل در جنگ با حزب الله، تحرک سوریه و ورود از نوع آمریکایی از نگاه عطوان
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب از ناتوانی رژیم صهیونیستی برای تداوم جنگ فرسایشی با حزب الله لبنان سخن گفت و تاکید کرد که دیگر هیچ مکان امنی برای سران تل آویو در سرزمین های اشغالی وجود ندارد.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب مطرح کرد:
لبنان باتلاقی برای نابودی رژیم صیهونیستی
«عبدالباری عطوان» معتقد است حمله های حزب الله به رژیم اسرائیل هرگز متوقف نخواهد شد؛ آمریکا، اروپا و همه کشورهای جهان در نتیجه موفقیت های حزب الله، از لبنان می خواهند که به جنگ پایان دهد زیرا آنها می دانند که رژیم اسرائیل در باتلاق لبنان غرق خواهد شد.
-
طناب کشی خبرهای مثبت و منفی در بورس
رشد ۶.۴ درصدی شاخص کل در هفته اخیر، بعد از حدود ۱۳ ماه و همزمانی آن با کاهش التهابات بازار دلار و طلا و زمزمه کاهش نرخ سود باعث شده است که تا فعالان بازار سرمایه تا حدودی نسبت به تداوم رشد بازار خوشبین شوند، اگر چه از نگاه برخی از کارشناسان همچنان چالش های زیادی در مسیر بازگشت بورس به شرایط عادی وجود دارد.
-
سکانداران سیاست خارجی دولت ترامپ چگونه میاندیشند؟
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا که روش های نامتعارفی دارد، برای دو سمت اصلی سیاست خارجی خود در دولت دومش، کسانی را انتخاب کرده است که به گفته تحلیلگران سیاسی، هر دو آنها با مواضع تند او در قبال چین و ایران موافق هستند.
-
امنیت ملی کشور شوخیبردار نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: اتباعی که کارت ندارند باید ظرف مدت یک ماه و با بهکارگیری همه ظرفیتها به بدترین شکل از کشور اخراج شوند چرا که نمیتوان با امنیت ملی شوخی کرد.
-
موشکهای ایرانی چگونه تلآویو را به تکاپوی کمک از آمریکا انداخت؟
با گسترش تهدیدات موشکی ایران و گروههای مقاومت، سامانههای دفاعی پیشرفته جهان با چالشهای جدیدی روبهرو شدهاند، که نیاز به توسعه فناوریهای نوین را بیشتر از پیش نمایان میکند.
-
3 گام متهورانه الزامی پیش از مذاکره با ترامپ در گفتگو با هوشنگ امیراحمدی
دونالد ترامپ حدود 2 هفته قبل به عنوان رئیس جمهور جدید امریکا انتخاب شد و عملا فصل جدید از رویارویی ایالات متحده با ایران پیشروی کشورمان قرار گرفت. برای بررسی ابعاد این مساله با دکتر هوشنگ امیر احمدی استاد دانشگاه راتگرز و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه به گفتگو نشستیم.
-
فعال اقتصادی در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد
مدیریت دولت بر خودروسازی، ظلم در حق مردم است
«جلیل جلالی فر» کارشناس تجاری و فعال اقتصادی معتقد است مدیریت دولتی و حمایت از خودروسازان لطفی به گیرندگان رانت و ظلمی در حق مردم بوده است؛ ضمن آنکه دولت و حاکمیت با دست خود رقابت را هم از بین می برد.