سیاست‌های ارزی و پولی بانک مرکزی غلط است

«مجیدرضا حریری» تاکید کرد سیاست گذاری در ایران در بخش های مختلف اقتصادی اعم از ارزی و پولی غلط است، به این خاطر که مبنای سیاست گذاری در ایران این است که چه کسی پول به جیب چه کسی بریزد و از جیب چه کسانی برای این ها پول خارج کند!

«مجید رضا حریری» رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با «تحریریه» نسبت به سیاست های ارزی دولت و بانک مرکزی و تحمیل تورم های بالا به اقشار آسیب پذیر جامعه انتقاد کرد و گفت: بانک مرکزی تلاش کرده ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را در سال ۱۴۰۴ برای واردات کالاهای اساسی مرکز توجه قرار دهد. بانک مرکزی سعی دارد این موضوع به جامعه القاء شود که بانک مرکزی موافق تورم نیست و برای کاهش تورم و عدم تحمیل فشار به اقشار ضعیف جامعه، ارز ترجیحی با نرخ پایین تری را برای واردات کالاهای اساسی و نهاده های تولید اختصاص داده است اما این همه حقیقت نیست.

وی در این باره خاطر نشان کرد: در وهله اول بانک مرکزی و دولتمردان باید پاسخگوی این پرسش بسیار مهم باشند که مگر قرار نبود تعداد نرخ های ارز کم شود؟ آیا به همین دلیل موجه ارز نیمایی حذف نشد؟ قطع به یقین دولت و بانک مرکزی به خوبی می دانستند بعد از حذف ارز نیما نرخ ارز بالا می رود و گرانی بیشتر می شود. این روند روی افزایش نرخ همه کالاها از جمله خودرو نیز اثر گذار است پس کسی نمی تواند عنوان کند نسبت به تبعات حذف سیاست ارز نیمایی آگاهی نداشته است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: تردیدی وجود ندارد سیاست گذاری در ایران در بخش های مختلف اقتصادی اعم از ارزی و پولی غلط است به این خاطر که مبنای سیاست گذاری در ایران این است که چه کسی پول به جیب چه کسی بریزد و از جیب چه کسانی برای این ها پول خارج کند!

مجید رضا حریری با اشاره به این موضوع که تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ نمی تواند در سال آینده مانع افزاش تورم شود، گفت: شاید این سیاست سه چهار ماه گذشته می توانست مانع از بروز تورم های سنگین شود، یعنی قبل از اتخاذ سیاست های ارزی جدید بانک مرکزی. این سیاست در سال آینده کمترین نفعی برای اقشار ضعیف جامعه ندارد زیرا کالاها در بازارهای مختلف قیمت خورده اند لذا براساس تجربه تاریخی قیمت ها به قبل بازنمی گردند.

وی اظهار داشت: با یک جست و جوی ساده متوجه قیمت لبنیات و حبوبات و بسیاری از اقلام ضروری مورد نیاز مردم در اول فروردین ۱۴۰۳ و تفاوت قیمت این کالاها با اسفند ماه ۱۴۰۳ می شوید. بسیاری از کالاهای اساسی مردم طی ده ماه بیش از دو یا سه برابر افزایش قیمت داشته اند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پایان این پرسش را مطرح کرد که «آیا با این سیاست بانک مرکزی می توان امید داشت که مثلا ماست بند سر کوچه ما ماست را با نرخ ارز ۲۸۵۰۰ حساب کند؟»

وی گفت: پاسخ منفی است.

پایان/

۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 31966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 5 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۰۶:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۴
      0 0
      دیگه الان مرغ و خروس های مشتی حسن تو ده پشت کوه هم می دانند سیاست‌های اقتصادی دهه هاست با ابزارهای بانکی و این حجم از فشلی بانک مرکزی داره چکار می کنه با اقتصاد کشور