-
رهبر معظم انقلاب: گستره مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فراخواهد گرفت
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از قشرهای مردم، با «تبیین لایههای مختلف حوادث سوریه، ترسیم منطق حضور ایران در این کشور، تشریح روند آتی تحولات منطقه و بیان درسها و عبرتهای قضایای سوریه»، تأکید کردند: این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی-صهیونیستی است و گستره مقاومت با یافتن استحکام و انگیزه بیشتر در مقابل فشارها و جنایتها، به حول و قوه الهی همه منطقه را فراخواهد گرفت.
-
پشت پرده پروژه ایران هراسی در افغانستان
پروژههای اﯾﺮان ﻫﺮاﺳﯽ در افغانستان و افغان هراسی در ج.ا.ایران که دارای اهداف مشترکی هستند، ازجمله اﯾﻦ اﻗﺪامهای نرمافزاری برای مهار ج.ا.ایران در افغانستان ﺑﻪ ﺷﻤﺎر میآید که طی دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا و متحدانش به شدت پیگیری میشد و حتی مقامهای دولت سابق افغانستان نیز بر آن صحه میگذاشتند.
-
تکرار داستان «البرادعی» برای گروسی؟
سفر گروسی به ایران و بازید از سایتهای هستهای و صدور قطعنامه از سوی شورای حکام علیه ایران، یادآور سفر البرادعی مدیرکل وقت آژانس انرژی اتمی به تهران است.
-
یک سال تعیینکننده برای برنامه هستهای ایران
اندیشکده مطرح آمریکایی سال ۲۰۲۵ را سال تعیین کننده ای برای برنامه هسته ای ایران ارزیابی و عنوان کرد که سال آینده در هر صورت برنامه هسته ای ایران در مسیر متفاوتی قرار خواهد گرفت.
-
غیبت عجیب «چین» در سیاست خارجی ایران
درحالیکه که تشدید سیاست های ضدایرانی در دولت ترامپ، واقعیتی آشکار است اما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گامی را در جهت آمادگی برای آینده، تقویت تقویت روابط با قدرت های شرقی و کم کردن از آسیب های فشار حداکثری کاخ سفید بر نمی دارد.
-
شورای آتلانتیک: واکنش ایران به حمله مستقیم اسرائیل آینده را رقم می زند
اندیشکده آمریکایی معتقد است حمله مستقیم اسرائیل به خاک ایران به این معنی است که وقوع جنگ تمام عیار در خاورمیانه از همیشه نزدیکتر شده است، آینده به پاسخ ایران بستگی دارد.
-
رهبر انقلاب در جمع پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس:
جبهه مقاومت و حزب الله لبنان، پیروز میدان
فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه مردم فلسطین و غزه در حال جهاد فی سبیل الله هستند، فرمودند: حزبالله پیروز است.
-
آیا دکترین هستهای ایران تغییر خواهد کرد؟
«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی دفتر رهبری اظهار داشته بود در شرایطی که موجودیت ایران درخطر باشد ممکن است دکترین هسته ایران تغییر کند.
-
اندیشکده آمریکایی مطرح کرد:
ترور هنیه و سؤالات اساسی در مورد نفوذ اسرائیل؟
کارشناس «موسسه خاورمیانه» مستقر در واشنگتن مدعی شد: قبل از اینکه ایران انتقام ترور «اسماعیل هنیه» را بگیرد، باید به این پرسش بپردازد که اسرائیل تا چه اندازه در سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی ایران نفوذ کرده است؟
-
در گفت و گو با تحریریه مطرح شد
توصیه مهم راغفر به پزشکیان
«حسین راغفر»در خصوص وزاری کابینه تاکید دارد که در حوزه اقتصاد، بهخصوص در ۳۵ سال گذشته برخی از مدیران در دولت های مختلف بارها نشان داده اند از حل مشکلات کشور عاجز هستند؛ بنابراین رئیس جمهور باید از معرفی مدیران تکراری و سفارشی اجتناب کند و تغییر نگرش اساسی را در چینش کابینه مد نظر قرار دهد.
-
در گفت و گو با تحریریه بررسی شد
انتظار مردم از کابینه پزشکیان چیست؟
«مرتضی افقه» استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه معتقد است مردم از رئیس جمهور منتخب انتظار دارند در تشکیل کابینه خط قرمز بزرگی دور افرادی بکشد که شهوت مدیریت در عرصه های کلان و مهم را دارند اما منشاء خیر و برکت یا توسعه کشور نیستند.
-
سیاست خارجی دولت احتمالی ترامپ
مرکز مطالعاتی «نشنال اینترست» با نام بردن از وزیر خارجه احتمالی در دولت دوم «دونالد ترامپ» هفت اصل در رویکرد وی را که بر «صلح از طریق قدرت» مبتنی است، تشریح کرد.
-
بایدها و نبایدهای کابینه چهاردهم
«مهدی مطهرنیا» استاد روابط بین الملل و آینده پژوه سیاسی معتقد است: دوره کنونی، عصر بازی با واژهها و افراد نیست. ناکارآمدی در جوابگویی به نیازهای امروز و خواستههای فردای مردم پیامدهای بسیار زیادی برای همه به دنبال خواهد داشت.
-
روابط دولت چهاردهم با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
آینده روابط ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سایه ریاست جمهوری پزشکیان
-
گمانهزنیها در مورد نتیجه و میزان مشارکت در انتخابات
یک مرکز پژوهشی در عراق مدعی شد: گویا معماران انتخابات ریاست جمهوری ایران با هدف گرم کردن تنور انتخابات، «مسعود پزشکیان» را تایید صلاحیت کرده اند اما اگر سطح مشارکت بالاتر از ۵۰ درصد باشد یا پزشکیان پیروز خواهد شد یا اینکه انتخابات به مرحله دوم کشیده می شود.
-
تیزهوشی هستهای ایران در دوره مشغله غرب
تحلیلگر عراقی معتقد است ایران از شرایط پیش آمده ناشی از پیروزی ارتش روسیه در اوکراین، به چالش کشیده شدن هژمونی آمریکا از سوی چین و منزوی شدن رژیم اسرائیل در نتیجه جنگ غزه برای پیشبرد برنامه هسته ای خود بهره برده است.
-
مرکز پژوهشی «الروابط» عراق عنوان کرد:
حساب ویژه جریان اصلاحات روی آرای خاکستری
اندیشکده عراقی معتقد است شورای نگهبان و مراکز تصمیم گیری در ایران با تایید نامزد جریان اصلاحات برای افزایش سطح مشارکت و همچنین پی بردن به میزان محبوبیت این جریان استفاده کردند. این جریان هم در تبلیغات انتخاباتی خود با توجه به تجربه دوران ریاست جمهوری «سیدمحمد خاتمی» و «حسن روحانی» بر روی هواداران خود و آرای خاکستری تمرکز خواهد کرد.
-
اهمیت سفر بشار اسد به تهران
«خیام الزعبی» استاد دانشگاه الفرات سوریه معتقد است که سفر بشار اسد به ایران از نظر زمان و ماهیت بر همه عرصه های روابط دو کشور تاثیر مثبتی برجای خواهد گذاشت و روابط این دو کشور را وارد فاز جدیدی می کند.
-
گوادر، بندر استراتژیک آشفتۀ چین و پاکستان
بندر گوادر، جواهرِ تاجِ پروژۀ کریدور است که در ایالت بلوچستان قرارگرفته است. با این حال، منطقه گوادر و ایالتی که بخشی از آن است، همچنان با نرخ بالای فقر و بیکاری، بیسوادی گسترده و افزایش مرگومیر کودکان، ازنظر شاخصهای اصلی توسعه، در مقایسه با سایر مناطق کشور عقبتر است. وضعیت امنیتی در بلوچستان همچنان بیثبات است و نارضایتی فزایندۀ عمومی باعث ایجاد جنبش اعتراضی مردمی در گوادر و اطراف آن شده است.
-
سرنوشت برنامه هستهای ایران در دولت چهاردهم؟
اتاق فکر آمریکایی نوشت برنامه هسته ای ایران در مرحله حساسی قرار دارد و ممکن است رئیس جمهوری بعدی ایران سرعت آن را افزایش دهد و حتی به صورت رسمی از کسب توانایی های تازه اتمی پرده برداری کند.
-
چرا تئوری توطئه سقوط بالگرد رئیسی مطرح می شود؟
از همان لحظه اول قطعی شدن شهادت آقای رئیسی و همراهانش تئوری توطئه توسط برخی در رسانه های ایران مطرح شد.
-
دویچه وله: درگذشت رئیسی و رقابت بر سر جانشینی رهبر ایران
رسانه مطرح آلمانی مدعی شد درگذشت ناگهانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی، به عنوان یکی از گزینههای اصلی جانشینی رهبر عالی ایران بار دیگر گمانهزنیها را بر سر این که چه کسی رهبر آینده جمهوری اسلامی خواهد بود، مطرح کرده است.
-
واکنش مقامات کشورهای جهان به شهادت آیت الله رئیسی
سران و مقامات ارشد کشورهای جهان در پی اعلام خبر شهادت آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری اسلامی ایران و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به همراه جمعی از همراهان که روز گذشته در سانحه هوایی در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی رخ داد، پیام تسلیت و ابراز همبستگی با ملت ایران را منتشر کردند.
-
آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
سفر دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران در هفته سوم اردیبهشت، به منظور شرکت و سخنرانی در نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای اصفهان، شاید فرصتی برای حل مسائل اختلافی ایران و آژانس و بازگشت این نهاد ناظر سازمان ملل به مسیر حرفه ای خود ایجاد کند.
-
گام نخست باشگاه هستهای بریکس با حضور ایران
باشگاه هستهای کشورهای عضو گروه بریکس در نشست جنبی سیزدهمین همایش بینالمللی اتماکسپو ۲۰۲۴ در سیریوس روسیه طرحریزی شد، آنجا که مقامات سازمانهای انرژی اتمی کشور میزبان به همراه جمهوری اسلامی ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی و مصر در نشستی به بررسی ابعاد این ایده پرداختند.
-
زیرپوست مذاکرات چراغ خاموش تهران-قاهره
به اعتقاد قاهره ابعاد تحول روی داده در بستر رابطه تهران و ریاض می توانست به مناسبات مصر با ایران هم تسری پیدا کند و فرصتی برای احیای آن باشد.
-
تثبیت بازدارنگی تهران در برابر سیاسیکاری آژانس
ناتوانی شورای حکام در صدور قطع نامه ضدایرانی در سال ۱۴۰۲ نتیجه پاسخگویی فوری جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه سال قبل از آن و اقدامات بازدارنده ایران با ایجاد غنی سازی ۶۰ درصد در فردو بود. امتداد این رویکرد و اخراج تعدادی از بازرسان آژانس پس از بیانیه ضدایرانی این نهاد به اصطلاح فنی، این پیام را صادر کرد که «بازدارندگی تهران» تثبیت شده است.
-
رونمایی روزنامه آمریکایی از زرادخانه هستهای ایران
تحلیلگر نشریه مطرح آمریکایی مدعی شد اگرچه تولید بمب اتمی و مراحل استفاده از آن روندی دقیق و سخت است اما کاری نیست که از دست مهندسان ایرانی ساخته نباشد، به همین دلیل ایران اکنون ۵ بمب اتمی تولید کرده و تا سه ماه دیگر بیش از ۱۰ عدد از آن را در اختیار خواهد داشت.
-
سلطه سیمرغهای ایران بر آسمان
چگونه «قدرت پهپادی جهان» شدیم
جمهوری اسلامی ایران تا امروز با طراحی و ساخت انواع پهپادها با کاربردهای مختلف، گامهای بلندی در مسیر دستیابی به قدرت بازدارنده بومی برداشته است.
-
تحلیل موسسه انگلیسی از صنعت دفاعی ایران
برخلاف موسسه پژوهشی غربی که مدعی است بودجه نظامی ایران افزایش شدیدی داشته است، هزینه نظامی ایران از نظر سرانه از بودجه بیشتر کشورهای منطقه و جهان کمتر است.