به گزارش تحریریه، در حالیکه دو هفته قبل، موتور محرکه بازار، صنعت پتروشیمی با سهم ۲۵ درصدی از بازار بود و در اوایل هفته نیز متاثر از بازگشایی پتروشیمی ارزش معاملات روزانه تا ۱۰ همت افزایش یافت، در اواخر هفته به تبع بلاتکلیفی نرخ خوراک پتروشیمیها و نامشخص بودن نحوه مواجهه دولت با قیمتگذاری یوتیلیتیها، ارزش معاملات تا ۷ همت کاهش یافت.
از آنجا که صندوق های سهامی نماد و نشانگر کل بازار سهام به شمار می روند در این گزارش شاخص های آماری این صندوق ها به عنوان نماگرهای بازار سرمایه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت.
بر اساس نمودار زیر، ارزش معاملات صندوق های سهامی در هفته اخیر نسبت به میانگین هفته قبلی کاهش محسوسی نشان می دهد. در آخر هفته ارزش معاملات تا حدودی نسبت به اوایل هفته افزایش یافت.
در حالیکه دو هفته قبل خالص ورود پول به صندوق های سهامی حدود ۹۹ میلیارد تومان بود اما در هفته اخیر این روند معکوس شد و تنها یک روز از هفته ۲۳۸.۷ میلیارد تومان پول به این صندوق ها وارد و در ۴ روز دیگر شاهد خروج پول از این صندوق ها بودیم بطوریکه در هفته اخیر خالص خروج پول از این صندوق ها به ۴۹۳.۴ میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید و فروش در هفته معاملاتی اخیر برخلاف دو هفته قبل، در دو روز آخر هفته اخیر، سرانه خرید از سرانه فروش پیشی گرفت که نشانه ای از ورود خریدهای حقوقی در این صندوق ها می تواند باشد. در چند هفته اخیر موجودی نقد صندوق ها افزایش یافته بود که در شرایط تورمی موجود ناگزیر می بایست این نقدینگی تبدیل به دارایی می شد و به احتمال زیاد یکی از دلایل افزایش سرانه خرید به این مساله برمی گردد.
بر خلاف هفته های قبل که یکی از چالش های بازار وجود حباب قیمتی صندوق ها بود در هفته اخیر حباب اکثر قریب به اتفاق صندوق ها تخلیه شد و این بار چندین صندوق دارای حباب منفی هستند به این معنی که ارزش دارایی های تحت مدیریت آنها از قیمت واحد صندوق ها بالاتر است. وجود حباب منفی یکی از علائم ارزندگی ارزش صندوق می باشد.
پیش بینی می شود که متغیرهای اثر گذار بر وضعیت بازار سهام در هفته پیش رو نیز تحت تاثیر افزایش قیمت دلار و طلا و شرایط سیاسی نسبت به هفته قبل تغییر و تحول چندانی نداشته باشند و در صورت تداوم روند صعودی در بازارهای موازی سرعت خروج پول از بازار سهام به سمت این بازارها تقویت شود.
*هادی اکبری- کارشناس صندوق های سرمایه گذاری
پایان/
نظر شما