به گزارش تحریریه، بررسی بازارها نشان می دهد که در یک هفته اخیر، جهش شتابان طلا با شروع معاملات در بازارهای آسیایی آغاز شده است و نوسان اصلی با اعلام غیرمنتظرهی توقف ۹۰ روزهی تعرفههای متقابل بر تمام کشورها بهجز چین توسط ترامپ، کلید خورد.
با جدی شدن اعلام جنگ تجاری توسط آمریکا، چین در واکنش، برای فروش اوراق قرضه آمریکا و کاهش آن در ذخایر بانک مرکزی خود اقدام نمود و به جای آن اقدام به خرید طلا و افزایش ذخایر خود در طلا پرداخت.
به اعتقاد کارشناسان عمده دلیل جهش قیمت اونس در بازارهای جهانی در روزهای اخیر افزایش خرید طلا توسط چین می باشد.
البته در سال های اخیر اکثر بانک های مرکزی جهان ذخایر طلای خود را افزایش داده اند و عمدتا از ذخایر دلاری خود تا حدودی کاسته اند.
بر اساس نمودار بالا که صندوق بین المللی پول منتشر کرده است، در سال ۲۰۲۴ دلار آمریکا ۴۶ درصد، یورو ۱۵ درصد، طلا ۲۱ درصد و سایر ارزها ۱۸ درصد ذخایر خارجی بانک های مرکزی جهان را تشکیل می دادند.
در ۳ سال اخیر به صورت مستمر سهم طلا در ذخایر افزایشی و در مقابل سهم دلار کاهشی بوده است.
علاوه بر اقدام بانک های مرکزی جهان بخصوص بانک مرکزی چین، به نظر می رسد که امنیت و ثبات جهانی نیز خدشه دار شده است و طلا به عنوان یک دارایی امن در ماه های اخیر گزینه اول سرمایه گذاران خرد نیز شده است.
در کنار طلا، در خود آمریکا صندوق های بازار پول که نسبت به بازار سهام از درجه ریسک بسیار کمتری برخوردارند. نمودار زیر نشان می دهد که در هفته های اخیر این صندوق ها رشد زیادی تجربه کرده اند بطوریکه دارایی این صندوق ها به رکورد ۷.۰۳ تریلیون دلار رسیده است.
تنها در چند روز اول آوریل ۲۰۲۵ بیش از ۶۰ میلیارد دلار سرمایه جدید به صندوق های پول وارد شده است که نشان دهنده تمایل سرمایه گذاران به انتقال پول به محل های امن تر است.
اما در بازارهای داخلی به دنبال انجام اولین دور مذاکرات بین ایران و آمریکا، قیمت طلا و انواع سکه بین ۱۳ تا ۱۷ درصد کاهش یافته که این نوسان شدید به تبع کاهش قیمت دلار صورت گرفته است.
پایان/
نظر شما