به گزارش تحریریه، ناصر قندیل سردبیر روزنامه «البناء» لبنان در بخشی از اظهارات خود در «یوتیوب» گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در کنار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل اعلام کرد که از جنگ با ایران چشم پوشی کرده و با این کشور به توافق خواهد رسید. نمی دانیم چه اتفاقی افتاد که او ضمن درخواست از نتانیاهو برای سفر به واشنگتن با اعلام چنین موضعی، پیامی را به ایران ارسال کرد. او گفته است ما به نتانیاهو کاری نداریم و به دنبال اعتماد سازی هستیم و جنگ چیز بدی است و ما به دنبال حل مشکل از طریق دیپلماسی هستیم.
درست است که در آغاز مذاکرات به صورت غیرمستقیم برگزار شده، اما در ادامه این مذاکرات به طور مستقیم برگزار خواهد شد. «استیو ویتکاف» مسوول پرونده ایران است و سفرهای پیاپی وی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هم بیانگر این موضوع است. قبل از این اعلام هم میان ایران و آمریکا پیام های متقابلی هم رد و بدل شده است.
به سود ایران و آمریکا نیست محتوای مذاکرات را علنی کنند زیرا احتمال دارد این موضوع سبب شکست مذاکرات شود. شکست مذاکرات به معنی انتقال به مرحله جنگ و تقابل است و هیچ کسی از پیامدهای این جنگ اطلاع ندارد.
تنها اعلام خبر مذاکرات از سوی ترامپ در این زمینه کافی است زیرا او به این نتیجه رسیده است که نمی تواند ایران را تسلیم سازد و به زانو در آورد. اگر آمریکا و رژیم اسرائیل می دانستند گزینه نظامی علیه ایران نتیجه بخش است یک لحظه هم درنگ نمی کردند. البته که برخی درباره مدل لیبی درباره ایران صحبت می کنند.
آمریکا در برابر گروه انصارالله یمن نتوانست کاری را انجام دهد و این گروه دریای سرخ را زیر کنترل گرفته و مانع از عبور کشتی های رژیم اسرائیل شده است. همین نمونه کوچک نشان می دهد آمریکا در هر جنگی در برابر ایران شکست خواهد خورد. آنها در غزه هم با وجود جنگ، کشتار، ویرانی و ترور رهبران حماس تاکنون نتوانستند مقاومت را در این منطقه از بین ببرند و مقاومت به خاری در چشمان آنها تبدیل شده است. در لبنان هم با وجود انفجار پیجرها و ترور رهبران حزب الله آنها نتوانستند در برابر حزب الله هیچ گونه پیشروی داشته باشند و پس از ناتوانی در نزدیک شدن به رود لیتانی از دولت لبنان می خواهند حزب الله را خلع سلاح کند.
در گزارش های فرماندهان نظامی و امنیتی هم که در اختیار سران آمریکا و رژیم اسرائیل قرار داده شده به پیامدهای جنگ علیه ایران اشاره شده است. آنها نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داده و اعلام کرده اند در هرگونه حمله نظامی تنها ما می توانیم ۲۰ درصد از موشک های ایرانی را رهگیری کنیم و عکس العمل ایران کوبنده و نابود کننده خواهد بود. آنها می توانند ۲۰۰ هزار موشک شلیک کنند و ما تنها می توانیم ۳۰۰ موشک را رهگیری کنیم. این موشک ها بر سر ما فرو خواهند آمد.
تجربه جنگ با یمن در این زمینه یک اساس است که با توجه به آن موضع گیری ها درباره جنگ با ایران بررسی شده است. روزانه صدها حمله به یمن صورت گرفت، اما نتیجه ای به دنبال نداشت. شلیک موشک ها از یمن به سرزمین های اشغالی، حمله به ناوهای آمریکایی و عقب نشینی ناوها بیانگر شکست حمله های امریکا است.
رژیم اسرائیل تاب تحمل نتیجه جنگ علیه ایران را ندارد. آمریکا هم از پیامدهای ناگوار این جنگ برای خود آگاهی دارد. همچنین ایران در پاسخ به حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به سرعت به یک کشور هسته ای تبدیل خواهد شد. گذرگاه های آبی بسته می شوند که نتایج آن برای بازارهای نفت مصیب بار خواهد بود. پایگاه های آمریکا و رژیم اسرائیل هم زیر باران موشک های ایران قرار می گیرند.
ملاحظات ایران برای وارد نشدن به جنگ تاکنون این بود که نیروها، زیر ساخت ها، جامعه و فناورهای آن سالم بمانند زیرا این مولفه های پشتوانه ایران برای آینده است. ایران ورود به جنگ را مصلحت نمی دید مگر اینکه به طور مستقیم به این کشور حمله شود. آمریکا می داند پیامدهای این جنگ بیش از نتایج آن است و این درگیری به یک جنگ فرسایشی برای آمریکا تبدیل خواهد شد.
وارد شدن به مذاکره نشان داد آمریکا و رژیم اسرائیل توان تحمل پیامدهای جنگ را ندارند زیرا ایران کشور عجیب و غریبی است که نمونه آن را در جهان سراغ نداریم. ایران به آمریکا اعلام کرده است درباره برخی مسائل به مذاکره غیرمستقیم وارد می شود و اگر نتیجه ای حاصل شد، وارد مذاکره مستقیم خواهیم شد.
البته که جایگاه یمن هم در معادلات منطقه ای سرنوشت ساز است.
پایان/
نظر شما