به گزارش تحریریه، انتشار خبر تعیین نرخ جدید خوراک گاز پتروشیمی ها و سوخت صنایع و افزایش حدود ۳۰ درصدی آن برای ۲ ماه بهمن و اسفند سالجاری، منجر به افزایش بهای تمام شده برای صنایع انرژی بر بخصوص پتروشیمی ها و فلزات اساسی خواهد شد و شوک منفی برای این گروه ها به شمار می رود.
از آنجا که صندوق های سهامی نماد و نشانگر کل بازار سهام به شمار می روند در این گزارش شاخص های آماری این صندوق ها به عنوان نماگرهای بازار سرمایه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت.
در هفته اخیر که تنها دو روز آن بازار سرمایه تعطیل نبود، در روز معاملاتی اول ارزش معاملاتی نسبت به میانگین هفته قبل افزایش یافت اما در روز سه شنبه به عنوان روز معاملاتی آخر، ارزش معاملات کاهش ۴۷ درصدی داشت.
شاخص نگران کننده بازار سهام و صندوق های سهامی، خروج سنگین نقدینگی از این صندوق ها در این هفته بود، بطوریکه در این دو روز ۶۲۶ میلیارد تومان از صندوق های سهامی خارج و اکثر آن روانه بازار فیزیکی دلار و طلا و صندوق های طلا شد.
در ۶ ماه اخیر این میزان از خروج پول از این گروه از صندوق ها طی تنها دو روز سابقه نداشته است.
کاهش سرانه خرید در آخرین روز معاملاتی هفته در راستای خروج پول از صندوق ها و افزایش ریسک بازار گویای آن است که بازار سهام از وضعیت عادی در حال دور شدن است و در صورت تداوم این وضعیت باید منتظر نوسانات بیشتری در این بازار باشیم.
در هفته نیمه تعطیل اخیر تغییر ملموسی در حباب قیمتی صندوق ها نسبت به هفته قبل رخ نداد و همچنان صندوق های دارا یکم و پالایش دارای بیشترین حباب منفی و در مقابل صندوق های کوچک و تازه وارد بازار با حباب کمی در حدود ۳ تا ۴ درصد مواجه بودند. به این معنی که ارزش دارایی های تحت مدیریت آنها از قیمت واحد صندوق ها بالاتر است. وجود حباب منفی یکی از علائم ارزندگی ارزش صندوق می باشد.
بازار همچنان زیر سایه ریسک های تنش های سیاسی قرار دارد و تحت تاثیر این ریسک بازار موازی ارز و طلا نیز در حال تاخت و تاز است و همین امر شرایط را برای بازگشت بازار سهام به روند فعالیت عادی سخت تر نموده و بازدهی های کسب شده در ماه های آبان و آذر نیز هر روز کوچک تر می شود.
*هادی اکبری- کارشناس صندوق های سرمایه گذاری
پایان/
نظر شما