«حسین کنعانی مقدم» کارشناس و تحلیلگر سیاسی و رسانه در گفت و گو با «تحریریه» با اشاره به این سخن مقام معظم رهبری در جمع تولید کنندگان و فعالان اقتصادی در مورد ضرورت تقویت بخش خصوصی، گفت: با اینکه رهبر معظم انقلاب در طی سال های اخیر به صورت دائمی بر حمایت از بخش خصوصی بسیار تاکید داشته اند اما متاسفانه شاهد سنگ اندازی بر سر راه توسعه بخش خصوصی هستیم که مثال روشن و عینی آن خصوصی سازی واقعی خودروسازی است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: با اینکه خصوصی سازی خودروسازی قانون است و مصوب مجلس، اما به نظر می رسد آنچه مانع قابل توجهی در برابر این موضوع بسیار مهم است سیاسی کاری مدیران و توجه آنها به منافع حداکثری در عدم خصوصی سازی خودروسازی است.
کنعانی مقدم معتقد است: مدیرانی که مانع خصوصی سازی خودروسازی شده اند در اصل مانع بهبود وضعیت هوا، بهبود تولید خودروهای با کیفیت شده اند، که جان و مال مردم را تضمین می کند.
این کارشناس رسانه یادآور شد: امروز نه تنها مردم بلکه دولت به دلیل افزایش آلودگی هوا دچار چالش های جدی شده اند که از آن جمله می توان به تبعات تاثیر آلودگی بر سلامت مردم و پیامدهای تعطیلی مکرر مدارس و ادارات و به تبع آن ایجاد چالشهای اجتماعی و سیاسی اشاره کرد.
وی در ادامه بحث تاکید کرد: یک اصل مهم در اقتصاد وجود دارد که عامل رشد جامعه است و آن چیزی نیست جز احیای رقابت. متاسفانه دولتها به خصوصی سازی توجه نداشته اند و رقابت نیز از میان رفته است در حالی که اگر خصوصی سازی جدی گرفته شود مثلا در خودروسازی، رقابت بین تولید کنندگان کیفیت کالا را ارتقاء می دهد و منجر به کاهش قیمت می شود.
این فعال رسانه گفت: درصورتی که خودروسازی خصوصی شود چون رقابت ایجاد می شود، شرکت ها به عرضه خودروهایی با کیفیت و قیمت مناسب تر تمایل پیدا می کنند، پس عرضه خودرو بیشتر و سفته بازی و دلالی جمع می شود، اینجا متوجه می شویم چرا در برابر خصوصی سازی در صنعت خودروسازی، این همه مقاومت صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: اگر بنا شود دولت با بخش خصوصی رقابت کند و انحصار داشته باشد- مثل خودرو یا سایر حوزههای صنعتی- مطمئنا بخش خصوصی رغبتی برای خرید سهام این شرکت ها نشان نمی دهد؛ اگر هم وارد گود شود قطعا ورشکست می شود.
کنعانی مقدم گفت: در برابر خصوصی سازی خودروسازی مقاومت می شود زیرا هر آنچه تولید می کنند به هر قیمتی که مایلند عرضه می کنند. در حالی که اگر بحث خصوصی سازی و رقابت واقعی مطرح باشد قیمتهای تمام شده خودروسازان با حاشیه سود معقول برقرار می شود.
وی در پایان گفت و گو تاکید کرد: شاهد این موضوع هم خودروهای روز دنیاست که با کیفیت های به مراتب بهتر و نرخ های بسیار پایین تر از نرخ های نجومی خودروهای بی کیفیت ما به مشتریان عرضه می شود. در دنیای رقابت خودروسازها به دنبال ایجاد رضایت خاطر کامل در مصرف کننده و برخورداری از آپشن های بیشتری هستند، در حالی که یک دولت انحصار طلب، مانع بخش خصوصی در این حوزه می شود.
پایان/
نظر شما