«حسین راغفر» اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در گفت و گو با «تحریریه» در پاسخ به این پرسش که آیا دولت چهاردهم مایل به واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی واقعی است، گفت: اصلا چنین چیزی امکانپذیر نخواهد شد برای اینکه اراده ای برای واقعی کردن خصوصی سازی در صنعت خودروسازی کشور بین مسولین وجود ندارد.
وی افزود: آنچه در زمینه خصوصیسازی واقعی در این صنعت هم صورت گرفته یا اگر از آن سخنی به میان آورده می شود، فقط و فقط انتقال داراییها از یک دست به دست دیگری است. با اینکه واگذاری خودروسازی و سایر صنایع به بخش خصوصی مصوبه قانونی است و دولتهای پیشین باید آن را اجرا می کردند اما چون این صنعت حیاط خلوت دولتهاست و منافعشان اینجا تامین می شود علاقه ای به اجرا و عمل به قانون ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا گفت: همان طور که هواپیمای ملی باید خصوصی سازی میشد و نشد، نمی توانیم انتظار داشته باشیم خودروسازی ها به بخش خصوصی واگذار شوند. وقتی شرکتی که مثلاً باید با ۲۰۰۰ نفر کار کند ۵۰۰۰ نفر نیرو دارد مشخص است که مشکلات این شرکت رفع نمی شود و به تبع آن نباید انتظار داشت مشکلات مردمی که طرف حساب این شرکت هستند و مشتری این شرکت ها حل شود.
وی خاطر نشان کرد: فسادهای بزرگی که در این شرکت ها گزارش داده می شود ناشی از انتصاب ها از طرف دولتی ها است؛ در چنین شرایطی چگونه می توان انتظار داشت دولت علاقمند به خصوصی سازی و از دست دادن این صنعت باشد.
حسین راغفر گفت: مادامی که این شرکت ها با مدیریت مدیران دولتی میتوانند شیره جان مردم را به اسم افزایش قیمت خودروهای بی کیفیت مونتاژی داخلی بکشند، قطعا دست برنمی دارند و زمینه برای جولان دادن جاهلان طمعکار نفوذی برای بهره برداری های مالی از جیب مردم باز گذاشته می شود.
استاد اقتصاد یادآور شد: وقتی که مدیران داخلی کمترین برنامه ای برای ورود تکنولوژی های مدرن به کشور ندارند، چگونه می توان انتظار داشت و باور کرد که آنها برای رشد این صنعت برنامه دارند. بازار ایران لبریز از خودروهای چینی شده است با این حال کمترین کاری برای ورود فناوریهای مدرن از چین به ایران و مشارکت در ساخت صورت نگرفته است.
وی تاکید نمود: سازندههای چینی امروز در صنعت خودرو رشد عجیبی کردهاند انتظار می رفت مسوولین از آنها بخواهند کل فرایند تولید و ساخت و پلتفرمها را در ایران اجرا کنند تا ساخت همه مراحل خودروی چینی در ایران صورت بگیرد اما هیچ کاری برای تحقق این موضوع مهم انجام نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا تصریح نمود: مادامی که چنین طرح هایی اجرا نشود آنچه در زمینه خصوصی سازی بیان می شود فقط انتقال دارایی از دولت به یک گروه خاص است.
وی در پایان گفت و گو تصریح کرد: متاسفانه تا کنون هیچ نشانهای در خصوص اراده دولت بر خصوصی سازی واقعی در خودروسازی دیده نمی شود. اراده ای مبنی بر اینکه سرمایه های بزرگ، خارج از کنترل و اراده نهادهای قدرت در کشور به سمت توسعه صنعت خودروسازی برود اصلا وجود ندارد.
پایان/
نظر شما