دنیا فقط اتحادیه اروپا نیست/ از ظرفیت شانگهای و بریکس استفاده شود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد و دنیا فقط اتحادیه اروپا و کشورهای تحریم‌کننده نیست که خودمان را متوقف به ارتباط با چند کشور اروپایی کنیم.

به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر اسبق ایران در افغانستان، درباره اولویت‌های وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم، اظهار کرد: موضوع دریافت حقابه ایران از افغانستان باید به طور جدی‌تر پیگیری شود.

وی با تاکید بر ضرورت فعال‌سازی ابعاد مختلف همکاری‌های اقتصادی با کشورهای پیرامونی، گفت: تقویت ارتباط با همسایگان و تقویت بازارچه‌های مرزی راهکار مهمی برای گشایش‌های اقتصادی و خنثی کردن تحریم‌ها است که حتماً باید در اولویت دولت باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه، گفت: عضویت ایران در شانگهای و بریکس کافی نیست و ما باید وارد فاز عملیاتی شویم و از ظرفیت سازمان همکاری شانگهای و بریکس در مهار تحریم‌ها به خوبی بهره بگیریم که این موضوع نیازمند کار جدی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد و دنیا فقط اتحادیه اروپا و کشورهای تحریم‌کننده نیست که خودمان را متوقف به ارتباط با چند کشور اروپایی کنیم. ما باید از ظرفیت همه کشورها به خوبی بهره بگیریم و ارتباط خود را با آنان تقویت کنیم.

ظهره‌وند با تاکید بر لزوم ارتباط با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین، گفت: ارتباط با کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی باید در اولویت روابط ایران قرار گیرد، چرا که در بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها بسیار مؤثر است. اتاق بازرگانی، سفارتخانه‌ها و دفاتر و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور هم باید فعال‌تر باشند تا روابط ایران با کشورهای خارجی به ویژه کشورهایی که کمتر با آنان ارتباط داشته‌ایم اما ظرفیت‌های خوبی دارند، تقویت شود.

منبع: مهر

پایان/

۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 30470

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
      0 0
      ارتباط مالی بریکس ظرفیت خوبی برای رشد دارد . چون به ایران اجازه درآمد زایی خارج از تحریم های آمریکا را می دهد . فقط بریکس باید از ارزهای نقد شونده خودش مثل یوان برای ذخیره سازی استفاده کند تا توانش بیشتر شود و هم دست چین برای خلق یوان بیشتر از ظرفیت اقتصادش باز شود و بتواند در بریکس سرمایه گذاری کند