• آیا عطش طلا فروکش می‌کند؟

    آیا عطش طلا فروکش می‌کند؟

    پس از هفته‌ای پرنوسان که قیمت اونس سرانجام از سطح تاریخی ۳,۰۰۰ دلار عبور کرد افزایش قیمت طلا طی سه ماه گذشته به ۱۲.۵ درصد رسید. همزمان در بازار داخلی قیمت طلا به تبع دور جدید تنش های خاورمیانه و با حمله آمریکا به یمن و افزایش قیمت دلار، چشم انداز تورم انتظاری در سال آتی رشد شتابانی در روزهای اخیر ثبت نمود.

  • پاسخ منفی رمز ارزها به حمایت ترامپ

    پاسخ منفی رمز ارزها به حمایت ترامپ

    طلا در اولین روز بازگشایی بازارهای جهانی با حدود یک درصد کاهش، بار دیگر به زیر ۲۹۰۰ دلار در هر اونس ریزش کرد، این وضعیت کاهشی به صورت شدیدتری در بیت کوین و نفت هم مشاهده شد، بطوریکه در لحظه نگارش این گزارش بیت کوین با ۶ درصد کاهش به ۷۸ هزار دلار و نفت برنت با ۱.۷ درصد کاهش به زیر ۷۰ دلار سقوط کرد.

  • کودتای «میکسوئه» علیه «مک‌دونالد»!

    قدرت نرم چین به حوزه غذا هم رسید

    کودتای «میکسوئه» علیه «مک‌دونالد»!

    ​​​​​​​«مک‌دونالد» که برای مدت‌ها نماد نفوذ فرهنگی و جهانی‌سازی آمریکا بود دیگر در صدر بزرگ‌ترین رستوران های زنجیره ای جهان قرار ندراد و یک رقیب غیرقابل باور از چین جای آن را گرفت.

  • ابرهای متلاطم همچنان بر سر بازار سهام

    ابرهای متلاطم همچنان بر سر بازار سهام

    بازار سهام هفته اخیر را در حالی به پایان رساند که چالش های بورس نه تنها کاهش نیافت بلکه هیجان ناشی از استیضاح و برکناری وزیر اقتصاد در اوایل هفته، بازار را در وضعیت توقف و انتظار قرار داد اما در عین حال واکنش صنعت خودرو به تجدید ارزیابی دارایی ها و افزایش قیمت محصولات در سال آینده و همچنین واکنش گروه بانکی به افزایش سرمایه آنها توسط دولت، شرایط ریسکی بازار سرعت کاهش شاخص کل را کند کرد.

  • حساسیت اونس طلا به ماجراجویی‌های ترامپ

    حساسیت اونس طلا به ماجراجویی‌های ترامپ

    در هفته پر چالش در فضای سیاسی بین المللی که با مشاجره لفظی ترامپ و زلسنکی شروع شد و با واکنش کانادا به جنگ تعرفه ای آمریکا و اجرای تعرفه ۲۵ درصدی بر ۱۵۵ میلیارد دلار صادرات آمریکا تداوم یافته، اونس جهانی نیز در واکنش، با حدود ۱ درصد افزایش برای چندمین بار خود را به بالای ۲۹۰۰ دلار رساند و در مقابل بیت کوین با ۴ درصد کاهش به کانال ۸۲ هزار دلار سقوط کرد.

  • بازار سهام در برزخ ریسک‌ها

    بازار سهام در برزخ ریسک‌ها

    خبر تجدید ارزیابی دو خودروساز بزرگ کشور برای خروج از مشمولیت ماده ۱۴۱ در کنار افزایش نرخ این محصولات، باعث شد تا این صنعت به عنوان لیدر سنتی بازار سهام، تا حدودی شاخص های بازار را از وضعیت قرمز خارج نماید.

  • بازار پیش‌بینی اونس داغ شد

    پس از رکورد شکنی قیمت طلای جهانی

    بازار پیش‌بینی اونس داغ شد

    اونس جهانی طلا هفته را با دستیابی به رکورد جدید ۲۹۵۰ شروع کرد که البته در لحظه نگارش این گزارش با عقب نشینی ۴۰ دلاری در محدوده ۲۹۱۰ دلار در حال نوسان است، اگر چه تحلیلگران زیادی اونس بالای ۳۰۰۰ دلار را قطعی می دانند اما در مورد زمان دستیابی به این کانال جدید قیمتی اختلاف نظر دارند.

  • بازدهی خیره‌کننده صندوق‌های طلا در بهمن ماه

    بازدهی خیره‌کننده صندوق‌های طلا در بهمن ماه

    صندوق های طلا در بهمن ماه در تمام شاخص‌ها با فاصله زیادی از سایر صندوق ها پیشی گرفتند و در کسب بازدهی، جذب پول و رشد ارزش دارایی به رکوردهای جدیدی دست یافتند.

  • آیا امیدی به رونق بورس در ماه پایانی سال هست؟

    آیا امیدی به رونق بورس در ماه پایانی سال هست؟

    بازار سهام در هفته‌ای که گذشت از یک سو تحت تاثیر اوضاع و شرایط سیاسی مبهم و از سوی دیگر، افزایش شکاف نرخ ارز بازار توافقی با بازار آزاد به ۴۰ درصد، اعلام وصول استیضاح وزیر اقتصاد و شروع مجدد حرکت افزایشی در بازار ارز و طلا، همچنان جذابیتی نداشت و بسیاری از فعالان بازار ترجیح دادند تا روشن‌ترشدن وضعیت ارزی و شفاف شدن وضعیت از ورود به بازار سرمایه پرهیز نمایند.

  • طلای داخلی از نفس افتاد، اونس جهانی به دنبال پرواز

    طلای داخلی از نفس افتاد، اونس جهانی به دنبال پرواز

    توقف رشد شتابان دلار، جدی شدن عرضه و پیش فروش یک میلیون سکه و تردید خریداران در رمق تداوم روند صعودی در بازارهای طلا و ارز باعث شد تا در هفته معاملاتی اخیر، بازار طلا در شرایط کاهشی و کمبود تقاضا قرار گیرد.

  • سهامداران در حال از دست دادن سودهای آبان و آذر

    سهامداران در حال از دست دادن سودهای آبان و آذر

    بازار سرمایه در هفته نیمه تعطیل اخیر همچنان شاهد افت آرام شاخص کل بود. بازار سهام با ورود به فصل زمستان، رونق آبان و آذر خود را به دلایلی از جمله بازگشت فضای تنش آلود در عرصه بین المللی و دور شدن از شرایط مذاکرات، رشد غیر قابل انتظار در بازار ارز و طلا، عدم همراهی نرخ بازار ارز توافقی با نرخ آزاد دلار و افزایش شکاف آنها و چشم انداز مبهم تولید با ناترازی انرژی باز نیافت.

  • طلا و دیگر هیچ!!!

    طلا و دیگر هیچ!!!

    افزایش ۱۶ درصدی قیمت طلا در بازارهای داخلی در یک هفته اخیر و ۲۵ درصدی در یک ماه اخیر بار دیگر باعث شد تا همه بازارها در مقابل فلز زرد تعظیم نمایند. اگر چه بخش زیادی از جهش طلا به افزایش سرسام آور قیمت دلار برمی گردد اما اونس جهانی نیز در دو هفته اخیر پس از ۳ ماه توقف، حرکت صعودی خود را شتاب بخشید و به کانال ۲۹۰۰ دلار وارد شد.

  • بازار سهام همچنان زیر سایه ابهام و انتظار

    بازار سهام همچنان زیر سایه ابهام و انتظار

    در هفته ای که گذشت بازار سهام همچنان در حالت ابهام و انتظار قرار داشت و در سایه افزایش جهشی بازارهای موازی طلا و ارز، مواضع دوپهلو و مبهم رئیس جمهور آمریکا در خصوص کشورمان، افزایش اختلاف قیمتی دلار توافقی و بازار آزاد به ۲۷درصد و گزارشات نه چندان امیدوارکننده از وضعیت تولید و فروش شرکتها، شاخص کل تنها ۰.۰۹درصد رشد نمود که حاکی از درجا زدن بورس دارد.

  • بازدهی یکساله صندوق‌های طلا سه رقمی شد/پیش‌بینی آینده فلز زرد

    بازدهی یکساله صندوق‌های طلا سه رقمی شد/پیش‌بینی آینده فلز زرد

    با افزایش قیمت دلار و به تبع آن جهش قیمت طلا و سکه، بازدهی صندوق‌های طلا نیز از مرز ۱۰۰ درصد گذشت و بالاترین رکورد بازدهی در بازارهای مالی را به نام خود ثبت نمود.

  • آیا طلای جهانی در مرحله جهش قرار دارد؟

    آیا طلای جهانی در مرحله جهش قرار دارد؟

    اگر به صورت هفتگی بازار جهانی طلا را بررسی نمائیم، هفته گذشته بازار طلا یکی از قوی‌ترین و پایدارترین عملکردهای خود را در ماه‌های اخیر تجربه کرد، زیرا بازار شوک‌ها و عدم قطعیت‌های روزانه ناشی از سیاست های جدید دولت ترامپ را هضم و در مرحله عبور از این نوسانات قرار گرفته است که البته تداوم روند صعودی یا نزولی از سوی متغیرها تعیین خواهد شد.

  • سبقت تند پتروشیمی‌ها از سایر صنایع در بازار

    سبقت تند پتروشیمی‌ها از سایر صنایع در بازار

    در هفته ای که گذشت بازار سهام شاهد نوسان طبیعی قابل انتظاری بود، رویدادهای مهم این هفته بازار، پایان مهلت انتشار گزارشات فصلی بورس که به جز صنعت پالایش بقیه صنایع چندان مطلوب نبود، بازگشایی نماد پتروشیمی ها پس از دو ماه و صعود صندوق های پتروشیمی، زمزمه های کاهش نرخ سود بانکی از ۳۰ به ۲۵ درصد و ثبات نرخ توافقی دلار در ۶۶ هزار تومان و افزایش شکاف آن با قیمت بازار از دلایل عدم جهت یابی بازار در این هفته بود.

  • آیا ریسک خرید طلا افزایش یافته است؟

    آیا ریسک خرید طلا افزایش یافته است؟

    قیمت طلا در بازارهای داخلی در یک هفته معاملاتی قبل حدود ۳.۴۶ درصد افزایش یافت اگر چه قیمت جهانی طلا در این مدت حدود یک درصد صعود کرد اما افزایش قیمت دلار و تورم انتظاری دلار باعث شد تا قیمت طلا و مشتقات آن جهش بیشتری داشته باشند. با این حال ارزیابی می شود که با توجه به رسیدن قیمت دلار به هسته سخت، ریسک خرید و نگهداری طلا در کوتاه مدت تا حدودی بیشتر از ریسک فروش آن باشد.

  • خروج ریسک‌گریزها از بازار

    گزارش هفتگی "تحریریه" از وضعیت صندوق های سهامی

    خروج ریسک‌گریزها از بازار

    در هفته ای که گذشت بازار سهام در ۴ روز ابتدایی با فشار فروش و خروج پول و افت شاخص کل مواجه بود، در روز پایانی معاملات تمایل به خرید افزایش یافت اما بازار همچنان با تردید به تداوم این وضعیت در هفته آینده نگاه می کند.

  • چرا ارزش اونس طلا پس از تحلیف ترامپ افزایش یافت؟

    چرا ارزش اونس طلا پس از تحلیف ترامپ افزایش یافت؟

    قیمت جهانی طلا که ۳ ماه پیش و با انتخاب ترامپ روند نزولی خود را از حدود ۲۸۰۰ دلار شروع کرد و در این مدت تا ۲۶۰۰ دلار کاهش یافته بود در روزهای اخیر و پس از تحلیف ترامپ به مرز ۲۷۵۰ دلار رسید.

  • بهترین مقصد سرمایه‌گذاری کجاست؟

    در شرایط تلاطم بازار سهام،

    بهترین مقصد سرمایه‌گذاری کجاست؟

    با ورود بازار سرمایه به شرایط سخت و کاهش بیش از ۵۰ هزار واحدی شاخص کل در روز شنبه ۲۹ دی ماه، حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان از بازار سهام خارج شد و مقصد پول های خارج شده بطور عمده صندوق های درآمد ثابت و طلا بود، بطوریکه ۲۰۷میلیارد تومان جذب صندوق های درآمد ثابت و ۲۷۱ میلیارد تومان وارد صندوق های طلا شد.

  • ترمز صندوق‌های اهرمی کشیده شد

    ترمز صندوق‌های اهرمی کشیده شد

    در هفته‌ای که گذشت، صندوق های اهرمی برای اولین بار از ابتدای آبان که بازار سهام وارد دوره رشد شد، به صورت دسته جمعی با فشار عرضه، شاهد بازدهی منفی بودند.

  • ارزیابی تحلیلگران از رونق بازار نقره در سال ۲۰۲۵

    ارزیابی تحلیلگران از رونق بازار نقره در سال ۲۰۲۵

    اکثر تحلیلگران بازارهای جهانی فلزات بخصوص فلزات گرانبها معتقدند که در سال ۲۰۲۵ قیمت جهانی نقره به دلایلی از جمله افزایش مصرف صنعتی، کمبود فیزیکی نقره در دنیا و رویکرد سرمایه گذاران به جانشینی این فلز به جای طلا، این ظرفیت را ایجاد می کند که از روند قیمت جهانی طلا پیشی بگیرد و تا سطح ۴۰ دلار در پایان سال ۲۰۲۵ افزایش یابد.

  • در شرایط فعلی چه صندوق‌هایی بخریم؟

    در شرایط فعلی چه صندوق‌هایی بخریم؟

    با توجه به روند بازار سهام و رسیدن شاخص کل به مرز ۳ میلیون واحد انتظار می رود که بازار به هسته سخت مقاومت در برابر افزایش برخورد کند و در این شرایط صندوق های سرمایه گذاری هم از وضعیت بازار متاثر خواهند شد.

  • سقوط بیت کوین نزدیک است؟!

    سقوط بیت کوین نزدیک است؟!

    «پیتر شیف» هشدار داد سرمایه گذاری روی بیت کوین به خاطر حساب کردن روی سیاست های ترامپ یک اشتباه بزرگ است زیرا بیت کوین در نهایت سقوط خواهد کرد.

  • نگاهی به عوامل بنیادی محرک طلای جهانی در ۲۰۲۵

    نگاهی به عوامل بنیادی محرک طلای جهانی در ۲۰۲۵

    متغیرهای بنیادی زیادی همچون وضعیت نرخ بهره، تقاضای بانک های مرکزی جهان، فضای رکود و تورم اقتصادهای بزرگ، تنش‌های ژئوپلیتیکی و جنگ تجاری، بر تعیین روند قیمت جهانی اونس تاثیرگذار هستند و برونداد آنها در سال ۲۰۲۵ سمت و سوی دلار را در سال جاری میلادی تعیین می کند.

  • ردِّ پای ناترازی انرژی در ترازنامه شرکت‌ها

    ردِّ پای ناترازی انرژی در ترازنامه شرکت‌ها

    با انتشار آمار ۹ ماهه شرکت ها و مقایسه فروش صنایع در ماه های مختلف مشاهده می شود که در ۳ ماه تابستان کمبود انرژی برق آثار خود را بر تولید و فروش شرکت ها نمایان کرده است.

  • آیا سوت خروج پول از بورس زده شد؟

    آیا سوت خروج پول از بورس زده شد؟

    پس از دو ماه ورود پول و تداوم رشد صعودی در بازار سهام، در هفته دوم دی ماه شاخص کل با کاهش ۲.۱۳ درصدی به زیر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد کشیده شد و حدود ۴ هزار میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار خارج شد، به تبع این وضعیت صندوق های سرمایه گذاری نیز هفته پر نوسانی را پشت سر گذاشتند.

  • دلایل عقب افتادن صندوق‌های طلا از بازار فلز زرد

    دلایل عقب افتادن صندوق‌های طلا از بازار فلز زرد

    در هفته اول دی ماه که بازار سهام رنگ و بوی بهاری داشت، علی رغم رشد ۵.۰۵ درصدی ارزش طلا و ۳.۰۲ درصدی قیمت سکه اما صندوق های طلا همگی در هفته اخیر با بازدهی منفی و کاهش ارزش معاملات روبرو شدند.

  • ظهور تضاد منافع در صندوق‌های سرمایه‌گذاری

    با رشد تقاضا در بازار سرمایه اتفاق افتاد

    ظهور تضاد منافع در صندوق‌های سرمایه‌گذاری

    با تداوم روند صعودی بازار سهام و رشد ۶.۳ درصدی شاخص کل در هفته اول دی ماه، صندوق های سرمایه گذاری سهامی نیز به تبع آن، بیشترین بازدهی را از ابتدای آبان ماه، در هفته اخیر رقم زدند، بطوریکه ۵ صندوق بازدهی بین ۱۲ تا ۱۷ درصدی به ثبت رساندند و در ارزش و حجم معاملات نیز رکورد زدند.

  • خودروسازان ما ورشکسته هستند و دولت راهی جز خروج از مدیریت خودروسازی ورشکسته ندارد

    عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «تحریریه» تصریح کرد:

    خودروسازان ما ورشکسته هستند و دولت راهی جز خروج از مدیریت خودروسازی ورشکسته ندارد

    «رحمان سعادت» با تاکید بر این امر که «خودروسازان ما ورشکسته هستند»، افزود: در صورت خروج دولت از مدیریت خودروسازی است که تولید روند صعودی می یابد و قیمت ها به صورت تکلیفی باقی نمی مانند، در بازار رقابتی در کنار آزاد سازی واردات، تولیدکننده راهی به جز حرکت گام به گام در مسیر رقابت ندارد.