-
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد
رفاه خودرویی مردم ایران از عراق و افغانستان هم بسیار پایینتر است
«رحمان سعادت» معتقد است ورود زائران از کشورهای مختلف ابعاد خود را به خوبی نشان داده است و مردم را متوجه کرده که آنها در مقایسه با کشورهای ضعیف و فقیر همسایه در بدترین شرایط از نظر رفاه خودرویی قرار دارند.
-
سهم ناچیز بخش خصوصی از بازار بدهی
صحبت های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر سهم ۱۷ درصدی اوراق بدهی بخش خصوصی و مرتبط با زنجیره تولید از این بازار، در مقابل سهم ۸۳ درصدی دولت از بازار بدهی نشان می دهد که این بازار با اهداف اصلی خود تا حدود زیادی فاصله گرفته است.
-
گزارش «تحریریه» از وضعیت صندوق های سرمایه گذاری
مجالی برای رشد صندوق های اهرمی
صندوق های اهرمی بازار سهام در هفته ای که گذشت رکورد بازدهی را از صندوق های درآمد ثابت و طلا ربودند، در هفته اول آبان صندوق های طلا یکه تاز بازار بودند، در هفته دوم آبان، صندوق های درآمد ثابت و در هفته سوم آبان، صندوق های اهرمی با تداوم رشد شاخص بازار سهام، در رشد بازده پیشرو بازار بودند.
-
اعتراف دیرهنگام «همتی» به ناکارآمدی وام مسکن
«عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست اخیر با اعضای کمیسیون عمران مجلس امروز گفت: شاهدیم قانون مربوط به تسهیلات مسکن بسیار ضعیف اجرا شده و مشکلات نحوه اجرا و عملکرد بانکها نیز مزید بر علت شده است.
-
گزارش «تحریریه» از وضعیت بازار بورس
طناب کشی خبرهای مثبت و منفی در بورس
رشد ۶.۴ درصدی شاخص کل در هفته اخیر، بعد از حدود ۱۳ ماه و همزمانی آن با کاهش التهابات بازار دلار و طلا و زمزمه کاهش نرخ سود باعث شده است که تا فعالان بازار سرمایه تا حدودی نسبت به تداوم رشد بازار خوشبین شوند، اگر چه از نگاه برخی از کارشناسان همچنان چالش های زیادی در مسیر بازگشت بورس به شرایط عادی وجود دارد.
-
چرا افزایش سرمایهها سهامداران را ثروتمند نکرد؟
افزایش سرمایه های چندصد درصدی از محل آورده نقدی سهامداران و تجدید ارزیابی های مکرر داراییها در سال های اخیر نه تنها به افزایش ثروت سهامداران منجر نشد بلکه ته جیب سهامداران را نیز بابت خرید حق تقدم سهام خالی کرد.
-
گزارش «تحریریه» از شاخص مدیران خرید در مهرماه
بیم و امیدهای صنعت در مهرماه از نگاه «شامخ»
گزارش «شاخص مدیران خرید» (شامخ) برای مهرماه، نشان میدهد که سطح فعالیتهای اقتصادی در این ماه تا حدودی افزایش داشته و شاخصهای «میزان تولید محصول یا ارائه خدمات»، «میزان فروش کالاها یا خدمات»، «مقدار تولید محصولات» در این ماه نسبت به شهریور ماه و فصل قبل تا حدودی بهبود یافته و در مقابل برخی شاخص ها حاکی از روند کاهشی در مهرماه دارند.
-
چرا طلا رکورد زد؟
«فایننشال تایمز» نوشت با اینکه در چند ماه گذشته بانک های مرکزی به دلیل قیمت های بالا خرید طلا را کاهش دادند اما ترس سرمایهگذاران خرد باعث شد تا تقاضای جهانی برای فلز زرد بالا باشد و رکوردهای قیمتی جدید ثبت شود.
-
گزارش " تحریریه" از وضعیت صندوق های سرمایه گذاری در هفته گذشته
درآمد ثابتها از طلا سبقت گرفتند
صندوق های با درآمد ثابت به طور میانگین با ۰/۵۴ درصد بازدهی در هفته گذشته از نظر بازده گوی سبقت را از صندوق های طلا ربودند، صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت با نماد "نداوم" ، "سپید ما" و "سام" به ترتیب با ۱.۹ درصد ، ۱.۵ درصد و ۱.۴ درصد بازدهی مثبت پر بازده ترین صندوق ها در هفته گذشته بودند.
-
روزهای سخت طلا!
در ابتدای معاملات اولین روز کاری هفته(شنبه)، طلا و سکه به تبع برگشت ۴۰ دلاری اونس جهانی طلا در روز جمعه که در ایران بازار طلا تعطیل بود، شاهد افزایش قیمت و مقاومت هایی در برابر کاهش قیمت بودیم اما پس از ساعاتی از شروع معاملات به تدریج در ابتدا قیمت سکه و سپس سایر انواع سکه ها وارد فاز نزولی شدند.
-
افزایش زیرپوستی بازدهی مسکن در مهرماه
در کشاکش رقابت بازارها بر سر افزایش نرخ بازدهی جهت جذب بیشتر نقدینگی، نرخ بازده بخش مسکن در مهرماه بیش از ۶.۵ واحد درصد نسبت به شهریور رشد کرد.
-
کارشناس بورس و بازار سرمایه بررسی کرد
مزایای عرضه خودرو در بورس
«همایون دارابی» معتقد است: اگر قیمت خودرو در بورس کالا تعیین شود و دولت مانع عرضه خودرو در بورس نشود و برای خروج از مدیریت خودروسازی زمینه های لازم را فراهم کند، قطعا بخش زیادی از مشکلات کنونی خودروسازی حل می شود.
-
بازار طلا و ارز، تخلیه انرژی یا آرامش قبل از طوفان؟
طلای جهانی و داخلی و دلار که در هفته های اخیر یکهتاز بازارهای مالی شده بودند در روزهای اخیر با سکون و کاهش قیمت به سر می برند و خریداران را در فاز احتیاط و ترس و ابهام قرار دادهاند.
-
سرعت غیرمجاز دولت در بدهکارکردن آیندگان
استقراض دولت از طریق فروش اوراق بدهی که از سال ۱۳۹۴ با فروش ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شروع شد و در سال ۱۳۹۵ با ۴۸ هزار میلیارد تومان دیگر، دولت لذت آن را چشید، طی ۱۰ سال به ۱۴۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده و تا کنون ۸۳۲ هزار میلیارد تومان آن تسویه شده است.
-
گزارش تحلیلی "تحریریه" از وضعیت بورس
بازار سهام؛ امیدهای کمرنگ و چالشهای عمیق
بازار سهام در حالی وارد نیمه آبان ماه می شود که سایه ریسک های مختلف بر سر بازار سنگینی می کند و بسیاری از صنایع علاوه بر ریسک های سیستماتیک با مخاطراتی همچون قطعی گاز در فصل زمستان، تعطیلی به دلیل آلایندگی و افزایش ذرات معلق، کاهش تولید فصلی در زمستان، افزایش نرخ نهاده های وارداتی و رونق بازارهای موازی غیرتولیدی دست و پنجه نرم می کنند.
-
گزارش هفتگی تحریریه از بازار صندوق ها
ایست بازار به صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری به دنبال فضای غیر قابل پیش بینی بازارها هفته گذشته را با نوسان در بازده ، ارزش معاملات و حتی ورود و خروج پول به پایان رساندند.
-
گزارش تحلیلی «تحریریه» از وضعیت بازار طلا و ارز
برنامه دولت برای جبران کسری بودجه از بازار آشفته طلا و ارز
افزایش قیمت جهانی طلا به مرز ۲۸۰۰ دلار در هر اونس تحت تاثیر نتایج غیرقابل پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و افزایش همزمان ارزش دلار به دنبال اتفاقات ناپایدار منطقه باعث شده است تا ریسک قیمتی طلا و ارز تا حدودی نسبت به هفته های قبل افزایش یابد.
-
شوک اوراق بدهی دولتی به بازار سهام در بودجه ۱۴۰۴
در هفته گذشته لایحه بودجه ۱۴۰۴ تحویل مجلس شد که بر اساس این لایحه، دولت قصد دارد ۷۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع مورد نیاز خود را از طریق فروش و واگذاری اوراق مالی اسلامی تامین نماید. در نظر گرفتن این رقم کلان برای انتشار اوراق دولتی در کنار بالا ماندن نرخ سود بانکی و عدم جدیت بانک مرکزی در کاهش آن می تواند اثرات رکودی قابل توجهی در سایر بازارها بخصوص بازار سرمایه و بازار مسکن ایجاد نماید.
-
بررسی تحریریه از وضعیت بازار مسکن
مسکن و زمزمه های خروج از رکود
وضعیت رکودی معاملات مسکن که از تابستان شروع شده بود در هفته گذشته به تبع سایه سنگین درگیری و تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی به اوج خود رسید اما انتظار می رود که این بازار بزودی به تبع تقاضای انباشته شده این بخش، افزایش بهای تمام شده ساخت و ساز و همچنین تخلیه هیجان از بازار طلا و دلار وارد فاز پیش از رونق و یا رکود تورمی شود.
-
گزارش تحلیلی تحریریه از وضعیت بازار بورس اوراق بهادار
آیا روزهای سخت سهامداری رو به اتمام است؟
در ادامه روند نزولی بازار سهام، شاخص کل در هفته گذشته 4.6 درصد کاهش یافت، اگر چه افزایش ریسک سیستماتیک و تنش های منطقه وزن بیشتری در این ریزش دارد اما نمایان شدن وضعیت ضعیف شرکت ها و صنایع پس از انتشار صورت های مالی 6 ماهه اول، عدم وجود عزم و اراده بانک مرکزی در جهت کاهش نرخ سود و نیز سیاستگذاری های دستوری و مسکن درمانی باعث تشدید رکود و خروج نقدینگی از بازار شده است.
-
گزارش تحلیلی تحریریه از وضعیت صندوق های سرمایه گذاری
درخشش صندوق های طلا و ناکامی صندوق های سهامی
از میان صندوق های قابل معامله(ETF) که در یک هفته اخیر بازدهی بیشتر از 7 درصد داشته اند، 12صندوق های مبتنی بر طلا و سکه و یا گواهی سپرده طلا در صدر جدول قرار گرفتند و از بین صندوق های خارج از بورس نیز 7 صندوق که همگی صندوق های بازارگردانی بودند بیشترین بازدهی که بین 7 تا 1.7 درصد بود برای دارندگان واحدهای خود به ارمغان آوردند.
-
آیا اوراق بدهی مقصد اول پول های خروجی از بازار سهام است؟
در هفته 21 تا 25 مهرماه 1403 صندوق ها حدود 14 هزار و 300 میلیارد تومان و اشخاص بیش از 3هزار و 900 میلیارد تومان از اوراق مالی اخزا و آراد و سایر اوراق بدهی های عرضه شده را خریداری نمودند در همین بازه زمانی صندوق ها حدود 5 هزار و 250 میلیارد تومان و اشخاص حدود 5 هزار و 580 میلیارد تومان اوراق در این بازار به فروش رساندند.
-
گزارش تحلیلی تحریریه از وضعیت بازار طلا و ارز
این روزها فقط بازار طلا و بستگان، سکه است
قله تاریخی طلای جهانی بالاخره در هفته گذشته با رسیدن قیمت هر اونس به ۲ هزار و ۷۲۲ دلار به مدد کاهش نرخ بهره و کاهش جزئی تورم در ناحیه یورو ، تحولات سریع و غیرقابل پیش بینی خاورمیانه ، افزایش ریسک و نااطمینانی در سطح جهانی و رشد اقتصادی کمتر از انتظار چین رقم خورد.
-
بازار سهام زیر رگبار ریسک
بازار سهام زیر رگبار ریسک های مختلف از اقتصادی و غیراقتصادی قرار گرفته است که باعث شده شاهد نوسانات غیرعادی در بازار سرمایه باشیم.
-
گزارش تحلیلی تحریریه از وضعیت بخش مسکن
بازار مسکن در انتظار عبور از رکود به رکود تورمی
بازار معاملات مسکن که از ابتدای سالجاری بارها چهره رکود و کم رمقی خودش را نمایان کرده بود در هفته های اخیر و با بروز ریسک افزایش تنش در منطقه بیش از پیش در شرایط کمبود تقاضا و در حالت انتظار قرار دارد.
-
نگاه تحلیلی تحریریه با بازار طلا و ارز
بازار طلا در انتظار فروکش کردن هیجانات / حباب سکه در حال عبور از خطوط قرمز
بازار طلا و ارز پس از یک هفته پر نوسان، در روزهای اخیر دامنه نوسان کمتری تجربه نمود که در صورت کاهش تنش های منطقه ای پتانسیل حرکت به کانال های پایین تر با توجه به متغیرهای اثرگذار داخلی و خارجی در این بازار وجود دارد.
-
اوراق بدهی ابزار مناسب پوشش ریسک در شرایط تلاطم بازار/ سود 30 درصدی اوراق بدهی ضربه گیر بازار پرتلاطم
باتوجه به اینکه در سال های اخیر ابزارهای مبتنی بر بدهی در بازار سرمایه تا حدودی متنوع شده و به جز بازیگران اصلی این بازار (بانک ها، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد)، در سال های اخیر صندوق های سرمایه گذاری بخصوص صندوق های درآمد ثابت و اشخاص حقیقی و حقوقی نیز به این بازار توجه دارند.
-
برنامه واشنگتن برای بازار جهانی تراشه
اندیشکده مطرح آمریکایی به بررسی این موضوع پرداخت که توسعه صنعت تولید نیمه هادیها در ایالات متحده با قانون جدید تراشهها، چگونه قادر می شود اقتصاد آمریکا و رقابت در بازار جهانی را تغییر دهد.
-
منتظر طلای ۱۰۰ هزار دلاری باشیم؟
«پیتر شیف» اقتصاددان معروف پیشبینی کرد با کاهش بیشتر ارزش دلار، قیمت هر انس طلا تا ۱۰۰ هزار دلار افزایش می یابد.
-
نماینده مجلس در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد:
تاکنون بیش از اندازه از صنعت خودروسازی حمایت شد
«عبدالوحید فیاضی» با بیان اینکه تاکنون بیش از اندازه از صنعت خودرو حمایت شده، تصریح کرد مجلس و دولت باید پاسخگوی مطالبات مردم باشند و نباید با توجیه حمایت، این صنعت را از رشد و مردم را از حق مسلّمشان محروم کنند. حمایت حد و اندازه ای دارد، حال که حمایت از خودروساز نتیجه نداده باید شکل و شمایل حمایت را با واردات خودرو تغییر داد.