«حمیدرضا صالحی» عضو هیئت بازرگانی اتاق ایران و فعال تجاری در گفت و گو با «تحریریه» در خصوص تبعات زیانبار ناترازی انرژی در بخش صنایع ومعادن و اثرات سوء آن بر کاهش سرمایه گذاری و بهره وری در عرصه صنعت و معدن کشور، گفت: ناترازی انرژی موضوعی نیست که دولتمردان به صورت سرسری از کنار آن عبور کنند زیرا تداوم این وضعیت و افزایش میزان ناترازی به معنای نابودی سرمایه گذاری دربخش های صنعت و معدن کشور و ایجاد چالش های گوناگونی است که نه تنها آثار آن اقتصادی و تجاری است بلکه تبعات اجتماعی آن در حوزه بیکاری و آسیب های اجتماعی خسارت زا خواهد بود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: ناترازی انرژی در صنعت و معدن کشور به عنوان یک مانع بزرگ در برابر سرمایه گذاری در این بخش هاست. روندهای منفی ناترازی انرژی در سال گذشته و اخبار مبتنی بر تداوم ناترازی در سال جاری بیانگر آن است که باید خود را برای کاهش تولید، افزایش هزینه ها و از دست رفتن کاهش رقابتپذیری در این بخش ها آماده کنیم ضمن اینکه دیگر امیدی به بهرهوری صنایع و معادن کشور باقی نمی ماند.
عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال تجاری یادآور شد: یکی از مولفه های مهم رشد صنعت در دسترس بودن و تامین انرژی این حوزه ها است. در صنایع و معادن انرژی مورد نیاز باید تامین شود تا شاهد نرخ رشد در این حوزه ها باشیم. با اینکه تقاضای انرژی در بنگاه های تولیدی افزایش یافته اما کمبودهای شدید و ناترازی های گزارش شده مانع بهره وری و حفظ امنیت حاشیه سود دست اندرکاران این حوزه شده است.
صالحی تصریح کرد: در صورت اینکه دولت برای از بین رفتن ناترازی و کمبود انرژی صنایع و معادن کشور کاری صورت ندهد، قابل پیش بینی است که فعالان این بخش ها از حوزه هایشان کوچ خواهند کرد زیرا تا ابد نمی توانند ضرر و زیان ناشی از کمبود انرژی را بپردازند و کارگران و واحد کاری خود را با حداقل درآمد و سود اداره کنند.
وی افزود: افزایش قطعی برق و گاز و عدم تامین گازوئیل مورد نیاز صنایع و معادن کشور زمینه ساز تعطیلی و افت شدید تولید بسیاری از بنگاههای اقتصادی خواهد شد. رقم خسارتهای ناشی از تعطیلی بنگاه ها به دلیل قطعی برق و عدم تامین انرژی مورد نیاز آنها بسیار سرسام آور است. نباید این مسائل دست کم گرفته شود زیرا تبعات قطعی برق و عدم تامین انرژی مورد نیاز جامعه به صورت پلکانی روی اقتصاد و در نهایت قیمت تمام شده بسیاری از محصولات و درآمدهای ارزی کشور اثر می گذارد.
فعال تجاری در این باره گفت: کاهش تولید و تعطیلی بنگاه تولیدی در بخش صنعت ومعدن به معنای کاهش صادرات، کاهش ثبت سفارش و در نهایت گران شدن قیمت کالا و خدماتی است که از این بخش ها به جامعه ارائه می شود.
صالحی در خصوص تبعات زیان آور ناترازی انرژی در از دست دادن مشتریان خارجی نیز اظهار داشت: تشدید قطعی برق و کاهش تولید بنگاه ها به منزله بدقولی نسبت به خریدار خارجی است. در صورت از دست دادن این مشتریان، به سرعت نمی توانیم روی بازیابی و بازگشت خریداران خارجی حساب باز کنیم بنابراین ظرفیتی که در سالهای متمادی با اعتماد سازی ایجاد شد، به سرعت از دست می رود.
وی در پایان گفت و گو تاکید کرد: بی تردید چالش سال های اخیر در حوزه ناترازی انرژی در بخش صنعت و تولید کشور تهدیدی اساسی است که باید برطرف شود. محدودیت هایی که متاسفانه از فصل سرما به گرما ادامه یافت، چه با سرمایه گذاری دولتی یا سرمایه گذاری بخش خصوصی باید رفع شود زیرا نباید اجازه دهیم این موضوع به بحرانی ریشه دار و عمیق در اقتصاد کشور تبدیل شود و ناترازی مصرف و تولید صنایع و معادن کشور را متوقف کند و به تبع آن رشد اقتصادی کشور نیز در دورنمای تاریکی قرار بگیرد.
نظر شما