«حسن حسینقلی» رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران در گفت و گو با «تحریریه» از جمله مهمترین چالش های پیش روی اهالی صنعت و معدن کشور را تامین ضروری ترین نیازهای خود بخصوص در واردات ماشین آلات به دلیل سنگ اندازی ها، افزایش میزان عوارض و مالیات وضع شده از سوی دولت دانست و افزود: در خصوص افزایش نرخ ارز نباید فقط به کاهش قدرت خرید مردم و افزایش نرخ اقلام اساسی مورد نیاز مردم اشاره کرد بلکه بالا رفتن نرخ ارز طی سال های اخیر و بعد از تشدید تحریم ها قیمت بسیاری از ابزارآلات و ماشین های مورد نیاز صنعت و معدن کشور را به شدت افزایش داده است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در کنار چالش هایی که با دولت در خصوص عوارض و مالیات های سنگین و مباحث مرتبط با حقوق دولتی داریم به عنوان مثال یک بیل الکترونیکی کمتر از ۲۰ میلیارد تومان قیمت ندارد، بیلی که باید بیست ساعت در روز کار کند.
فعال عرضه صنعت و معدن کشور معتقد است: افزایش نرخ ارز در کنار سنگ اندازی ها و عدم توجه به تامین زیر ساخت های مورد نیاز بخش صنعت و معدن، تولید داخلی را زمین گیر کرده است. متاسفانه رانت خوارانی که در همه مجموعه های مرتبط حضور دارند مانع از واردات ابزار و ماشین های مورد نیاز صنعت و معدن کشور شده اند و ما را فقط محدود به خرید ابزار و ماشین آلات مورد نیاز این بخش از کشور چین می کنند آن هم مشروط به پرداخت باج!
رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایرانی خاطر نشان کرد: در صورتی که به رانت خواران مستقر در برخی نهادها رانت داده نشود حتی اجازه واردات ماشین آلات و ابزارهای مورد نیاز از چین هم داده نمی شود. در این صورت است که بعد از گذراندن زمان طولانی و چالش های بسیار با وزارت صنایع، قادر می شویم چند ماشین وارد کنیم. تاسفبارتر این است ماشین هایی که به صورت سی کی دی وارد می شود حتی به درستی سرهم بندی نمی شوند.
حسینقلی معتقد است: به نظر می رسد اگر حقوق پرسنل شرکت های سازنده و تولید کننده ماشین های سنگین و ابزارآلات مورد نیاز صنعت و معدن را بپردازیم و پرسنل این شرکت ها کاری نکنند و از ما حقوق دریافت کنند، باز هم به نفع صنعت و معدن کشور است.
وی در ادامه بحث به تاثیرات جدی ناترازی برق و گاز در صنعت و معدن کشور پرداخت و گفت: ناترازی ها مانع توسعه تولید و بهره وری در همه بخش ها از جمله صنایع و معادن کشور شده است. دولتی بودن عامل ناترازی ها و تشدید ناترازی در بخش های مختلف انرژی است.
فعال معدنی با اشاره به تعطیلی هایی که مانع از فعالیت های موثر در بخش صنعت و معدن کشور می شود، ادامه داد: در سال گذشته تعطیلی های مکرر صنایع و معادن به دلیل ناترازی برق و گاز، مانع از رشد تولید یا حتی بازگشت به تولید در مقیاس سال هایی شد که ناترازی جدی در بخش نفت و گاز مشهود نبود؛ بنابراین حال صنعت و معدن کشور مطلوب نیست.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران در پایان با تاکید براینکه حقوق دولتی چالش دیگر صنعت و معدن کشور است، گفت: تحمیل هزینه های بالا مرتبط با حقوق دولتی نیز یک چالش اساسی در این بخش است. افزایش هزینههای تولید لطمه بزرگی به روند تولید در بخش صنعت و معدن زده است از این رو باید راهکارهایی اتخاذ شود که بار فشارهای متعدد را از دوش فعالان صنعت و معدن کشور بردارد درغیر این صورت باید منتظر کاهش بهره وری و نصف شدن شدید تولید در بخش های یاد شده باشیم.
پایان/
نظر شما