یمنی ها محرک ترامپ برای مذاکره با ایران بودند

عبدالباری عطوان تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است پایداری یمنی ها و اقدامات آنها نقش مهمی در روی آوردن ترامپ به مذاکره با ایران داشت. در نهایت آمریکا از شرط های خود چشم پوشی خواهد کرد، ایرانی ها هم امتیازی نخواهند داد ودر منطقه تحولات مهمی رقم خواهد خورد.

به گزارش تحریریه، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناش جهان عربی در بخشی از اظهارات خود در «یوتیوب» گفت: امروز درباره بمبی صحبت می کنیم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روبروی صورت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل منفجر کرد. او اعلام کرد مذاکراتی میان ایران و آمریکا صورت می گیرد و دیدار بسیار مهمی میان نمایندگان دو کشور در مسقط پایتخت عمان برگزار می شود. البته ممکن است دیدار میان دو وزیر امور خارجه نباشد، بلکه افرادی سطح بالا با هم دیدار کنند. «استیو ویتکاف» مشاور ترامپ در امور خاورمیانه که فرد مورد اعتماد وی است طرف آمریکایی در این مذاکره خواهد بود.

ترامپ دو ماه به ایران فرصت داده بود و گفت یا باید توافق را امضا کنید یا اینکه به ایران حمله خواهد شد اما او ناگهان نظر خود را تغییر داد. او بدون آگاهی نتانیاهو و رژیم اسرائیل به مذاکره با ایران وارد شد. او از نتانیاهو خواست مانند گوسفند به آمریکا سفر کند و ناگهان در یک کنفرانس خبری اعلام کرد تماس های مستقیمی میان ایران و آمریکا در جریان است و روز شنبه دیدارهایی صورت خواهد گرفت.

او به طور عمدی با نتانیاهو همان رفتاری را کرد که پیش از این با «زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین انجام داده بود. او با رهبران کشورهای اروپایی نیز اینگونه رفتار کرد. او از کشورهای اروپایی باج خواهی کرد و در ادامه با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه تماس برقرار کرد و خواستار دیدار وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا در عربستان شد. این در حالی است که رهبران کشورهای فرانسه، آلمان، انگلستان و ... از این موضوع هیچ اطلاعی نداشتند. ترامپ با همپیمانان خود مانند عروسک رفتار می کند و هیچ ارزشی برای آنها قائل نیست زیرا آمریکا خود را بزرگ می داند. او هیچ دوستی برای آمریکا باقی نگذاشته است. ترامپ در دشمن تراشی برای آمریکا ماهر است.

حرف کدامیک به کرسی می نشیند؟

تحلیلگر سرشناش جهان عرب در بخش دیگری از اظهارات خود درباره مستقیم یا غیر مستقیم بودن مذاکرات میان ایران و آمریکا گفت: «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است مذاکرات غیر مستقیم خواهد بود. من بر این باورم دو طرف کوتاه آمده اند. به نظر من ترامپ پیامی را به ایرانی ها ارسال کرد که آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست و بیایید بدون در نظر گرفتن اسرائیل مشکل را حل کنیم.

این دو کشور بیش از یک سال و نیم در وین مذاکره کردند. در دوره «جو بایدن» هم مذاکراتی میان دو کشور در عمان صورت گرفت. موضوع جدید این است که منطقه در آستانه جنگ بود. هیاهوها و عربده کشی های ترامپ اما هیچ تاثیری بر ایرانی ها نداشت. ایرانی ها به سرعت از همپیمانان خود در یمن خواستند که وارد عمل شوند. یمنی ها ناوها و کشتی های آمریکایی و عمق سرزمین های اشغال شده را بدون هیچ گونه ترسی هدف قرار دادند. ناو «یواس‌اس هری ترومن» آمریکایی در تیررس یمنی ها بود و آنها تنها در یک روز ۴ بار این ناو را هدف قرار دادند.

حضرت آیت الله «سید علی خامنه ای» رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا هم خواستار آمادگی نیروهای مسلح شد و حالت فوق العاده اعلام کردند تا نیروهای ایران برای مقابله با هرگونه ماجراجویی آماده باشند. «علی لاریجانی» مشاور رهبر ایران هم اعلام کرد با نخستین ضربه ای که به ایران وارد شود این کشور بمب اتمی خود را آزمایش خواهد کرد و در مسیر تولید بمب اتمی قدم خواهد گذاشت؛ در واقع ایران فردای پس از حمله بمب اتمی خود را آماده خواهد کرد. همچنین علی لاریجانی اعلام کرد ده‌ها پایگاه آمریکایی در کشورهای اطراف ایران است که ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در آنها حضور دارند. این پایگاه ها در تیر رس موشک های ایرانی خواهد بود و ما به هیچ کسی رحم نخواهیم کرد. همچنین رژیم اسرائیل هم هدف اصلی ما خواهد بود. برادران ما در یمن هم دارای موشک های مافوق صوت هستند که یافا، تل آویو، حیفاء و اشدود و .... رسیده و بارها سبب تعطیلی فرودگاه تل آویو شده است.

این اقدامات و موضع گیری ها بر روی آمریکایی ها تاثیر گذاشت. ایرانی ها در این زمینه جدی هستند زیرا آنها در لبنان و فلسطین و عراق و سوریه زیان هایی دیده اند و دیگر این رویکرد را ادامه نخواهند داد. رویکرد ایرانی ها تغییر کرده است و آنها یا عزت نفس خود را حفظ خواهند کرد یا به شهادت می رسند. آنها اجازه نخواهند داد سناریوی سوریه درباره ایران تکرار شود.

عکس العمل ایران در برابر هرگونه حمله نظامی بسیار قوی خواهد بود. تنگه هرمز بسته خواهد شد و حتی احتمال دارد همه چاه های نفت در منطقه به آتش کشیده شوند. این یک جنگ ساده نخواهد بود و سبب شعله ور شدن جنگ جهانی می شود.
آمریکایی ها در شرط های خود برای مذاکره با ایران به دنبال از بین بردن همه فعالیت هسته ای، فناوری های موشکی و پهپادی ایران و قطع روابط ایران با همه گروه های مقاومت از جمله حزب الله لبنان، انصارالله یمن، الحشد الشعبی عراق و جریان های حماس و جهاد اسلامی در نوار غزه بودند. به نظر من ایران هرگز از گروه های مقاومت چشم پوشی نخواهد کرد زیرا اگر ایران از این گروه ها چشم پوشی کند کار ایران تمام است. نفوذ ایران در منطقه به واسطه این گروه ها بسیار قوی شد و این نفوذ قوی برای ایران سبب نگرانی آمریکا و رژیم اسرائیل شده است.

ایران با کشور الجزایر هم روابط قوی دارد. همچنین این کشور با مصر هم دارای روابطی است و تماس هایی صورت می گیرد. تهران با بسیاری از کشورهای عربی از جمله عراق و یمن هم دارای روابط نزدیکی است. همه این روابط، آمریکا و رژیم اسرائیل را با ترس و وحشت روبرو کرده است. پایداری یمنی ها و اقدامات آنها نقش مهمی در روی آوردن ترامپ به مذاکره با ایران داشت.

آمریکا از شرط های خود چشم پوشی خواهد کرد و با ایرانی ها سر میز مذاکره خواهد نشست و ایرانی ها امتیازی نخواهند داد.

همچنین الان یک جنگ تجاری هم در جهان در جریان است که ترامپ عامل آن بوده است و همه کشورهای جهان به همین دلیل از آمریکا عصبانی هستند. این کشور نتوانست در دریای سرخ یک ائتلاف علیه یمنی ها تشکیل دهد و همه کشورها اعلام کردند که آمادگی ورود به جنگ دیگر به همراه آمریکا را ندارند. کشورهای اروپایی اعلام کردند آمریکا ما را در جنگ اوکراین وارد کرد و در این زمینه تاوان سنگینی را پرداخت کردیم.

آمریکا در حال ضعیف شدن است و اوضاع آن طبیعی نیست. در منطقه تحولات مهمی رقم خواهد خورد. این به معنای آن نیست که گزینه جنگ کنار گذاشته شده است بلکه ترامپ و آمریکا کوتاه آمده اند و به این نتیجه رسیده اند که این جنگ به ویرانی و نابودی رژیم اسرائیل منجر خواهد شد.

پایان/

۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 32272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 15 =