ایران باید هوشمندانه از مزیت‌های نسبی خود در حوزه ژئوپلیتیکی با روسیه بهره‌برداری کند

ابوالفضل ظهره‌وند با اشاره به توافق راهبردی میان ایران و روسیه گفت: همکاری با روسیه به‌عنوان یک شریک راهبُردی اهمیت دارد و این همکاری باید با حفظ استقلال و موازین کشور انجام شود.

به گزارش تحریریه، رادیو گفت‌وگو در باره سفر دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان و سپس به روسیه با دکتر ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به‌صورت تلفنی به گفتگو پرداخت.

ابوالفضل ظهره وند به ارزیابی سفر رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان پرداخت و گفت: در سفر دکتر پزشکیان به تاجیکستان، ۲۱ سند همکاری امضا شده است که شامل تمامی ابعاد روابط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و تجاری بین دو کشور است.

وی تأکید کرد: این سفر در شرایط خاص سیاسی و امنیتی منطقه انجام می‌شود، به‌ویژه باتوجه‌به توافق آتش‌بس اخیر در سوریه و تحرکات ترامپ در عرصه بین‌المللی.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سفر به روسیه را مهم ارزیابی و بیان کرد: توجه به تحولات منطقه و روابط با کشورهای همسو، به‌ویژه در آسیای میانه، ضروری است.

وی بر اهمیت پتانسیل‌های موجود در چین، روسیه و آسیای میانه تأکید و اظهار کرد: ایران در یک منطقه حساس و راهبُردی قرار دارد و باید از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کند. انتظار می‌رود هیئت همراه در این سفر با نگاهی جامع به این ظرفیت‌ها، حداکثر استفاده را از فرصت‌های پیش‌رو داشته باشد.

ظهره وند در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو با اشاره به توافق راهبردی میان ایران و روسیه گفت: این توافق می‌تواند در زمینه‌های نظامی و امنیتی گسترش یابد. همکاری با روسیه به‌عنوان یک شریک راهبُردی اهمیت دارد و این همکاری باید با حفظ استقلال و موازین کشور انجام شود.

وی به تأثیرات سیاسی و امنیتی تحریم‌ها بر اقتصاد ایران اشاره کرد و متذکر شد: تحریم‌ها به طور عمده با اهداف سیاسی و امنیتی اعمال می‌شوند و لذا نیاز به یک رویکرد ترکیبی و عمیق راهبردی برای مقابله با این فشارها وجود دارد. ظرفیت اقتصادی ایران محدود است و باوجود موقعیت ژئوپلیتیکی مناسب، می‌توان از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با مقایسه ظرفیت‌های اقتصادی ایران و چین تأکید کرد: ظرفیت‌های اقتصادی ایران (۵۰ میلیارد دلار بدون نفت و پتروشیمی) در مقایسه با ظرفیت‌های تجاری چین (۳۰۰ تا ۴۰۰ تریلیون دلار) حاکی از این مسئله است که استفاده از ظرفیت‌های موجود برای رفع مشکلات اقتصادی امری لازم است.

وی دررابطه‌با مسائل نظامی و دفاعی بیان کرد: ایران باید به طور هوشمندانه به مسائل نظامی و دفاعی نگاه کند و از مزیت‌های نسبی خود در حوزه ژئوپلیتیکی و قدرت گفتمانی بهره‌برداری کند. امیدوار هستیم هیئت دکتر پزشکیان بتواند از این مأموریت تاریخی به‌خوبی بازگردد.

پایان/

۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 31595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =