عضو کمیسیون امنیت ملی: سفر عراقچی به سوریه یک ضرورت بود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: «سفر آقای عراقچی در دوره قبل به لبنان هم در خور تشکر و تقدیر بود و خودشان هم به توجهی که به این سفر در سطح ملی شد، واقف است. واقعیت هم این است که به ویژه امروز ما مسائل‌مان در میدان فقط می‌تواند رقم بخورد؛ چراکه ظرفیت‌هایمان در میدان است. یعنی جریان مقاومت که بخشی از آن در لبنان بوده و بخشی از آن هم در سوریه است که آقای عراقچی به هر دو کشور سفر کردند.»

به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ارزیابی‌اش از سفر عراقچی به سوریه و بعد از آن به آنکارا گفت: واقعیت این است که دیپلماسی بیرون از میدان معنی ندارد و آقای عراقچی فردی است که تجربه این شیوه در دوره آقای روحانی را دارد و فکر می‌کنم ایشان هم به این نظر رسیده است که اگر بخواهد دیپلماسی از میدان بریده شود، می‌شود همان برجام. بنابراین قطعاً ایشان این رویکرد و نگاه مناسبی را در این عرصه وزارت خارجه دنبال می‌کند.

سفر عراقچی به سوریه یک ضرورت بود

حضور در رستورانی در دمشق پالس خوبی بود که داده شد

وی ادامه داد: سفر آقای عراقچی در دوره قبل به لبنان هم در خور تشکر و تقدیر بود و خودشان هم به توجهی که به این سفر در سطح ملی شد، واقف است. واقعیت هم این است که به ویژه امروز ما مسائل‌مان در میدان فقط می‌تواند رقم بخورد؛ چراکه ظرفیت‌هایمان در میدان است. یعنی جریان مقاومت که بخشی از آن در لبنان بوده و بخشی از آن هم در سوریه است که آقای عراقچی به هر دو کشور سفر کردند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بنابراین سفری که وزیر امور خارجه به سوریه داشت یک ضرورت بود و آقای عراقچی هم مشتاقانه به این سفر رفت و یک کار قشنگی هم که من دیدم انجام داد و کلیپی از آن منتشر شد این بود که در رستورانی در دمشق مشغول صرف غذا بود و می‌خواست بگوید که ما هم خاطرمان جمع است و با حفاظت رفت و آمد می‌کنیم و همچنین دمشق همان آرامش خود را قبل از حرکت تفکیری‌ها دارد و من به عنوان وزیر امور خارجه می‌روم و در یک رستوران معمولی در دمشق غذا می‌خورم. به نظرم این پالس بسیار خوبی بود که داده شد.

تا همین الان هم ترکیه ریسک بزرگی کرده است

ظرفیت میدان و دیپلماسی ما دو روی یک سکه را نشان داده‌اند

ظهره‌وند در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره سفرش به آنکارا گفت: ترکیه از یک سو با ما روابط نسبتا متنوع و گسترده‌ای دارد و از طرف دیگر آقای اردوغان بازی دوگانه‌ای را داشته که نمونه آن را ما در حرکت تحریرالشام دیدیم که خیلی هم با پذیرش آتش‌بس در لبنان همزمان بود. حرکتی که این‌ها انجام دادند و نیروهای تکفیری را به ادلب آوردند و وارد حلب شدند و بخشی از حلب را هم به تصرف درآوردند نشان می‌دهد که اردوغان کاملا در گروه مقابل یعنی اسرائیل و آمریکا و ارتجاع اعراب منطقه آرمان‌ها و اهدافش را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم تا همین مقطع ترکیه ریسک بزرگی کرده است و قطعا دیپلماسی هم باید همین مواضع و همین تحلیل را به مقامات ترکیه یادآور می‌شد که شده است. به نظر من هم ظرفیت نظامی ما که الان آنجا فعال شده است و فعال‌تر خواهد شد و هم ظرفیت دیپلماسی ما دو روی یک سکه را نشان داده‌اند و به نظر من این کار قشنگی است اگر آقای عراقچی همین مسیر را جلو برود، خوب است.

در مقطع تصرف حلب، اسد به مسکو سفر کرد

حلب به طور کامل در محاصره هواپیماهای سوری و روسی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که پشت پرده ماجرای سوریه چیست و ایران با توجه به اقداماتی که در روند نشست‌های آستانه داشته است در اینجا چه ابتکار عملی می‌تواند داشته باشد تا شاهد کاهش تنش‌ها باشیم، گفت: الان هم همان فعالیت‌ها را داریم در مقطعی که در واقع حلب به تصرف درآمد، آقای اسد به مسکو سفر کرد و روس‌ها تمام‌قد از او پشتیبانی کردند و سفر آقای عراقچی هم همین علامت را به دمشق داد که ما کماکان پشتیبان دمشق هستیم و دو کشور با هم همسویی و هم‌بستگی راهبردی داریم. الان هم آخرین خبرهایی که دارم جولانی رهبر گروه تکفیری‌ها کشته شده است و هم اینکه حلب به طور کامل محاصره شده است و پشت خط توسط هواپیماهای سوریه و به ویژه روسیه بمبباران شده است و برخی از مستشاران ترکی آنجا هم کشته شده‌اند. واقعیت این است که امروز سوریه قوی‌تر از زمانی است که ۷۰ درصد از خاکش توسط داعش اشغال شده بود.

ترکیه بازی خطرناکی انجام داد

اردوغان به اشتباه خواست در معامله با ترامپ یک کارت بازی داشته باشد

ظهره‌وند تصریح کرد: ایران امروز و روسیه امروز به مراتب پرنفوذتر و مستحکم‌تر از آن زمان هستند که ما رفتیم و هم سوریه را نجات دادیم و هم داعش را سرکوب کردیم ضمن اینکه امروز رژیم صهیونیستی هم ضعیف‌تر از آن زمان است و با مصائب و مشکلات متعددی دست به گریبان است، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هم به همین ترتیب. بایدن در حال رفتن است و ترامپ هم هنوز نیامده است و از سمت دیگر هم می‌بینیم که اوکراین پرچم سفید را بالا برده است، علاوه بر این آن میزان سازماندهی و پولی که در گذشته غرب و آمریکایی‌ها برای تصرف منطقه توسط داعش خرج کردند که رقمی حدود ۵ میلیون دلار بود و ترامپ هم به آن اشاره کرده بود دیگر الان وجود ندارد.

وی گفت: با همه این‌ها معتقدم ترکیه بازی خطرناکی انجام داده است چراکه ترکیه از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارد بنابراین اینطور نیست که اردوغان فکر کند می‌تواند در یک عملیات غافلگیرانه دمشق را بگیرد و ایران را از منطقه اخراج کند و جایگزین ایران شود تا در معامله با ترامپ یک کارت بازی داشته باشد. امیدواریم که در دو الی سه روز آینده هم اخبار بهتری از منطقه بشنویم.

پایان/

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 31245

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 12 =