به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهرهوند، نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با هممیهن درباره قاچاق سوخت تاکید کرد: «تنها سوخت قاچاق نمیشود بلکه منابع کشور دائم در حال خروج از کشور است. یک جریان آربیتراژ (قاچاق) در تمام حوزهها وجود دارد که یکی از آنها سوخت است. کل منطقه سر سفره ایران نشسته است. این تازگی ندارد و از بعد از جنگ این روندها شروع شده و هنوز هم ادامه دارد و هر کجا بخواهند دست بزنند یک جای دیگر مشکل ایجاد میشود به همین دلیل مجبورند دفع افسد به فساد کنند.»
او افزود: «دلیل این موضوع نبود مدل اقتصادی ویژه برای ایران به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی است. یعنی نه در چارچوب لیبرالیسم کار میشود نه در چارچوب سوسیالیسم، بلکه ملغمهای از تمام اینهاست. دولت آقای پزشکیان هم نه گفتمان دارد نه مدل خاص اقتصادی؛ این که سبک اداره کشور نیست.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «رقم دقیقی وجود ندارد اما از ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار حتی بیشتر در سال سوخت قاچاق میشود و در حال تشدید شدن است. مهمتر از قاچاق فرهنگ قاچاق است که اجازه مدیریت درست اقتصادی در کشور را سلب میکند. مانند رباخوری در بانکهاست که سود بانک بیشتر از کارخانه و تولید است. با این وجود اگر کسی به تولید روی آورد باید با قطعی برق روبهرو باشد. بین برق خانگی و صنعت، برق صنعت قطع شود؟ وقتی چرخ تولید بایستد دیگر کسی نمیتواند پول برق بدهد. در حقیقت یک چرخه ناکارآمدی و شیطانی به وجود آمده که همه را با خود به گرداب میبرد.»
ظهرهوند با اشاره به اینکه با پزشکیان سه بار جلسه داشتیم، بیان کرد: «در این سه جلسه مسائل و موضوعات کلان کشور را مطرح کردیم و به صراحت اعلام شده که بدون تبیین و پارادایم حکمرانی درست، امکان اداره مناسب و کارآمد کشور را نداریم. در این موضوع بحث راست و چپ که کارنامهای ندارند، بیمعنا است.»
او با اشاره به اینکه تحریمها سطح بالایی در ناترازیها ندارند، گفت: «باید سطح عوامل در ناترازیها را مشخص کرد. چراکه تکمتغیره نیست. مسئله ما ناکارآمدی در ساخت مدیریت کلان و ملی است. دولت اگر تکمتغیره به این موضوع نگاه کند و اصلاحات را انجام دهد، معیشت مردم با مشکل روبهرو خواهد شد. وقتی بنزین در آن سوی مرزها ۵۰ برابر است، فرد اگر دو تا گالن ۲۰ لیتری را از مرز خارج کند، ماهی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد دارد بهتر از فقر است. تحریم سوژه و راه فرار است.»
ظهرهوند در پاسخ به این سوال که آیا قاچاق سوخت سازمانیافته است یا خیر؟ تاکید کرد: «به آن سازمان میدهند. زمانی موادمخدر قاچاق میشد (البته در حال حاضر هم هست) اما موادمخدر ریسکش بالاتر و سودش پایینتر است.»
او با اشاره به اینکه قاچاق سوخت علت نیست بلکه معلول است، افزود: «باید مسئله اقتصاد ملی حل شود. باید این شجاعت را داشته باشیم که بدانیم اقتصاد ملی باید تغییر کند و مدل برای آن تعریف کنیم. در این مدل قطعاً نیاز است که افکار عمومی توجیه شود. من طرحی را به دفتر ریاستجمهوری ارائه کردم که مسئله ناترازیها در مصرف برق، انرژی، قاچاق سوخت و دیگر کالاها، ارزش پول ملی، تورم و… با هم باید حل شود. دوره ریاستجمهوری آقای روحانی که همه چیز تعطیل بود و فقط میگفتند برجام، اما این طرح را در دوره رئیسی هم ارائه کردیم ولی به آن گوش نکردند و ادامه بخش اقتصادی دوره آقای روحانی بود. در حال حاضر هم دوران آقای روحانی ادامه دارد. کشور با این سبک اداره فرجام ندارد. ما در ایران چپ و راست، باحجاب و شلحجاب، یک خانوادهایم و موضوع این نیست که یکی خائن است یکی خادم. اگر اینطور پیش برویم، یک حکومت قاجاری خواهیم شد که باید از کارشناسان دیگر کشورها برنامه بگیریم اما باید به خاطر داشته باشیم حکومتی که به سفره، امنیت، آرامش و رفاه مردم توجه نداشته باشد، صلاحیت و مشروعیت ندارد. پس تنها راه داشتن شجاعت است برای تغییر مدل اقتصادی کشور.»
پایان/
نظر شما