رحمان سعادت اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «تحریریه» با اشاره به بی توجهی به بزرگ شدن دایره توزیع کنندگان و گیرندگان رانت در خودروسازی حتی نسبت به دولت، به تبعات و پیامدهای منفی این روند در اقتصاد و صنعت خودروسازی اشاره کرد و گفت: متاسفانه مدیریت دولت و عدم توجه به تبعات انتخاب مدیران غیر متعهد به رشد صنعت خودروسازی باعث شده دایره رانت گیرندگان و توزیع کنندگان رانت حتی از دولت بزرگتر شود بنحوی که آنها توانسته اند دولت ها اعم از اصلاح طلب یا اصولگرا را مغلوب خواسته های خود کنند.
وی در این باره یادآور شد: با اینکه دولتهای مختلف در سال های گذشته شعار برخورد با مافیا و خصوصی سازی صنعت را به مردم دادند اما عملا شاهد مغلوب شدن وعده های دولت در برابر مافیای خودروسازی بوده ایم.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید داشت: تا زمانی که دولت اراده ای برای برخورد با مافیای خودروسازی نداشته باشد و این کار را از زیر مجموعه های خود آغاز نکند بدین معناست که دولت به تحمیل جفای مالی و جانی مافیای خودروسازی علیه مردم تن داده و سکوت کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان تاکید کرد: دولت چهاردهم باید اقدام عملی برای پایان دادن به رنج مزمنی که در طی بیش از پنج دهه گذشته گریبانگیر مردم ایران بوده با واگذاری سهم مالکیتی و مدیریتی خود به بخش خصوصی انجام دهد.
سعادت معتقد است: هر دولتی که بتواند چنین اقدامی را انجام دهد قطعا پیروز میدان مبارزه با مافیاست و باید مجسمه اش ساخته و در میادین شهرهای مختلف کشور نصب شود چرا که موفق به رقم زدن انقلاب بزرگی در عرصه خودروسازی و خصوصی سازی صنعت کشور شده است.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی اظهار داشت: امروز یکی از مسائل مهمی که در دنیا بسیار حائز اهمیت است و بخش خصوصی توجه ویژه ای بدان دارد توجه به تامین رفاه حمل و نقل مردم است. متاسفانه به دلیل سیطره دولت در این بخش نه حمل و نقل عمومی و نه خصوصی مردم در شرایط خوبی نیست و مردم در این حوزه کمترین امنیت و رفاهی ندارند.
رحمان سعادت در این باره افزود: در مقایسه وضعیت خودروهای سواری ایران با کشورهای ضعیف همسایه مثل عراق و حتی افغانستان متوجه وخامت حال رفاه خودرویی مردم ایران می شویم، بنحوی که با تاسف می توان گفت خودروی سواری کارگران این کشورها از خودروی سواری مدیران ما به روزتر و ایمن تر است.
این کارشناس اقتصادی معتقد است: حاکمیت و مدیریت دولت ها در خودروسازی زمینه ساز ناترازی رفاه در عرصه خودرویی شده است؛ ناترازی که با ورود زائران از کشورهای مختلف ابعاد خود را به خوبی نشان می دهد و مردم را متوجه کرده که آنها در مقایسه با کشورهای ضعیف و فقیر همسایه در بدترین شرایط رفاه خودرویی قرار دارند.
این استاد اقتصاد در پایان گفت و گو تاکید کرد: بی تردید مردم ایران منتظر ابرمردی برای حل این وضعیت هستند، ابرمردی که می تواند به عنوان رئیس جمهور این ماجرا را یک بار برای همیشه حل کند لذا امیدواریم آقای پزشکیان در این زمینه اقدامات مفیدی را که به نفع صنعت خودروسازی، مردم و اقتصاد کشور باشد،در دستور کار قرار دهد.
پایان/
نظر شما