-
گزارش هفتگی "تحریریه" از وضعیت صندوق های سهامی
خروج ریسکگریزها از بازار
در هفته ای که گذشت بازار سهام در ۴ روز ابتدایی با فشار فروش و خروج پول و افت شاخص کل مواجه بود، در روز پایانی معاملات تمایل به خرید افزایش یافت اما بازار همچنان با تردید به تداوم این وضعیت در هفته آینده نگاه می کند.
-
چرا ارزش اونس طلا پس از تحلیف ترامپ افزایش یافت؟
قیمت جهانی طلا که ۳ ماه پیش و با انتخاب ترامپ روند نزولی خود را از حدود ۲۸۰۰ دلار شروع کرد و در این مدت تا ۲۶۰۰ دلار کاهش یافته بود در روزهای اخیر و پس از تحلیف ترامپ به مرز ۲۷۵۰ دلار رسید.
-
در شرایط تلاطم بازار سهام،
بهترین مقصد سرمایهگذاری کجاست؟
با ورود بازار سرمایه به شرایط سخت و کاهش بیش از ۵۰ هزار واحدی شاخص کل در روز شنبه ۲۹ دی ماه، حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان از بازار سهام خارج شد و مقصد پول های خارج شده بطور عمده صندوق های درآمد ثابت و طلا بود، بطوریکه ۲۰۷میلیارد تومان جذب صندوق های درآمد ثابت و ۲۷۱ میلیارد تومان وارد صندوق های طلا شد.
-
ترمز صندوقهای اهرمی کشیده شد
در هفتهای که گذشت، صندوق های اهرمی برای اولین بار از ابتدای آبان که بازار سهام وارد دوره رشد شد، به صورت دسته جمعی با فشار عرضه، شاهد بازدهی منفی بودند.
-
سهمیه جدید؟ آزمون صداقت مسعود پزشکیان!
دولت در حرکتی عجیب واردات را سهمیه بندی کرد؛ سامانه جامع تجارت در اطلاعیه ای، نحوه سهمیه بندی واردات انواع کالا در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد. بر این اساس کاربرانی که فاقد سهمیه بازرگانی هستند امکان ثبت پرونده به میزان ۵۰۰ هزار دلار در حوزه های تولیدی و بازرگانی برای کاربرانی که کارت بازرگانی خود را قبل از سال ۱۴۰۳ دریافت کرده اند، وجود دارد.
-
ارزیابی تحلیلگران از رونق بازار نقره در سال ۲۰۲۵
اکثر تحلیلگران بازارهای جهانی فلزات بخصوص فلزات گرانبها معتقدند که در سال ۲۰۲۵ قیمت جهانی نقره به دلایلی از جمله افزایش مصرف صنعتی، کمبود فیزیکی نقره در دنیا و رویکرد سرمایه گذاران به جانشینی این فلز به جای طلا، این ظرفیت را ایجاد می کند که از روند قیمت جهانی طلا پیشی بگیرد و تا سطح ۴۰ دلار در پایان سال ۲۰۲۵ افزایش یابد.
-
در شرایط فعلی چه صندوقهایی بخریم؟
با توجه به روند بازار سهام و رسیدن شاخص کل به مرز ۳ میلیون واحد انتظار می رود که بازار به هسته سخت مقاومت در برابر افزایش برخورد کند و در این شرایط صندوق های سرمایه گذاری هم از وضعیت بازار متاثر خواهند شد.
-
سقوط بیت کوین نزدیک است؟!
«پیتر شیف» هشدار داد سرمایه گذاری روی بیت کوین به خاطر حساب کردن روی سیاست های ترامپ یک اشتباه بزرگ است زیرا بیت کوین در نهایت سقوط خواهد کرد.
-
نگاهی به عوامل بنیادی محرک طلای جهانی در ۲۰۲۵
متغیرهای بنیادی زیادی همچون وضعیت نرخ بهره، تقاضای بانک های مرکزی جهان، فضای رکود و تورم اقتصادهای بزرگ، تنشهای ژئوپلیتیکی و جنگ تجاری، بر تعیین روند قیمت جهانی اونس تاثیرگذار هستند و برونداد آنها در سال ۲۰۲۵ سمت و سوی دلار را در سال جاری میلادی تعیین می کند.
-
چرا دلار بالا می رود و خودرو ارزان می شود؟
در هفته های اخیر شاهد افزایش نرخ دلار بودیم ولی بر خلاف چندسال گذشته بازار خودرو در این چند هفته راکد و افزایش قیمت دلار هیچ تاثیری بر قیمت خودرو در ایران نداشت.
-
ردِّ پای ناترازی انرژی در ترازنامه شرکتها
با انتشار آمار ۹ ماهه شرکت ها و مقایسه فروش صنایع در ماه های مختلف مشاهده می شود که در ۳ ماه تابستان کمبود انرژی برق آثار خود را بر تولید و فروش شرکت ها نمایان کرده است.
-
آیا سوت خروج پول از بورس زده شد؟
پس از دو ماه ورود پول و تداوم رشد صعودی در بازار سهام، در هفته دوم دی ماه شاخص کل با کاهش ۲.۱۳ درصدی به زیر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد کشیده شد و حدود ۴ هزار میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار خارج شد، به تبع این وضعیت صندوق های سرمایه گذاری نیز هفته پر نوسانی را پشت سر گذاشتند.
-
۴۴ درصد متقاضیان، سکه دریافت کردند
سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد: طی ۱۰ ماه فعالیت سامانه سکه طلای مرکز مبادله ایران و برگزاری ۵۵ حراج برخط، حدود ۱.۵ میلیون قطعه سکه ثبت سفارش شد که نزدیک به ۶۵۷ هزار قطعه آن معادل ۴۴ درصد تخصیص داده شد.
-
دلایل عقب افتادن صندوقهای طلا از بازار فلز زرد
در هفته اول دی ماه که بازار سهام رنگ و بوی بهاری داشت، علی رغم رشد ۵.۰۵ درصدی ارزش طلا و ۳.۰۲ درصدی قیمت سکه اما صندوق های طلا همگی در هفته اخیر با بازدهی منفی و کاهش ارزش معاملات روبرو شدند.
-
با رشد تقاضا در بازار سرمایه اتفاق افتاد
ظهور تضاد منافع در صندوقهای سرمایهگذاری
با تداوم روند صعودی بازار سهام و رشد ۶.۳ درصدی شاخص کل در هفته اول دی ماه، صندوق های سرمایه گذاری سهامی نیز به تبع آن، بیشترین بازدهی را از ابتدای آبان ماه، در هفته اخیر رقم زدند، بطوریکه ۵ صندوق بازدهی بین ۱۲ تا ۱۷ درصدی به ثبت رساندند و در ارزش و حجم معاملات نیز رکورد زدند.
-
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «تحریریه» تصریح کرد:
خودروسازان ما ورشکسته هستند و دولت راهی جز خروج از مدیریت خودروسازی ورشکسته ندارد
«رحمان سعادت» با تاکید بر این امر که «خودروسازان ما ورشکسته هستند»، افزود: در صورت خروج دولت از مدیریت خودروسازی است که تولید روند صعودی می یابد و قیمت ها به صورت تکلیفی باقی نمی مانند، در بازار رقابتی در کنار آزاد سازی واردات، تولیدکننده راهی به جز حرکت گام به گام در مسیر رقابت ندارد.
-
پیشبینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ از نگاه تحلیلگران
بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمت طلا در سال آینده به ۳۰۰۰ دلار در هر اونس برسد، اما انتظار میرود که این هدف در نیمهی دوم سال ۲۰۲۵ محقق شود. بیان این پیش بینی ها در حالیست که همزمان، بازارها در حال سنجش ریسکهای ژئوپلیتیک و عدم قطعیتها هستند، زیرا «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب، برای به دست گرفتن دولت آماده میشود.
-
بازار سهام به کدام سو؟ تا کجا می توان به رشد بازار امیدوار بود؟
با عبور شاخص کل بورس از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد، امیدها به تداوم آن تا ۳ میلیون واحد افزایش یافته اما همچنان ریسک ها و بیم های زیادی نیز در مسیر رشد بازار قرار دارد و برای عبور بازار از شرایط هیجانی و رسیدن به تعادل نیازمند گذشت زمان است.
-
رکوردشکنی بورس در سایه بیمها و امیدها
با عبور شاخص کل بورس از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد، امیدها به تداوم آن تا ۳ میلیون واحد افزایش یافته اما همچنان ریسک ها و بیم های زیادی نیز در مسیر رشد بازار قرار دارد و برای عبور بازار از شرایط هیجانی و رسیدن به تعادل نیازمند گذشت زمان است.
-
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت و گو با تحریریه مطرح کرد
مدیریت دولتی و قیمتگذاری دستوری مشکل اصلی صنعت خودرو است
«سیدجواد حسینیکیا» اظهار داشت که مشکل اصلی خودروسازی کشور مدیریت دولتی و قیمت گذاری دستوری است، مدیریت غیردولتی خودروسازی را اقتصادی اداره می کند، بهره وری را ارتقا می دهد و برای باقی ماندن در این صنعت ناچار می شود اصول رقابت را بپذیرد.
-
صعود طلا بر شانههای دلار
در هفته آخر آذر ماه، اگر چه قیمت اونس جهانی طلا نتوانست محدوده ۲۶۵۰دلار را حفظ و با تصمیم بانک مرکزی آمریکا مبنی بر کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره، ارزش اونس تا ۲۶۰۰ دلار نیز کاهش یافت اما در بازار داخلی با افزایش قیمت دلار، قیمت طلا این هفته نیز روند صعودی خود را ادامه داد.
-
پیتر شیف: بیت کوین قابل اعتماد و درآمدزا نیست
«پیتر شیف» کارشناس شناخته شده بازار مالی با انتقاد از رمز ارزها تاکید کرد که بیت کوین هیچ درآمدی را برای دارنده آن ایجاد نمیکند و برای سرمایه گذاری قابل اعتماد نیست.
-
بررسی وضعیت صندوق های سرمایه گذاری
خیز طلا برای سبقت از اهرمیها
در هفته ای که گذشت بخصوص در روزهای معاملاتی آخر هفته، نرخ رشد ورود پول، حجم معاملات و نرخ بازدهی صندوق های طلا نسبت به صندوق های اهرمی که از ابتدای آبان ماه رکورد دار بازار بوده اند در حال پیشی گرفتن است.
-
مافیای صادرات، پدیدهای ایرانی! در ایستگاه کره
رئیس اتحادیه فراوردههای لبنی در سخنانی عجیب مدعی شد صادرات بیحسابوکتاب کره را عامل کمبود کره حیوانی در کشور دانست و گفت: بین ۲۰ تا ۳۰ روز آینده این مشکل کامل حل می شود.
-
اونس درجا میزند، طلای داخلی میتازد
در هفته ای که گذشت به تبع افزایش ریسکهای سیاسی منطقه خاورمیانه، ارزش دلار دوباره روند صعودی به خود گرفت و همین عامل باعث افزایش قیمت طلا شد و در روزهای پایانی هفته افزایش اونس جهانی نیز مسیر افزایش قیمت طلا و انواع سکه را هموارتر نمود.
-
راهکار صدای دولت آمریکا برای نجات اقتصاد ایران!
صدای آمریکا در گزارشی جالب و مهم به سیاست حذف کامل ارز ترجیحی را به باد انتقاد گرفت و نوشت: در حالی که دولت ابراهیم رئیسی با حذف یارانههای دولتی باعث گرانی و کمبود دارو در ایران شد، وزیر بهداشت دولت مسعود پزشکیان هم به تازگی گفته است ارز ترجیحی دارو سال آینده بهطور کامل قطع خواهد شد.
-
سایر بازارهای ارزی در مرکز مبادله ادغام می شوند
معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بازار ارز تجاری با هدف تکنرخی شدن ارز از ۲۶ آذرماه عملیاتی می شود، کشف قیمت در این بازار را مبتنی بر عرضه و تقاضا اعلام کرد و گفت: همه شعب ارزی شبکه بانکی به سامانه ارز تجاری متصل می شوند.
-
مقایسهای تلخ؛ فروش قسطی خودرو در ژاپن و ایران!
وضعیت بازار خودرو و مشتری مداری در ژاپن الگوی خوبی برای درک تبعیض خودرویی در کشورمان است؛ مقایسه شرایط ژاپن با کشورمان چیزی جز تاسف خوردن به همراه ندارد.
-
قیمت فروش برخی از خودروهای وارداتی کاهش مییابد
مدیر طرح خودروهای وارداتی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلامکرد: قیمت نهایی بسیاری از خودروهای وارداتی کاهش خواهد داشت.
-
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «تحریریه» مطرح کرد
فضای خودروسازی صبوری را از مردم گرفته است
«حسین حاتمی» نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ابن موضوع که خروج دولت از مدیریت خودروسازی به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است، افزود: در فضای باخت باختی که در حوزه خودرو درست کرده اند دیگر نباید توقع صبوری از مردم داشته باشند چرا که آستانه تحمل جامعه به پایین ترین حد خود رسیده است.