جز 20 شرکت برتر جهان هم نیستند، اما 30 سال است بازار ایران را نابود کرده اند

خودروسازی فرانسوی در سال ۲۰۱۸ به بهانه فشار آمریکا و تحریم ثانویه ایران را ترک کرد حال آنکه پژو و رنو به دلایل گوناگون تقریبا هیچ فعالیت اقتصادی را در بازار خودروی آمریکا ندارند که نگران از دست دادن منافع آن باشند.

به گزارش تحریریه، سال هاست که عرصه خودروسازی ایران به جولانگاه شرکت های فرانسوی تبدیل شده است و به نظر می رسد مردم ایران راهی برای رهایی از چنگال این خودروسازان درجه دوم و سوم ندارند.

شاید در گذشته های دور و قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، شرکت فرانسوی پژو جایگاهی را در خوردروسازی جهان داشت اما اکنون این شرکت تقریبا در ۲۰ شرکت برتر جهان جایی ندارد.

گفتنی است فرانسه هم دیگر جایگاه سابق خود را در صنعت خودرو ندارد. در شرایط فعلی شرکت های خودروساز کشورهای چین، ایالات متحده، ژاپن، آلمان، هند و مکزیک در رده های اول تا ششم بزرگترین تولیدکنندگان خودری جهان قرار دارند. البته رتبه بندی فوق نشان دهنده کیفیت کالای تولیدی آن ها نیست.

از نظر شرکت های تولیدکننده ماشین نیز رنو معتبرترین شرکت خودروساز فرانسه است. این شرکت چند سال قبل در حال ورشکستگی بود که به لطف حضور در ایران و مشارکت با چند شرکت دیگر توانست خود را نجات دهد و اکنون در بین خودروسازان جهان معمولا در رده های ۱۰ تا ۱۵ قرار می گیرد. اوضاع شرکت پژو اما اصلا مناسب نیست و با وجود حمایت های مالی شدید دولت فرانسه و انجام چند سرمایه گذاری ناموفق جایگاه چندانی برخوردار نیست و معمولا در رده بندی ها در رتبه ۳۰ تا ۴۰ شرکت های معتبر جهان قرار می گیرد.

از نظر کیفیت نیز باید گفت برخی مدل های تولیدی این دو خودروساز از کیفیت نسبی برخوردار هستند اما به گفته مصرف کنندگان؛ بسیاری از تولیدات آن دو در مقایسه با شرکت های آمریکایی، آلمانی، ژاپنی و کره ای خیلی عقب تر هستند. کارشناسان بازار خودرو، به صورت میانگین تولیدات شرکت های فرانسوی را اندکی بهتر از خودروهای چینی می دانند. برآوردها از حرکت فعلی و روندهای آینده حکایت از آن دارد با توجه به سرعت رشد خودروسازهای چینی به ویژه در حیطه خودروهای سبز در مقابل تحرک اندک یا سکون فرانسوی ها در موضوع تحقیقات، سرمایه گذاری و نوآوری برای آینده در سال های بعد چینی ها از نظر کیفیت هم گوی سبقت را به طور کامل از فرانسوی ها خواهند ربود.

در بررسی جایگاه، کمیت و نوع نگاه به خودروهای فرانسوی به دو جدول زیر توجه کنید. 

در جدول نخست میزان سهم شرکت خودروسازی رنو در کشورهای مختلف جهان مشاهده می شود. بیشترین حجم فعالیت فرانسوی ها در برخی کشورهای اروپایی و کشورهای درحال توسعه است. 

 در جدول دوم مشاهده می شود. شرکت رنو و پژو به دلیل قوانین سختگیرانه ای که آمریکا در زمینه واردات و تولید خودرو دارد قادر به حضور در آمریکا نیست. این دو شرکت تاکنون نتوانسته خود را با قوانین آمریکا تطبیق بدهد. به همین دلیل شرکت های فرانسوی تقریبا هیچ جایگاهی را در بازار خودروی این کشور ندارند.

حال باید دید که چه رانت، فساد و یا سود عظیمی در بازار خودروی ایران برای دوقلوی های فرانسوی و دو قلوی های ایرانی نهفته است که آنها هیچگاه یکدیگر را رها نمی کنند. انحصار داخلی حتی سعی نمی کند برای یک مدت کوتاه همکاری و مشارکت با دیگر خودروسازان را با همان امتیازاتی که به فرانسه داده می شود، تجربه کند.

مدیران عزیز خودروسازی لطفا شما حقوق نجومی خود را بگیرید اما یکبار هم امتحان کنید که همکاری با شرکت های ژاپنی و آلمانی چگونه است و آیا آنها بهتر از فرانسوی ها نیستند؟

نکته پایانی و مهم آن است که شرکت های خودروساز فرانسوی در حالی فشار های آمریکا و تحریم های ثانویه کاخ سفید را بهانه ای برای خروج از ایران بیان کردند که این دو شرکت سالهاست تقریبا هیچ رابطه خودرویی را با ایالات متحده ندارند. در واقع اقدامات صنعتی آنها در ایران نمی توانست بخش خودروسازی شان در آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد. 

شاید باید اقدامی انجام شود تا دیگر فرانسه به خاطر تنها شش ماه میزبانی از امام خمینی (ره)، از مردم ایران باج خواهی نکند.

پایان/

۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 9306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 7 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 17
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بابک IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
      3 15
      بازار ماشین ایران رو فرانسه نابود کرده یا ماشین های بی کیفیت چینی که سالانه ده ها هزار ایرانی بدبخت حقیر رو به کام مرگ میفرستن ؟!!
    • US ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
      12 3
      مشکل ما پژو نیست بلکه محدودیت واردات و گمرکات هنگفت است. اگر واردات آزاد شود و گمرکات صفر شود آنوقت مردم خودشون تصمیم میگیرند که ژاپنی بخرند یا فرانسوی یا چینی. اینقدر نق زدن هم لازم نداره.
    • محمد IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
      6 2
      واقعا همینطوره .نباید اجازه بدیم خودروی فرانسوی بیاد تو ایران.فقط خودروسازهای ژاپنی کره ای و آلمانی به درد میخورن چرا باید ملت ایران از چنین خودروهایی محروم باشن نمونه بارزش تویوتا و بنز
    • حقدوست US ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
      4 0
      مسئولی که دوباره اجازه ورود فرانسه به صنعت خودرو کشور را بدهد احمق و خائن است ما باید تولید با کیفیت داخلی را شروع و برای واردات هم با شرکتها و کشورهای رده یک کار کنیم کشورهایی که از منافع خود دفاع کنند
    • حشمت IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      8 1
      آشغال های فرانسوی، یادمون نرفته اون مرتیکه بیشرف نعمت زاده با چه ذوقی قرارداد امضا می‌کرد با رئیس این شرکت ها
    • سعید IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      0 1
      اینهمه مطلب نوشته آید انکار خودرو سازان دست اول جهان برایتان صف کشیده اند بفرمایید آن خودرو های چینی در رده صدو چند هستند که با چند برابر قیمت به مردم حواله می کنید یا بدتر از خودشان که همان خودروهای فرانسوی رده بیستم را کپی می کنید و با کیفیت بسیار بدتر با چند برابر قیمت به مردم قلب می کنید در رده چند هزارم هستید کسب شما را ادم حساب می کند گربه دستش به گوشت نمی رسید می گفت بو می دهد خخ
    • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      4 1
      شصت سال است هنرشان مونتاژ اشغالهای ازرده خارج کشورهای دیگر است خون مردم رو کردن توی شیشه ازخدا هم شرم نمیکنند اسم اشغالها روگذاشتن تولید ملی خجالت هم چیز بدی نیست
      • IR ۱۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
        0 1
        راست میگه
    • علی IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      5 0
      با سلام اگر شش ماه از امام راحل مان پذیرایی کردند اکنون غریب به چهل و چند سال است که میزبان منافقین جنایتکار هستند. هرچند از نظر زمان برابر نیست باشه این به آن در. بابا اینقدر ذلیل نباشید.
    • حسن IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      5 0
      جالب اینجاست که فرانسه همیشه استارت تحریمهای ایرانو میزنه مثل الان برای غنی سازی۶۰درصد پیشنهاده برخورد داده و اولین کشوری که شرکتهاشو از ایران میبره بازم خوده فرانسه است، ولی نمیدونم چرا تا اوضاع بر میگرده دوباره مسئولین و ایرانخودرو آویزونه رنو و پژو میشن ویا توتال فرانسه بعد از تحریمها که رفتن هیچ، نقشه فنی تمامی میادین نفتی رو دادن به عربهای حاشیه خلیج فارس
    • امیر IR ۰۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      2 0
      تو این شرایط سختی که کشور های اروپایی به خصوص دولتمردای فرانسوی دارن به ایران فشار میارن به خصوص تو این یکی دو روز اخیر که غنی سازی ۶۰درصد ایران رو محکوم کردن چه دلیلی داره دولتمردای ما بخوان از یه سوراخ چندین بار گزیده بشن.؟؟!!!!باید برن با کشورهای شرقی مثل ژاپن یا همون چین ببندن تا حساب کار دست این نمک به حروم ها بیاد
    • حسین IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      2 0
      تواین کشورمسئولین وکارشناسهاطوری حرف میزنن انگاریک عده کودکستانی توکشوردارن زندگی میکنن ومشکلات روهم همینادرست کردن وقتی مسئول دولتی رتبه اقتصادی دولت رونمیدونه یعنی چی ؟؟یعنی مردم ومعیشت وآینده شون مهم نیست که فقط بگن منم منم تارای بیارن
    • م.س IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      1 0
      هر قومی لیاقتشان را خودشان تعیین میکنند
      • US ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
        0 0
        خود زنی نکنید. به کره شمالی و جنوبی نگاه کنید. یک طرف از گرسنگی استخوان هستند و یک طرف قطب تکنولوژی و پیشرفت است.
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      0 0
      اگه جرائت داشتند خودروهای دست دوم روز اروپایی مثل بی ام دبلیو ، بنز ، ولوو وتویوتای ژاپن وارد میکردند انحصار خودرو ومافیای بهره کش خودرو ساز وطنی خون مردمو با این لگنهای بی کیفیت نمی ریختند!!!
    • وفا IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
      0 0
      .شرم برآنان باد که آگاهانه نان آلوده به خون مردم پاک وخداشناس را به خورد زن وبچه ها یت بدهی با تولید آشغالهایی امثال پراید وپژو که زنده زنده با زن وبچه های انسانهای مومن را بخاطر پول کثیف لای آهن پاره ها روانه گورستان کنی وآنگاه دعوی خداشناسی هم بکنی و آنهم درحالی که غرق درپول بی حدو حصر هم باشی .
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
      0 0
      فرانسه کثیف، مافیای کثیف اجازه نمیدهند که ماشین فرانسه را تولید نکنیم