آیا مجلس یازدهم موفق به وارد کردن "طب سنتی" به نظام رسمی سلامت کشور می‌شود؟!

تا سال گذشته نمایندگان مدافع طب سنتی، در قالب فراکسیونی این مطالبات را پیگیری می‌کردند اما امسال برای نخستین بار در کنار فراکسیون، کمیته تخصصی طب سنتی ذیل کمیسیون بهداشت نیز این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش تحریریه؛ 10 آذر 1316 ایران از داشتن فرزندی دلسوز و متعهد محروم شد، شهید آیت الله سیدحسن مدرس. تقریبا برای همه ایرانی ها نام مدرس با مجلس عجین شده، در زمانی که روشنفکران و غرب زدگان یکی یکی کرسی های مجلس را می گرفتند این عالم فرزانه با دغدغه های زیاد برای مردم این کشور وارد مجلس شد و با شجاعتی بی بدیل حق و حقوق مردم مستضعف را که زیر چکمه های پادشاهی رضاخان و عواملش له می شدند، را فریاد می زد. این شجاعت ها اما بی هزینه هم نبود، آن ها که تاب شنیدن صدای مخالف را نداشتند همه تلاش خود را برای خاموش کردنش به کار گرفتند و این بزرگمرد بی بدیل را 10 آذرماه 1316 به شهادت رساندند.

پس از پیروزی انقلاب در نهایت مجلس شورای اسلامی در روز 23 تیر ماه سال 1372 سالروز شهادت آیت الله مدرس به نام روز مجلس نامگذاری کرد.

حال با تشکیل ادوار مختلف مجلس اینک این میراث به یازدهمین دوره فعالیت خود رسیده است و مسئولیت های آن بیش از پیش سنگین شده است و متعاقب آن دغدغه ها و مطالبات مردمی نیز از نمایندگانشان در خانه ملت نیز افزایش یافته. یکی از مهمترین مطالباتی که طی سالهای اخیر به ویژه یک سال گذشته به سبب شیوع بیماری کرونا، مربوط به حوزه طب سنتی است.

موضوعی که اگرچه طی سالهای گذشته در مجلس مورد توجه بوده اما اینک به مطالبه ای جدی تبدیل شده، مطالبه ای که از نمایندگان می خواهد تا طب سنتی بتواند با مطالعات و دستاوردهای علمی خود به کمک طب نوین بیاید و برای درمان این ویروس منحوس و نجات جان مردم مورد توجه باشد.

تا سال گذشته نمایندگان مدافع طب سنتی، در قالب فراکسیونی در مجلس این مطالبات را پیگیری می کردند اما امسال برای نخستین بار در کنار فراکسیون، کمیته تخصصی طب سنتی ذیل کمیسیون بهداشت نیز این موضوع را در دستور کار خود قرار دادند تا با پیگیری مضاعف به نتیجه قابل قبولی برای تعریف جایگاه قانونی این حوزه طبی برسند.

حال با فرا رسیدن روز مجلس گفتگویی داشتیم با چند تن از نمایندگان مجلس که طی سال های گذشته همواره برای طب سنتی دغدغه مند بوده اند، و از آن ها خواستیم تا عملکرد مجلس را در حوزه طب سنتی ارزیابی کنند.

حذف نگاه های تنگ نظرانه به طب سنتی

دکتر زهره الهیان در گفتگو با حکیم نیوز با تاکید براینکه مجلس یازدهم در حوزه طب سنتی برنامه های جدی دارد اظهار داشت:  رویکرد مجلس برای پیشبرد اهداف طب سنتی حمایتی است و معتقدیم آموزه های 7هزار ساله این علم منحصر به فرد باید در نظام سلامت ادغام شود.

نائب رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس با تاکید براینکه مجلس با رویکرد نگاه علمی و آکادمیک از طب سنتی حمایت می کند افزود: رتبه جمهوری اسلامی در تولیدات علمی حوزه طب سنتی پنجم جهانی است از این بابت می توان گفت این ظرفیت علمی که در دهه گذشته فراهم شده می تواند برای ارتقا سلامت آحاد جامعه و در شرایط بحران کرونا به طور ویژه مورد توجه باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آموزه های طب سنتی در پیشگیری از کرونا و تقویت سیستم اینمی و درمان به کمک بیاید خاطرنشان کرد: متاسفانه تفکری در نظام سلامت وجود دارد که برخی مسئولان نگاهشان تنها متمرکز بر طب کلاسیک و رایج است اما در این شرایط که بحران کرنا وجود دارد باید از همه ظرفیت علمی کشور برای سلامت جامعه تلاش کنیم.

به گفته الهیان، برخی با نگاه تنگ نظرانه در جایگاه معاونت وزیر دنبال جمع کردن بساط طب سنتی است که مجلس با این رویکرد موافق نیست، و قطعا با اعمال این اقدامات مخالفت می کند و چنین رفتارهایی در نهایت منجر به شکست است.

نایب رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس تاکید کرد: نمی توان کشور را از یک ظرفیت علمی غنی مجروم کرد، این نگاه راه به جایی نمی برد، در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران نیز مطرح شد که کمیته طب سنتی در طرح ملی بسیج مقابله با کرونا تشکیل شود، تا از این ظرفیت با کمک دفتر طب ایرانی استفاده شود.

نگاه مثبت مجلسی ها به طب سنتی

حسینعلی حاجی دلیگانی یکی دیگر از نمایندگان مجلس یازدهم هم، رویکرد مجلس درباره طب سنتی را رویکرد مثبتی می داند، همین موضوع بستر و ظرفیت مناسبی برای طب سنتی به شمار می آید تا جایگاه قانونی مناسبی پیدا کند از همین رو فعالین حوزه طب سنتی باید از این فرصت بهره ببرند.

وی با بیان اینکه مجلس پذیرای طرحها و پیشنهادات فعالان طب سنتی است، گفت: به عنوان یک نماینده مجلس اعلام می کنم این پیشنهادات را پیگیری خواهم کرد تا در ساختار مجلس جایگاه قانونی برای طب سنتی ایجاد شود.

حاجی دلیگانی بر لزوم ایجاد سازمان نظام سلامت طب ایرانی تاکید کرد و ادامه داد: اگر فعالان طب سنتی در این زمینه طرحی دارند ارائه کنند تا آن را در مجلس از مجرای قانونی پیگیری کنیم.

انتهای پیام/

۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۸
کد خبر: 7939

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 15 =