نتانیاهو و تصمیم پیرامون آینده جنگ

به دنبال تأکید رئیس جمهور آمریکا بر خاتمه جنگ غزه در نشست با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو پس از بازگشت از ایالات متحده باید در مورد آینده جنگ تصمیم بگیرد.

به گزارش تحریریه، ایرنا به نقل از روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم، رژیم صهیونیستی با بازگشت نتانیاهو به فلسطین اشغالی، لحظات حساس و سرنوشت‌سازی را در مورد چگونگی اقدام علیه غزه می‌گذراند.

بر اساس این گزارش، در حالی که توجه افکار عمومی به جلسه دادگاه عالی در ارتباط با اخراج رونن بار، رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) و موضوع تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا متمرکز شده است، نتانیاهو در پی دستور ترامپ باید در مورد آینده جنگ غزه تصمیم بگیرد.

براساس یافته‌های اسرائیل هیوم، مقامات صهیونیستی در حال بحث و بررسی گزینه‌های مربوط به آینده جنگ غزه هستند که هر یک از آنها علاوه بر ملاحظات نسبت به سلاح‌های مورد استفاده ارتش، احضار و به‌کارگیری سربازان ذخیره و مهم‌تر از همه، تضمین جان اسرای صهیونیستی، پیامدهای مهمی در عرصه داخلی و بین‌‍المللی دارد.

این رسانه صهیونیستی دریافته است که رژیم صهیونیستی درباره دو اقدام احتمالی یورش و حمله به غزه یا تصمیم به تداوم جنگ فرسایشی در حال بحث و گفت‌وگو است.

اسرائیل هیوم نوشت که اولین سناریو، یورش و حمله شدید به نوار غزه است. در چنین حالتی، ارتش اسرائیل علاوه بر سربازان عادی، نیروهای ذخیره بسیاری را احضار می‌شوند و چندین لشکر به طور همزمان به نوار غزه حمله خواهند کرد. در این صورت، تخمین زده می‌شود که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی، (رژیم) اسرائیل قادر خواهد بود به یکی از اهداف جنگ، یعنی شکست کامل توانایی‌های نظامی و حکمرانی جنبش حماس دست یابد.

رژیم صهیونیستی پس از شکست حماس، برای پاکسازی نوار غزه و خلع سلاح کامل، تخریب تونل‌های باقیمانده این جنبش اقدام خواهد کرد. این رسانه افزود با این شرایط فرصت عمل و واکنش از افکار عمومی جهان گرفته می‌شود.

به گزارش این رسانه صهیونیستی، غالب تصمیم‌گیرندگان موافق ادامه جنگ تا فروپاشی حماس هستند. اما در این زمینه ملاحظات مختلفی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

اسرائیل هیوم در ادامه گزارش به معایب و نگرانی حاصل از چنین سناریویی پرداخت و نوشت: شمار بسیار بالای تلفات جنگ و مجروحان در میان سربازان و نیز نگرانی از اسرای در بند حماس که ممکن است در پی حمله سهمگین، جان آنها به خطر بیفتد، از پیامدهای مهم این سناریو است. علاوه بر این، موضوع تأمین تسلیحات مورد نیاز (رژیم) اسرائیل برای اجرای چنین سناریویی نیز باید مورد بحث قرار بگیرد.

پس از آن، این منبع صهیونیستی به سناریوی دوم رژیم صهیونیستی یعنی جنگ فرسایشی علیه حماس و پیشروی کند در نوار غزه پرداخت که اکنون در حال اجرا است.

بر اساس این گزارش، فرض این است که زمان به نفع اسرائیل بازی می‌کند. در این صورت آمریکا اجازه می‌دهد که جنگ برای مدت طولانی ادامه یابد و پیشروی آرام در غزه و تصرف تدریجی این سرزمین در نهایت به فرسایش حماس منجر می‌شود.

به گزارش اسرائیل هیوم، با اجرای چنین سناریویی، محاصره نوار غزه تشدید می‌شود. (رژیم) اسرائیل تنها اجازه ورود آب و مایحتاج اولیه را خواهد داد تا جایی که این مسئله فشار زیادی را بر غیرنظامیان و رهبران حماس وارد خواهد کرد تا تسلیم شوند.

این رسانه افزود: سناریوی پیش رو را می‌توان با ارتش معمولی، قدرت آتش کمتر و توانایی مهندسی بیشتر انجام داد. چنین اقدامی برای جان اسرا امن‌تر است و مقامات سیاسی قدرت عمل بیشتری برای ممانعت از خواسته‌های حماس خواهند داشت.

نتانیاهو و تصمیم پیرامون آینده جنگ

اسرائیل هیوم در ادامه گزارش، با مقایسه این دو سناریو به ملاحظات مهم و اصلی در انتخاب بین این دو گزینه پرداخت و گفت: یکی از ملاحظات، احضار نیروهای ذخیره ارتش (رژیم) اسرائیل است؛ نخبگان سیاسی بر این باور هستند که وضعیت نیروی‌های ذخیره ارتش چالشی بسیار بزرگ و مستمر برای مسئولان رژیم صهیونیستی شده است.

همچنین موضوع اسرای در بند حماس یکی دیگر از نکات کلیدی در انتخاب سناریو برای آینده جنگ غزه است. ترس این است که حماس درست قبل از شنیدن صدای زنگ خطر شکست مقابل اسرائیل، پیشنهاد آزادی اسرا را در ازای آتش‌بس موقت دیگر به میانجیگران بدهد. در این شرایط اسرائیل نمی‌تواند از آتش‌بس امتناع کند. بنابراین توافق برای تبادل اسرا جنگ را متوقف کرده و منجر به تقویت و تسلیح دوباره حماس خواهد شد.

اسرائیل هیوم افزود: به هر حال، اکثریت تصمیم‌گیرندگان موافق ادامه جنگ تا شکست و سرنگونی حماس هستند. اما ملاحظات اصلی باید در نظر گرفته شود و مورد بحث قرار بگیرد. این رسانه تأکید کرد که که هنوز رژیم صهیونیستی برای آینده جنگ غزه تصمیمی نگرفته است و بحث در مورد بازگشت نتانیاهو از ایالات متحده به اسرائیل همچنان ادامه دارد.

رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض آتش‌بس، دوباره جنگ ویرانگری را علیه غزه به راه انداخت و تاکنون منجر به شهادت و مجروحیت شمار زیادی از غیرنظامیان غزه و نیز رهبران حماس شده است. رژیم تلاش می‌کند با بمباران و نابودی کامل زیرساختهای حیاتی، ساکنان غزه را تحت فشار قرار داده و آنها را علیه حماس برانگیزد. تا با خلع سلاح حماس بتواند به تدریج غزه را اشغال کرده و ایده کوچ اجباری ترامپ را اجرا کند.

با این حال افزایش بحران داخلی رژیم صهیونیستی، اعتراضات شدید خانواده‌های اسرا و نیز تأکید دولت آمریکا بر خاتمه جنگ ساختار سیاسی این رژیم را دچار تشویش کرده و آنها را در خصوص تصمیم‌گیری برای آینده جنگ به تکاپو انداخته است.

پایان/

۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 32264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 8 =