ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی: آبشخور لایحه ممنوعیت استفاده از سلاح‌های متعارف، شبکه نفوذ است

ظهره وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاح‌های متعارف قطعاً برخواسته از شبکه نفوذ است.

به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره ارائه دوفوریت لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاح‌های متعارف» به مجلس گفت: این لایحه روز گذشته در مجلس مطرح شد و یکی از آقایان هم اعتراض کرد و خوشبختانه زود برداشتند ولی نمی‌دانیم این برداشتن به معنای این است که دوباره برگردد یا خیر.

وی گفت: این لایحه ۱۴ صفحه است و خودم هم با اینکه لایحه به کمیسیون امنیت ملی نیامده بود خواندم و واقعاً تعجب کردم. این‌که چنین لایحه‌ای تدوین و ارائه شده است، جای سوال دارد و اتفاقاً به آقای دبیری و دولت توصیه می‌کنم بررسی شود که چه کسی پشت این ماجرا بوده و آن را به طرح تبدیل کرده است و بنظرم خط خوبی است که این فرد را پیدا کنند و ببینند سرش به چه آبشخوری است.

وی به لایحه دیگری نیز در مجلس اشاره کرده و افزود: لایحه دیگری نیز درباره پیوستن به کنوانسیونی در زمینه استفاده از صفحات خورشیدی و انرژی‌های پاک دیروز مطرح شد که من به آن رأی منفی دادم. برخی فکر می‌کنند با پیوستن به کنوانسیون‌ها ایران در جامعه جهانی پذیرفته می‌شود ولی کنوانسیون‌ها بر پایه نیازهای امنیتی و کنترلی قدرت‌های مسلط در روابط بین الملل تولید می‌شود و ملاحظات تولیدکنندگان کنوانسیون را رعایت کنیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: این کنوانسیون‌ها برای ما محدودیت ایجاد می‌کنند و حتی ممکن است ما را متهم کنند که در گرمایش زمین یا تخریب محیط‌زیست نقش داریم و باید برای آن هزینه بپردازیم.

وی تأکید کرد: این لایحه که به آن اشاره کردید بسیار خطرناک و وحشتناک است. ما در حالی که وارد تکنولوژی صلح آمیز هسته‌ای شده‌ایم می‌بینیم چه بلایی سرمان می‌آوردند؛ در این شرایط تکلیف سلاح متعارف مشخص است. طبق مفاد آن، حتی تولید و استفاده از تسلیحات متعارف مانند فشنگ و نارنجک نیز ممکن است محدود شود. این لایحه زمینه‌ساز ایجاد محدودیت‌هایی برای کشورها در استفاده از سلاح‌های متعارف در تأمین امنیت ملی است و در ذات این لایحه شورش‌های اجتماعی و جنگ‌های قومی را پیش‌بینی کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه این لایحه به کمیسیون امنیت نیامده و اگر آمده بود آنجا با آن برخورد می‌کردیم، گفت: مسئله این است که چنین لایحه‌ای را به یکباره به صورت دو فوریت به صحن آورده اند. متأسفانه برخی نمایندگان با مسائل سیاست خارجی و بین‌المللی آشنا نیستند و به چنین کنوانسیون‌هایی رأی می‌دهند. من دیروز با بسیاری از نمایندگان صحبت کردم و هشدار دادم که پیوستن به لایحه انرژی‌های پاک نباید تصویب شود ولی با این توجیه که پیوستن به آن به وجهه بین المللی ایران کمک می‌کند رأی دادند.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه این لایحه قطعاً برخواسته از شبکه نفوذ است، گفت: کنوانسیون‌ها ماهیتاً محدودیت ایجاد می‌کنند ولی باید ببینیم این محدودیت چه تأثیری در وضع موجود ما می‌گذارد؛ در شرایطی که ایران در حال تولید پهپاد و تقویت فناوری‌های دفاعی است، این محدودیت‌ها ممکن است مانع جدی ایجاد کنند. نکته این است که این کنوانسیون‌ها مقدماتی است و در نشست‌های بعدی آن را علیه کشورها تقویت می‌کنند.

پایان/

۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 32000

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 5 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • US ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
      0 0
      آقای ظهره وند! اصل مهم در توشیح اینگونه معاهده ها توسط کشورها دستیابی به دانش وتوسعه وفن آوری وتولید سلاح یا اصل مربوطه باشد .در غیر اینصورت دروازه به روی مراجع بین المللی وبازرسان آنها باز میشود تا درخواست بازرسی وکنترل مراکز مشکوک را بنمایند چون کشوری شما رامتهم به نقض معاهده نموده است.(مثل سلاح های ش- ی-م -ی ایی سوریه ویا قضیه خودمان با بازرسان).از این دو اصلی که ایران میخواهد امضاء نماید اصل اول تکنولوژی مدرنی است که غرب انحصار آن رادر دست دارد ولی برای آنها مهم اصل «عدم تشخیص کار برد سلاح توسط آنان »وتولید ضد آن توسط دیگران است.اصل دوم هم یعنی باز شدن پای سازمانها ی بین المللی وحقوق بشری جهت تشخیص وآنالیز ومحیط آلوده و....که معمولأ جهت جاسوسی وجمع آوری اطلاعات استفاده میشود. با به عمق رفتن وپیگیری پیشنهاد دهندگان این لایحه توسط مراجع مربوطه با احتمال زیاد به اندیشکده ای در خارج میرسید. ضمنأ امروز لهستان قصد خود را مبنی بر خروج کامل ویا قسمی از این معاهده را اعلام کرد تا امکان تولید سلاح را داشته باشد.
    • US ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
      0 0
      با قبول این معاهده ایران اجازه ساخت سلاحهای زره شکن ویا سنگر شکن که به اعماق زمین نفوذ میکند! را ندارد.هر کسی که این لایحه را پیشنهاد وتهیه کرده است دقیقأ میداند برجام ۳ را چگونه از در پشتی وارد کند.
    • US ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
      0 0
      با قبول این معاهده ایران اجازه ساخت سلاحهای زره شکن ویا سنگر شکن که به اعماق زمین نفوذ میکند! را ندارد.هر کسی که این لایحه را پیشنهاد وتهیه کرده است دقیقأ میداند برجام ۳ را چگونه از در پشتی وارد کند.