به گزارش تحریریه، ابوالفضل ظهرهوند در خصوص ظرفیت همسایگان و کشورهای حوزه تمدنی در کاهش اثرات تحریم و روابط متقابل سیاسی و اقتصادی، گفت: مشترکات فرهنگی با کشورهای همسایه و حوزه تمدنی ایران نظیر جشن جهانی نوروز بستری را برای گسترش روابط با کشورهای مختلف فراهم می کند و ما به عنوان کشوری که محور تمدن ایرانی هستیم باید به طور مستمر با همه کشورهای منطقه و هم پیمان به لحاظ فرهنگی رابطه داشته باشیم و اگر قرار باشد در حوزه اقتصادی و سیاسی همکاری هایی شکل گیرد این روابط و مشترکات کمک کننده خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم افزود: خنثی سازی تحریم ها و کاهش اثرات فشار اقتصادی بر کشور یک سیاست مستمر و دائمی برای ما است و در این مسیر سفارتخانه های ما در دیگر کشورها باید فعالانه عمل کنند و در کنار آن نمایندگی های فرهنگی نیز به نحوی برنامه ریزی کنند تا از مناسبت ها و اشتراکات فرهنگی در گسترش روابط استفاده کنند.
وی تاکید کرد: مشترکات فرهنگی نظیر نوروز ابزارهای مانور دیپلماتیک ما در عرصه منطقه و با کشورهای حوزه تمدنی است اما اینکه ما چگونه بتوانیم از این ظرفیت ها به نفع اهداف ترسیمی استفاده کنیم به هنر مقامات ما بازمی گردد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جشن جهانی نوروز در روزهای پایانی سال در کشورمان گفت: ما به دلیل اینکه ظرفیت بالای فرهنگی در کشور داریم، می توانیم با یادآوری اشتراکات هویتی خود فرصت را برای تعامل با کشورها ایجاد کنیم اما این مشترکات به تنهایی نمی تواند روابط ما را با کشورهای منطقه و همسایه تضمین کند و اگر اینگونه بود روابط ما با برخی از کشورهای منطقه با چالش همراه نبود. همینطور همزبانی با برخی از کشورها نیز یک مولفه برای تنظیم روابط است اما از این موضوع مهمتر صیانت از روابط است یعنی ما نباید به سادگی اجازه دهیم حوزه هایی که بخشی از تاریخ ما است، از دست برود.
ظهرهوند با اشاره به ظرفیت مناطق کرد نشین و کشورهای هم مرز نیز گفت: نوروز در فرهنگ مناطق کردنشین نقش مهمی دارد اما این ظرفیت آیا به تنهایی توانسته است برای گسترش روابط ما با آنها اثر گذار باشد؟ لذا باید در نظر گرفت کار روابط خارجی و تنظیم روابط یک مسیر دشوار و پیچیده است که باید در آن از همه مولفه ها استفاده کرد تا بتوان به نتیجه رسید و یکی از مولفه های آن مساله فرهنگی و اشتراکات است و نوروز به عنوان یک میراث تمدنی و فرهنگی یکی از این شاخصه ها است و ما باید به آن توجه کنیم.
پایان/
نظر شما