به گزارش تحریریه، در شرایطی که برخی از تحلیلگران و سیاستمداران، حل مشکلات کشور را صرفاً به میز مذاکره گره میزنند، رویکرد دیگری نیز وجود دارد که نگاهی فراتر از امتیازدهی و باجدهی به آمریکا دارد. این نگاه، بر استفاده از فرصتهای موجود برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف کشور تأکید دارد.
فارغ از اینکه کشور با چالشهای متعددی دستوپنجه نرم میکند؛ اما برخی از اقتصاددانان معتقدند با اتخاذ راهکارهای هوشمندانه و برنامهریزی دقیق، میتوان این موانع را پشت سر گذاشت و از فرصتهای موجود بهرهبرداری کرد.
برای تحقق این هدف، لازم است راهکارهای گوناگونی بهصورت یکپارچه در نظر گرفته شود. این راهکارها شامل تقویت اقتصاد داخلی، افزایش تولید ناخالص ملی برای کاهش وابستگی به آمریکا و افزایش توانمندیها در برابر فشارهای خارجی میشود. علاوه بر این، توسعه روابط با سایر کشورها و ایجاد شراکتهای جدید برای تنوعبخشیدن به روابط بینالمللی بهمنظور کاهش وابستگی به یک کشور خاص از اهمیت قابلتوجهی برخوردار است.
در کنار این موارد، تقویت توان دفاعی کشور و افزایش آمادگی برای مقابله با تهدیدات نظامی نیز برای تضمین امنیت ملی و کاهش هزینههای ناشی از تهدیدات خارجی و استفاده از دیپلماسی فعال نقش پررنگی برای تأمین استقلال و اقتدار کشور ایفا میکند.
در همین راستا، ابوالفضل ظهره وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت فعلی اقتصاد کشور توضیح داد: اوضاع اقتصادی هر کشوری به شرایط داخلی آن از جنبههای گوناگونی نظیر امکانات، منابع، نیروی انسانی و در رأس آن مدیریت کلان اقتصادی آن وابسته است.
ظهره وند ادامه داد: به عبارتی تمام مشکلات فعلی کشور ناشی از وجود ناترازی در شیوههای مدیریت، چگونگی ترسیم آینده توسط مدیران و همچنین سوقدادن امکانات کشور به آن سمت است.
بیکفایتی مدیران، عامل مشکلات داخلی و خارجی کشور است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی دلیل گرفتاری فعلی کشور را بیکفایتی و بیلیاقتی مدیران کلان ملی خواند و گفت: بهطورکلی مذاکره به وضعیت اقتصادی کشورها مربوط نیست؛ بلکه دلیل آن وجود تنش میان یک کشور با کشور دیگری مانند آمریکا یا اتحادیه اروپا است.
وی افزود: برای خروج روابط کشورها از بنبست مذاکره صورت میگیرد البته در طی انجام آن ضرورت جدی وجود دارد تا پیگیر مسائل و منافع ملی کشور باشیم نه اینکه در ازای وعدههای نسیه، ظرفیتهای ملی را تحویل دهیم.
ظهره وند با بیان اینکه مشکلات کشور در عرصههای داخلی و سیاست خارجی ناشی از بیکفایتی مدیران است، گفت: در هر معضل و ناترازی در کشور باید به مدیریت آن حوزه رجوع کرد.
تحریمها با مدیریت درست به فرصت تبدیل میشود
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرفتهای حوزه دفاعی کشور تصریح کرد: درحالیکه تحریمها کل کشور و اقتصاد ایران را هدفگیری کرده است. اما در حوزه دفاعی و تجهیزات آن شاهد اخبار روزانه مثبت هستیم.
وی بیان کرد: تحریم نقاط قوت هر کشور را مورد هدف قرار میدهد؛ ولی مدیران با عملکردی درست میبایست آن را به یک ظرفیت جدید برای کشور مبدل کنند. به عبارتی با خنثیسازی تحریمها آن را به یک نقطه قوت کشور تبدیل کند تا کشورهای تحریمکننده از ادامه سیاست تحریم در آن حوزه مأیوس شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با این اقدام کشورهای تحریمکننده از ادامهدادن سیاست تحریم در آن حوزه مأیوس میشوند و در این صورت دو گزینه تسلیم در برابر گسترش تحریمها یا رفتن بر سر میز مذاکره وجود دارد.
پایان/
نظر شما