«بریکس» خود را برای «دنیای آینده» آماده می‌کند

تارنمای «کریدل» در تحلیل دنیای آینده با توجه به نقش آفرینی بریکس نوشت که این گروه با وجود برخی اختلاف نظرها، همه گزینه ها را می سنجد تا بهترین شیوه را برای حل مسائل ژئوپولیتیکی، تسویه تجاری و دورشدن از دلار به اجرا درآورد.

به گزارش تحریریه، ایرنا به نقل از این نشریه آورده است که نشست سران کشورهای بریکس در کازان روسیه برگزار شد و این نهاد چندجانبه سرانجام توانست در مورد مسائل مالی و سیاسی جهان که سال‌ها در زمینه بازآفرینی واقعی نظم جهانی تازه چالش آفرین بودند به تصمیمی برسد.

این گزارش برگزاری نشست بریکس در کازان به عنوان شهری تاریخی و میراث جهانی را با هدف ارسال تصویری جهانی از بریکس دانست و آورد که حضور تعداد زیادی از سران یا نمایندگان ارشد کشورها در این شهر نشان داد که هزاران تحریم اعمال‌شده از سال ۲۰۲۲ به همراه تلاش برای منزوی کردن روسیه کارساز نبودند و همین امر خشم شدید غرب از این گردهمایی شگفت‌انگیز را به همراه داشت.

در این اجلاس در مورد مسائل مختلفی همچون مکانیزم گسترش، پیاده‌سازی یک پلتفرم مبتنی بر اکثریت جهانی، امنیت جمعی و تسویه‌های تجاری بدون برتری ژئوپولیتیکی هیچ یک از طرف ها مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که مسیری طولانی، پیچیده و پرچالش در پیش است.

این گزارش تاکید دارد: بحث‌های عمیق درباره چگونگی توسعه یک سیستم مالی و پرداخت جهانی جدید، عنصری کلیدی در فرآیند غیرغربی‌سازی است که از فوریه در میان کشورهای عضو بی‌وقفه ادامه داشته است. تا اینکه اوایل اکتبر، وزارت دارایی روسیه از راه‌اندازی «BRICS Bridge» خبر داد که یک پلتفرم پرداخت دیجیتال برای تجارت فرامرزی با استفاده از ارزهای ملی است.

طبق این گزارش، به همین دلیل کشورهای غربی به شدت نگران هستند. بانک تسویه‌های بین‌المللی (BIS) مستقر در سوئیس اکنون به بهانه وجود ریسک های ژئوپلتیکی در حال بررسی تعطیلی پروژه «mBridge» است که از سوی بانک‌های تجاری کشورهای عضو بریکس پشتیبانی می‌شود.

لازم به ذکر است که پروژه mBridge به منظور فراهم کردن امکان انتقال مستقیم دیجیتال بین بانک‌های مرکزی بدون وابستگی به موسسات مالی ایالات متحده طراحی شده است.

در بخش دیگر این گزارش آمده است که همه موضوعات مورد توجه بریکس در اجلاس مورد بحث قرار گرفت؛ همچنین در یک سال گذشته هر مدل ممکن، قدیمی یا جدید، به‌صورت چندجانبه آزمایش شد. در واقع بریکس مسیر غیر دلاری شدن را در عمل دنبال می کند، هر چند نگاه کشورهایی همچون هند و برزیل به این موضوع با شیوه‌ مورد نظر روسیه، چین و ایران متفاوت است اما مسیرهایی برای «پایاپای سازی بریکس» (BRICS Clear) طی می شود که همه اعضا از آن حمایت می‌کنند. به همین دلیل پیش‌بینی می شود که تا سال ۲۰۳۰ سهم دلار در ذخایر بانک‌های مرکزی از ۵۸ درصد به حدود ۳۵-۴۰ درصد کاسته شود.

این گزارش در پایان با بیان اینکه حل مسائل ژئوپولیتیکی بین کشورهای عضو یک اولویت کلیدی برای بریکس است، تصریح کرد: نبود درک جمعی در غرب پس از اجلاس کازان خود را نشان داد و تکبر، حماقت و وحشیگری شگفت انگیز آنها را برجسته کرد. دقیقاً به همین دلیل است که بریکس باجدیت کار می کند تا خطوط یک نظم بین المللی جدید و منصفانه را ترسیم کند و علیرغم چالش های گوناگون، به شکوفایی خود ادامه خواهد داد.

پایان/

۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 30968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 4 =