این روزها فقط بازار طلا و بستگان، سکه است

قله تاریخی طلای جهانی بالاخره در هفته گذشته با رسیدن قیمت هر اونس به ۲ هزار و ۷۲۲ دلار به مدد کاهش نرخ بهره و کاهش جزئی تورم در ناحیه یورو ، تحولات سریع و غیرقابل پیش بینی خاورمیانه ، افزایش ریسک و نااطمینانی در سطح جهانی و رشد اقتصادی کمتر از انتظار چین رقم خورد.

به گزارش تحریریه، قله تاریخی طلای جهانی بالاخره در هفته گذشته با رسیدن قیمت هر اونس به ۲ هزار و ۷۲۲ دلار به مدد کاهش نرخ بهره و کاهش جزئی تورم در ناحیه یورو، تحولات سریع و غیرقابل پیش بینی خاورمیانه، افزایش ریسک و نااطمینانی در سطح جهانی و رشد اقتصادی کمتر از انتظار چین رقم خورد.

اگر چه رکورد شکنی طلای جهانی از ماه ها قبل توسط برخی تحلیل گران بازار مطرح می شد اما کمتر کسی می توانست دامنه گسترده ای از عوامل کنونی را برای بالا رفتن طلا اعلام نماید. متغیرهای اقتصادی و مالی مهیا کننده جهش طلا در آمریکا ، اروپا و چین تا حدودی نمایان بود اما تحولات و تنش های سیاسی خاورمیانه و به تبع آن افزایش ریسک های بین المللی در این سطح و با این سرعت چندان آشکار نبود.

به هر حال تا اینجا نتیجه رکورد شکنی طلای جهانی برای اقتصاد ایران نه تنها مطلوب نبوده بلکه در همدستی با عوامل دیگری چالش هایی نیز به دنبال داشته است. خروج نقدینگی از بازار سهام و حرکت به بازار سکه، طلا و ارز به عنوان نزدیک ترین و مشابه ترین بازار، فربه شدن حباب قیمتی در بازار سکه، عمیق تر شدن رکود در بخش مسکن و حتی حرکت بخشی از نقدینگی بخش تولید و صنعت به این بازار چالش هایی است که تا حدود زیادی وضعیت این بازار را از شرایط عادی دور کرده است.

علاوه بر حجم نقدینگی مستقیمی که برای خرید انواع سکه، شمش، طلای آبشده، طلای نو و کارکرده و انواع ارزها با هدف سفته بازی روزانه صرف می شود و آمار آن در دسترس نیست، فقط در معاملات روزانه هفته گذشته برآورد می شود که بین ۶۵۰ میلیارد تومان تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان از سمت فروش سهام در بازار بورس به صندوق های طلا وارد شده است ، بطوریکه بیشترین تغییر مالکیت صندوق ها در روزهای اخیر در صندوق های طلا شامل صندوق های عیار ، طلا، کهربا و مثقال روی داده است.

به نظر می رسد که بخش بسیار زیادی از نقدینگی اشخاص و در دست افراد در هفته های اخیر یا به بازارها و صندوق های بر مبنای طلا و دلار رفته و یا به دنبال رفتن به این بازارهاست و رکود سنگین سایر بازارها هم تا حدود زیادی به رونق و رشد بادکنکی این بازار برمی‌گردد.

موضوع قابل تامل دیگر اینکه در روزهای اخیر مسیر طلا و دلار در بازارهای داخلی که اغلب اوقات بر مبنای وابستگی یکطرفه طلا به دلار قرار داشت و حرکت آنها اگر چه در اغلب اوقات همسو بوده اما سرعت حرکت آنها در هفته ای که گذشت بسیار متفاوت شده است. در یک هفته اخیر دلار حدود ۲.۱ درصد افزایش یافته در حالیکه طلا ۱۸ عیار حدود ۴.۷ درصد و اما سکه امامی حدود۹.۶ درصد افزایش قیمت داشتند.

پمپاژ ارز توسط سیاستگذار تا حدودی مانع افزایش رشد قیمت دلار شد اما طلا و بخصوص سکه که قابلیت کنترل و نظارت کمتری دارند رشد بیشتری تجربه نمودند.

افزایش حباب انواع سکه در یک هفته گذشته نیز همانند هفته های اخیر تداوم یافت و انتظار نمی رود که حباب ایجاد شده در کوتاه مدت بترکد. بر اساس آخرین قیمت های روز ۲۹ مهرماه، قیمت انواع سکه و حباب آنها به شرح جدول زیر می باشد:

میزان حباب(به درصد)

میزان حباب(به تومان)

آخرین قیمت(به تومان)

نوع سکه

۲۴

۱۳.۱۱۷.۰۰۰

۵۴.۲۷۵.۰۰۰

سکه امامی

۱۴

۶.۷۵۲.۰۰۰

۴۷.۸۷۰.۰۰۰

سکه بهار آزادی

۲۹

۸.۵۱۸.۰۰۰

۲۹.۱۰۰.۰۰۰

نیم سکه

۴۵.۵

۸.۶۰۷.۰۰۰

۱۸.۹۰۰.۰۰۰

ربع سکه

۴۱.۷

۳.۶۳۵.۰۰۰

۸.۷۰۰.۰۰۰

سکه گرمی

پایان/

۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 30878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =