به گزارش تحریریه، وضعیت انتظار و تردید در بازار طلا و سکه در روز یکشنبه رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت بطوریکه باعث سقوط قیمت سکه به زیر ۵۰ میلیون تومان و قیمت هر گرم طلا به زیر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.
اگر چه سمت و سوی بازار طلا با گشایش بازارهای جهانی در روز دوشنبه تا حدود زیادی مشخص می شود و تداوم روند نزولی تا حدود زیادی به وضعیت قیمت جهانی اونس وابسته است، اما در شکل گیری روند نزولی دو روز اول هفته، اقدامات بازارساز طلا و دلار که در هر دو بازار، عرضه آبشاری و مستمر انجام داد، بسیار موثر بود.
عامل دیگری که در خروج نقدینگی از بازار طلا و سکه موثر بود، بازگشت انتظارات خوشبینانه به بازار سهام و افزایش شاخص کل و افزایش حجم معاملات در این بازار است.
کاهش قیمت طلا و سکه و دلار در خروج نقدینگی از صندوق های طلا هم بسیار تاثیر گذار بود بطوریکه در معاملات روز یکشنبه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق های طلا و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان از صندوق های درآمد ثابت خارج و به بازار سهام وارد شده است.
پیش بینی می شود در صورتی که اونس جهانی در محدوده قیمتی فعلی در هفته جاری نوسان کند و نشانه ای از افزایش قیمت اونس دیده نشود و در بازار داخلی نیز دلار به روند نزولی خود ادامه دهد، قیمت انواع سکه بخصوص سکه گرمی، ربع و نیم که حباب قیمتی بیشتری دارند دچار کاهش قیمتی بیشتری بشوند.
با توجه به افزایش قیمت بیت کوین و عبور آن از ۸۰ هزار دلار و همچنین افزایش قیمت سایر رمز ارزها و رابطه معکوس این بازار با اونس، پیش بینی می شود که اونس جهانی از قدرت و انرژی زیادی برای افزایش قیمت و صعود برخوردار نباشد و پیش بینی های اونس ۳ هزار دلاری تا نمایان شدن وضعیت شاخص های کلان اقتصادی همچون تورم و بیکاری آمریکا، شرایط سیاسی خاورمیانه و رویکرد بانک های مرکزی دنیا در ذخیره طلا همچنان بلاتکلیف بماند.
پایان/
نظر شما