جهان در تب و تاب رکود اقتصادی آمریکا

کارشناسان و موسسات اقتصادی و مالی جهان ارزیابی های ضد و نقیضی را در مورد ورود ایالات متحده به یک دوره رکود اقتصادی ارائه می کنند.

به گزارش تحریریه، کارشناسان و موسسات اقتصادی دیدگاه های متضادی را در مورد آینده اقتصاد آمریکا بیان می کنند.

شبکه خبری «سی‌ان‌بی‌سی» (CNBC) به نقل از تحلیلگران موسسه کانادایی «تحلیل اعتباری بانک» (BCA) نوشت که برخلاف باور بسیاری، اقتصاد آمریکا در آستانه رکود قرار گرفته است.

این شبکه خبری آمریکایی نوشت: موسسه پژوهشی BCA شاهد آن است که اقتصاد آمریکا در آستانه فروپاشی قرار گرفته و پیش‌بینی ها درباره اقدام بانک مرکزی آمریکا در کاستن از نرخ بهره برای خارج ساختن بازار از این بحران، کافی نخواهد بود.

گری ایوانز (Garry Evans) استراتژیست ارشد تخصیص دارایی های جهانی از موسسه پژوهشی BCA در مصاحبه با این شبکه خبری آمریکایی گفت: بخش‌هایی هم اکنون و به سرعت در حال فروپاشی هستند.

وی افزود: هریک از ما اکنون بر این باوریم که رکود اقتصادی در پیش است و این درست برخلاف آن چیزی است که بازار به آن باور دارد.

این استراتژیست ارشد موسسه پژوهشی BCA یکی از نشانه های وقوع رکود اقتصادی آمریکا را رو به وخامت نهادن وضعیت بازار کار در این کشور عنوان کرد.

این گزارش افزود وزارت کار آمریکا در گزارشی عنوان کرده بود که نرخ بیکاری در ماه ژوئیه به ۴.۳ رسید که تنها اندکی بالاتر از اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی بود؛ در همین حال شاخص فعالیت تولیدی آمریکا در همان ماه به پایین‌ترین حد خود طی هشت ماه گذشته رسید.

این گزارش در ادامه می افزاید: این درحالی است که سرمایه گذاران انتظار دست‌کم کاهش سه (درصدی) نرخ (بهره) از سوی بانک مرکزی آمریکا را دارند اما کارشناس موسسه پژوهشی BCA این اقدام را برای خروج اقتصاد آمریکا از رکود کافی نمی داند.

ایوانز دراین باره به «سی‌ان‌بی‌سی» گفت: کاهش اندک نرخ بهره قادر به ممانعت از وقوع رکود اقتصادی نیست، میانگین رکود اقتصادی (در آمریکا) نیز حدود ۱۰ ماه خواهد بود. بازار بر این باور است که نرخ بهره بانکی تا پایان سال آتی حدود ۳ درصد باشد، نرخی که هم اکنون ۵.۳ درصد است. این کاهش روی نمی دهد تا زمانی که رکود اقتصادی وجود داشته باشد.

تارنمای شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی نوشت: رکود اقتصادی عموما زمانی رخ می هد که اقتصاد یک کشور به مدت دو سال پیاپی با کاهش تولید ناخالص داخلی مواجه شود، هرچند که آمریکا هنوز رسما وارد رکود اقتصادی نشده اما بنابر پژوهش های صورت گرفته از هر پنج آمریکایی سه نفر بر این موضوع باور دارد.

جهان در تب و تاب رکود اقتصادی آمریکا

این در حالی است که به تازگی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس در اوایل این ماه، پس‌ازاینکه نرخ بیکاری در ماه جولای به بالاترین حد سه سال اخیر جهش کرد، احتمال رکود اقتصادی آمریکا را از ۱۵ درصد افزایش داد و ترس از رکود را برانگیخت.

یان هاتزیوس، اقتصاددان ارشد آمریکایی، در یادداشتی اعلام کرد که این کارگزاری اکنون احتمال وقوع رکود اقتصادی را از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش است، عمدتاً به این دلیل که داده‌های جولای و اوایل اوت نشانی از رکود ندارند.

به گفته هاتزیوس تداوم توسعه، آمریکا را شبیه به سایر اقتصادهای گروه ۱۰ می‌کند، جایی که قانون SAHM کمتر از ۷۰ درصد مواقع را دربر می‌گیرد.

قانون SAHM قانونی است که براساس آن اگر نرخ بیکاری، براساس میانگین سه‌ماهه، نیم درصد بالاتر از کمترین میزان خود در ۱۲ ماه گذشته باشد، اقتصاد وارد رکود شده است.

در همین حال گزارش مطالبات بیکاری نشان می دهد که تعداد آمریکایی‌هایی که برای دریافت مزایای بیکاری درخواست داده‌اند به پایین‌ترین حد یک ماه گذشته در هفته گذشته کاهش‌یافته است؛ درحالی‌که داده‌های جداگانه در همان روز نشان می‌دهد که فروش خرده‌فروشی در جولای بیشترین افزایش را در یک تا یک و نیم سال گذشته داشته است.

هاتزیوس باور دارد اگر گزارش مشاغل آگوست «به‌طور معقولی خوب» به نظر برسد، احتمال رکود در آمریکا را به ۱۵ درصد کاهش خواهد داد. او معتقد است که فدرال رزرو در نشست سپتامبر خود نرخ بهره را ۲۵ واحد کاهش خواهد داد، اما اگر گزارش مشاغل کمتر از انتظارات باشد، کاهش ۵۰ واحدی در ثانیه را رد نکرد.

پایان/

۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 30389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 4 =