به گزارش تحریریه، محمدحسن آصفری عضو کمیسیون شوراهای مجلس و نماینده مردم خنداب، کمیجان و اراک درباره تخصیص ارز ترجیحی در دولت قبل گفت: هدف از تعریف و تخصیص ارز ترجیحی در دولت گذشته این بود که در بازار یک ثبات اقتصادی ایجاد شود و بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم از خارج از کشور با این ارز وارد شود و با همان قیمت ارز ۴۲۰۰ به صورت ریالی در اختیار آنها قرار بگیرد. یعنی اقشار آسیب پذیر کشور بتوانند یک سبد کالایی با قیمت مناسب تهیه کنند. از سوی دیگر قرار بود این ارز برای حمایت از تولید یعنی واردات مواد اولیه که متاسفانه کشور ما به ان نیاز دارد و نیز ماشین آلات بخش تولید وارد شود. مهمترین قسمت نیز واردات داروهایی بود که باید از خارج از کشور وارد می شد تا مردم بتوانند دارو را به خصوص داروهای خاص را با قیمت مناسب بدون فشار تهیه کنند که هیچ کدام از این اتفاقات نیفتاد.
وی افزود: اینکه چرا اهدافی که برای تخصیص ارز ۴۲۰۰ مدنظر بود، محقق نشد چند دلیل اساسی دارد.اولین دلیل رانت اقتصادی موجود در کشور است، افرادی این ارز را گرفتند که هیچ جایگاهی در تولید کشور نداشتند و به اسم مردم ارز گرفته و در نهایت به جای تامین نیازهای مردم خوراک سگ و گربه یا لوازم آرایش یا لوازم لوکس وارد کردند.
علیرغم اینکه اثبات شده است از دلار 4200 تومانی برای واردات کالاهای بی ربط به اسم نهاده دامی و کالاهای اساسی استفاده شده است و پس از حذف این ارز رانتی شاهد بدون تغییر بودن قیمت مرغ هستیم، برخی جریان های ذی نفع خط خبری سنگینی را درباره قیمت مرغ به راه انداخته اند که با تصاویر و اخبار مربوط به کشتار مرغ ها در سال های گذشته و ... پیگیری می شود تا حتی اگر نتوانستند این رانت بزرگ را احیا کنند، با جنجال و هیاهو مانع از پیگیری قضائی پروژه سنگین دلار 4200 تومانی(دهندگان و گیرندگان) شوند که بیش از 100 میلیارد دلار هزینه برای کشور در بر داشته است.
پایان/
نظر شما