به گزارش تحریریه، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر به تازگی از چند تصمیم جدید سیاسی و اقتصادی از جمله آغاز گفتوگوی ملی و فعالسازی کمیته عفو زندانیان و ... خبر داده است.
درخواست السیسی برای آغاز گفتوگوی سیاسی ملی با همه گروه ها بدون هیچ گونه تبعیضی و دیگر تصمیم های وی، واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است و شک و تردیدها و سوالات بسیاری را درباره میزان جدیت این درخواست السیسی مطرح کرده است.
در این زمینه روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن در بخشی از گزارش خود نوشت، ناظران معتقدند که نمی توان به تغییر گفتمان السیسی درباره مخالفان، جدا از بحران های اقتصادی مصر نگاه کرد. او خواسته است با این تغییر گفتمان خشم مردم مصر از بحران های اقتصادی و افزایش بی سابقه قیمت ها را کنترل کند.
«جمال سلطان» روزنامه نگار مصری هم در صفحه «توییتر» خود عنوان داشت اظهارات درباره آغاز گفت و گوی سیاسی شبیه یک بمب دود زا است. مصر از نظر اقتصادی فروپاشیده و به سوی وضعیت مصیبت باری پیش می رود. زمین زیر پای نظام به لرزه در آمده است. ناتوانی و شکست نظام آشکار شده و او تلاش می کند با چنین پیشنهادهایی زمان را به دست آورد. او تلاش می کند با توهم ها دردها را تسکین بخشد. این در حالی است که نظام هایی که نظامیان در آن قدرت را در اختیار داشته باشند قابل اصلاح نیستند.
«انور الهواری» روزنامه نگار مصری در این زمینه هرگونه گفت و گوی سیاسی را کم اهمیت دانست و در صفحه «فیسبوک» خود نوشت: ما نمی توانیم دلیل مطرح کردن گفت و گوی ملی از سوی السیسی را درک کنیم. السیسی طی ۸ سال گذشته به تنهایی و مانند یک دیکتاتور خودکامه امور را پیش برده است. شاید او با درخواست خود برای گفت و گو دو هدف را دنبال می کند. او در مرحله نخست می خواهد نظام حاکم را از هرگونه اتهام و محاکمه ای درباره عملکرد سال های گذشته رهایی باشد. در مرحله دوم هم او می خواهد چهره خود را بهبود بخشد و جواز ادامه حضور در قدرت به مدت ۸ سال دیگر را به دست آورد.
پایان/
نظر شما