افزایش انتقادها از دولت سیزدهم که میراث دار یک خرابه به تمام معنی در اقتصاد کشور است، اگرچه خیلی سریع انجام شده و هیچ دولتی در 6 ماه نمی تواند معجزه کند و خرابی های انباشته شده را به آبادی تبدیل نماید، اما می تواند به مثابه یک زنگ خطر و هشدار تلقی شده و مورد توجه قرار گیرد. زیرا به نظر می رسد که برخی مدیران دولت سیزدهم در اقدامات کوتاه مدت هم بهینه عمل نکرده اند. یعنی اقداماتی که دارای بازدهی کوتاه مدت است و می تواند در یک بازه زمانی 6 ماه انجام شود، انجام نشده و شاهد ادامه روندهای کهنه گذشته هستیم. وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صمت، مسکن و در کنار آنها بانک مرکزی در مسیر اصلاح حرکت نکرده و به تکرار سیاست های گذشته مشغول هستند که باعث شده است مردم اثر تغییرات مثبت انجام شده را در سفره خود مشاهده نکنند.
چنانکه پیش از این به کرات به دولت سیزدهم هشدار داده شده است، ریلگذاری اقتصادی کشور مشکل اصلی است و ارتباطی با منابع ارزی، فروش نفت و قیمت نفت ندارد و با آبکش های کنونی اقتصاد کشور و سیاستگذاری های غلطی که بدون تغییر مانده و میراث حسن روحانی را ادامه می دهد، حتی اگر 100 میلیارد دلار منابع ارزی کشور هم آزاد شود اثری بر زندگی مردم نخواهد داشت.
تحریم مساله ای واقعی نیست و ایران در عرصه واقعی تحت تحریم نیست و نمی توان کشوری با بیش از 100 میلیارد دلار تجارت خارجی را یک کشور تحت تحریم دانست. تحریم فقط در ذهن مسئولان ایرانی وجود دارد و یک برساخته ذهنی است. به همین دلیل، راهکار اصلاح در وضعیت کنونی نیز رفع تحریم های ظاهری نیست و باید مدیریت کشور تغییر کند تا زحمات رئیس جمهور به نتیجه رسیده و بر زندگی آحاد مردم اثر فوری داشته باشد.
دولت آیت الله رئیسی می بایست به ترتیب سیاست های:
- اصلاح نظام بانکی
- آغاز مسکن مهر 2 که اجرای آن از عهده وزیر ضعیفی مانند رستم قاسمی بر نمی آید، را مبتنی بر تقسیم زمین بین مردم برای ساخت خانه های ویلایی با هویت شهری اسلامی ایرانی بدون دخالت در ساخت و ...
- اصلاح سیاستگذاری در بازار خودرو در 3 قسمت خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی. به صورت افزایش قیمت کارخانه خودروهای داخلی که عرض را زیاد و قیمت بازار را کاهش می دهد، افزایش تیراژ خودروهای مونتاژی و آزادسازی واردات، همراه با واگذاری ایران خودرو و سایپا از مسیر بازار سرمایه و اجرای قانون تجارت.
- حذف یارانه بر مصرف و ایجاد نظام یارانه ای مبتنی بر پرداخت مستقیم.
- حذف فوری دلار 4200 تومانی.
- حذف قواعد زائد از محیط کسب و کار.
- حذف قیمتگذاری از کالاها و خدمات که در 4 سال می تواند به سرانجام برسد.
- کاهش شدید سفارتخانه های اروپایی ایران و متمرکز کردن وزارت خارجه بر کشورهای همسایه و کشورهای دوست.
- امضای توافق های پولی دوجانبه با کشورهای دوست و پیوستن به پیام رسان های(مشابه سوئیفت) روسی و چینی.
- نهایی کردن توافق 25 ساله با چین.
را اجرا کند، که بدون شک آثار آن بر زندگی مردم در کمتر از 3 ماه نمایان خواهد شد. در غیر اینصورت و با ادامه سیاست های کلان کنونی، آزادسازی منابع ارزی مسدود شده و یا افزایش شدید در فروش نفت اثری در زندگی مردم نخواهد داشت و از مسیر آبکش های کنونی به سرنوشت پول های گذشته دچار می شود.
پایان/
نظر شما