مانع مشخصی بر سر راه مطالبه رهبر انقلاب از صنعت خودروسازی کشور وجود دارد

عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اصل مهم برای رشد صنعت خودروسازی و لزوم رعایت مطالبه رهبری از این صنعت، حذف تصدی گری دولت است.

عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تحریریه؛ انحصار را یک عامل جدی در پسرفت صنعت خودروسازی کشور خواند و در این باره گفت: دولت و مجلس برای رشد صنعت خودروسازی کشور باید به چند موضوع مهم ورود کنند و با سیاستگذاری و تصویب قوانین مرتبط، رشد صنعت خودروسازی را تضمین کنند که یکی از آنها خارج شدن این صنعت از انحصار دو شرکت خودروسازی و خروج دولت از مدیریت این صنعت است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: در صورت حذف انحصار و خروج دولت از مدیریت خودروسازی، فضا برای رقابتی شدن خودروسازی ایجاد می شود. تا زمانی که صنعت خودروسازی ایران از انحصار خارج نشود و شرایط رقابتی مهیا نشود، نمی توان انتظار ارتقای کیفیت و کمیت خودرو را داشت.

وی در این باره افزود: در چنین شرایطی تولیدات خودروسازی کشور برای مصرف کننده مقرون به صرفه نیست، ضمن اینکه تضمینی برای ارتقای کیفیت، افزایش آپشن ها و رعایت استانداردهای بین المللی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: اصل مهم برای رشد صنعت خودروسازی و لزوم رعایت مطالبه رهبری از این صنعت، حذف تصدی گری دولت است. خروج هر چه سریع تر دولت از مدیریت صنعت خودرو و فراهم کردن مجالی برای ورود مدیران خلاق بخش خصوصی به صنعت خودروسازی یک نیاز واجب است که سالهاست از آن دور مانده ایم.

عبدالرضا عزیزی در این باره تصریح کرد: در این موضوع تردیدی وجود ندارد که بخش خصوصی با بهره گیری از ظرفیت رقابتی نیاز جامعه را از بعد کیفی و کمی برآورده می کند. دولت باید بپذیرد که برای توسعه صنعت خودروسازی باید با رویکردی تازه خود را از مدیریت این صنعت دور کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس خاطر نشان کرد: به این معنا که دولت باید بپذیرد با رویکرد بسته نمی تواند توسعه صنعت خودروسازی کشور را تضمین کند. مدیریت دولت در خودروسازی مانع ارتقای کیفیت و به تبع آن مانع تولید خودروی استاندارد برای مصرف کننده داخلی و صادرات شده است.

وی در این باره افزود: دولت باید به این نتیجه مهم برسد که صنعت خودروسازی را پشت درها و ودیوارهای بسته بدون توجه به استانداردهای روز نمی توان توسعه داد. تداوم این روند نه تنها حال صنعت خودروسازی را خوب نمی کند، بلکه شاهد افت های بیشتری در این صنعت خواهیم بود.

علیرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه توضیح داد: صنعت خودروسازی کشور هنگامی متحول می شود که با تمکین به علوم روز و بهره مندی از آخرین یافته های علمی صنعتی، تولید کند. تا زمانی که در این بخش خوب عمل نکنیم و پشت درهای بسته برای مصرف کننده ای که چاره ای غیر از خرید خودروی بی کیفیت ندارد، خودرو تولید کنیم شاهد بهبود وضعیت نخواهیم بود، چرا که بهبود وضعیت در وهله اول باید در تفکر مدیران خودروسازی و دولتی رخ بدهد.

عبدالرضا عزیزی با تاکید بر تدوین قوانین ضد دلالی برای کاهش سوداگری در صنعت خودروسازی گفت: در کنار خروج دولت از مدیریت صنعت خودروسازی، مجلس باید تلاش کند ضمن فرهنگ سازی برای مردم در این موضوع که خودرو کالای سرمایه ای نیست، تدوین و تصویب قوانین مالیاتی سخت و بازدارنده برای جلوگیری از سوداگری در بازار خودرو را به عنوان یک موضوع بسیار مهم در دستور کار خود قرار دهد.

وی در این باره افزود: تا زمانی که قوانینی برای جلوگیری از نگاه سرمایه داری به خودرو نداشته باشیم، شاهد جولان دلالان در بازار خودرو و تحمیل فشارهای قیمتی به مردم خواهیم بود.

پایان/

۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 16668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =