-
اروپای بدون آمریکا و حمایت از اوکراین؛ انتخاب بین امنیت و رفاه
در صورت کاهش حضور و حمایت آمریکا، اروپاییها ناچارند بین امنیت و رفاه یکی را انتخاب کنند. اگرچه احتمال قطع کامل یا حتی نسبی حمایتهای آمریکا از اروپا و اوکراین بسیار کم است، اما در صورت وقوع چنین وضعیتی، امنیت یا رفاه کشورهای اروپایی به شدت در خطر خواهد بود و آنها قادر نخواهند بود حمایتهای تسلیحاتی-مالی آمریکا را به طور کامل جایگزین کنند.
-
ظهرهوند: حیثیت نداشته اسرائیل از بین رفته است / زارعی: وضعیت غزه بازی دو سر باخت برای نتانیاهو است
گفتوگوی ویژه خبری با حضور ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و سعدالله زارعی کارشناس غرب آسیا به موضوع «عید فطر خونین در غزه» پرداخت.
-
تحریم پالایشگاه چینی؛ فشار حداکثری علیه ایران یا چین؟
در ماههای اخیر، پس از تحریم یک بندر چینی خریدار نفت ایران، تغییراتی تاکتیکی در فرآیند فروش مشاهده شد، اما نمیتوان آن را به معنای همراهی چین با آمریکا دانست، زیرا کاهش جزئی خرید نفت ایران تأثیری در سیاست فشار حداکثری واشنگتن ندارد.
-
گزارش بیستویکم شورای آتلانتیک؛
چماق و هویج کاخ سفید برای ایران
اندیشکده «شورای آتلانتیک» تاکید دارد: تلاش برای اعمال فشار بر ایران در خصوص برنامه هستهای موفق نخواهد بود مگر اینکه همراه با پیشنهادی برای افزایش تدریجی مشوقهای اقتصادی به ازای توقف فعالیتهای هستهای ایران، مشارکت در مذاکرات جدی و در نهایت توافق بر سر محدودیتهای برنامه هستهای آن باشد.
-
حیرت تحلیلگران عرب از قدرت موشکی انصارالله
کارشناسان مسائل نظامی جهان عرب معتقدند جریان انصارالله در استفاده از جنگ افزارها و امکانات خود قدرت فوق العاده ای دارد، حمله موشکی آن به فرودگاه بن گوریون، پیروزی بزرگی است که جبهه داخلی یمن را تقویت خواهد کرد. وجود فرماندهان ماهر و سلاح های پیشرفته در یمن سبب شده است انصارالله خواسته خود را عملیاتی کند.
-
دو ستون اصلی که میتواند ایران را از گزند دشمنان محفوظ بدارد
هدف از جنگ سرد در این است که به کشور مقابل از درون آسیب بزنند و کاری کنند که فرو بپاشد.
-
اندیشکده آمریکایی: ترامپ نمی تواند حوثی ها را شکست دهد
«بنیاد دفاع از دمکراسیها» در تحلیلی با اشاره به ناکامی دولت «دونالد ترامپ» در مقابله موثر با انصارالله یمن تاکید کرد: دولت ترامپ در مواجهه با یمن و مهمتر از آن، در مورد ایران با اختلافات درونی جدی مواجه است و این یکی از عواملی است که مانع پیروزی آمریکا در یمن می شود.
-
بومرنگ تعرفهها
کانادا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، بیشترین آسیب را از رژیم جدید تعرفهای آمریکا علیه صنعت خودروسازی متحمل خواهند شد و تورم ایجاد شده در نتیجه این تهاجمیترین اقدامی که تا به امروز توسط «ترامپ» و در نقاب «میهنپرستی» آغاز شده، مشکلی است که میتواند به پاشنه آشیل راهبرد صنعتی ترامپیستی در این کشور تبدیل شود.
-
ترامپ و تخریب عمدی اقتصاد آمریکا!
«پراجکت سیندیکیت» معتقد است: مدیریت سیاست اقتصادی توسط دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده، یک فاجعه بوده است. پیش از این، غیرقابل تصور بود که یک رئیسجمهور عمداً تا به این میزان به اقتصاد آسیب برساند.
-
برخورد ترکیه و اسرائیل در سوریه، و دام غزه برای مصر از نگاه عطوان
تحلیلگر معروف جهان عرب به بررسی تحولات سوریه و تداوم اقدامات رژیم صهیونیستی علیه آن پرداخت و در پاسخ به این سوال که آیا تل آویو و آنکارا در سوریه به سمت رویارویی در حرکت هستند، نوشت: این رویارویی رخ نخواهد داد.
-
حمله همه جانبه ترامپ به صادرات نفت ایران
«نشنال اینترست» در زمینه تلاش ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران تصریح کرد که باوجود اقدامات تازه ترامپ علیه تهران، با توجه به روشهای متعدد برای ادامه این تجارت، در بازار تردیدهایی وجود دارد که حجم صادرات نفت ایران واقعاً به نزدیکی صفر نزدیک شود.
-
ایران و آمریکا؛ سرانجام چه میشود؟!
دو متغیر در ماههای آتی سلبا و ایجابا بر ماهیت سیاست ترامپ در قبال ایران تاثیر جدی دارد؛ نخست تحولات داخلی اسرائیل و ماندن و نماندن نتانیاهو در قدرت در سایه بیسابقهترین بحران سیاسی و قانونی داخلی و دوم سرنوشت جنگ اوکراین در جهت انعقاد یک قرارداد صلح یا تداوم جنگ. ورود جدی پوتین به وساطت میان آمریکا و ایران با پایان این جنگ گره خورده است.
-
پروژه شکست خورده ترامپ در قبال ایران
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بررسی ابعاد مواضع متناقض دونالد ترامپ درباره ایران پرداخته است.
-
کلید درک سیاست خارجی ترامپ؟
برخی میگویند بازگشت ترامپیسم صرفاً بازگشت به واقعگرایی در روابط بینالملل است، جایی که دولتها منافع خود را بالاتر از اتحادها و قواعد حقوقی و اخلاقی دنبال میکنند.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب تاکید کرد؛
ایران همه برگهای برنده خود را رو نکرده/آمریکا خاورمیانه را از دست میدهد
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است به زودی میان ایران و آمریکا درگیری رخ خواهد داد و پایگاه ها و نظامیان آمریکایی در تیر رس موشک های مدرن ایرانی خواهند بود. ایران هنوز همه برگ های برنده خود را آشکار نکرده است و آمریکا منطقه خاورمیانه را از دست خواهد داد.
-
آیا سلاحهای آمریکا با هدف جنگ با ایران راهی منطقه میشود؟
برخی سایتها با استناد به تصاویر ماهوارهای گزارش داد با تشدید تهدید علیه ایران و بمباران یمن، نیروهای هوایی آمریکا به اقیانوس هند منتقل میشوند.
-
تحول در روابط روسیه-آمریکا و تاثیر آن بر آینده همکاری مسکو و تهران
پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴، بحثها در ایران درباره تأثیر این تحول بر روابط تهران و مسکو شدت یافته است. ترامپ و پوتین به همکاری برای حل بحرانهای جهانی از جمله جنگ اوکراین اشاره کردهاند.
-
عبدالباری عطوان تحلیل کرد؛
تل آویو و آنکارا در سوریه به سمت رویارویی میروند؟
تحلیلگر معروف جهان عرب به بررسی تحولات سوریه و تداوم اقدامات رژیم صهیونیستی علیه آن پرداخت و در پاسخ به این سوال که آیا تل آویو و آنکارا در سوریه به سمت رویارویی در حرکت هستند، نوشت: این رویارویی رخ نخواهد داد.
-
شیطنتها را جدی بگیریم
اردوغان به دنبال مصادره نوروز با ایجاد کریدورهای فرهنگی
ایران باید دیپلماسی فرهنگی در گستره تمدنی خود را فعال کند و با برنامه ریزی راهبردی و مؤثر اقدام کند زیرا در صورت غفلت، راهزنان فرهنگی درصدد هستند با ایجاد کریدورهای فرهنگی مخرب، نقشه فرهنگی ایران را نیز کوچک و به تدریج محو کنند.
-
«شورای روابط خارجی» بررسی کرد؛
آیا دیپلماسی هستهای آمریکا و ایران جدی است؟
«ری تکیه» معتقد است: بهطور کلی، فشار حداکثری، ایران را به میز مذاکره نکشاند، بلکه آن را به توسعه بیشتر برنامه هستهای و همکاریهای نظامی با روسیه سوق داد. اکنون، با وجود دولت جدید ترامپ، سیاست ایالات متحده در قبال ایران همچنان در حال شکلگیری است و مشخص نیست که رویکرد کنونی تا چه حد مؤثر واقع خواهد شد.
-
دنیایی که ترامپ میخواهد: قدرت آمریکا در عصر جدید ملیگرای
آینده این نظم جدید به تحولات داخلی قدرتهای کلیدی مانند آمریکا، روسیه، و چین وابسته است. ملیگرایی نه تنها روابط بینالملل، بلکه مفاهیم دموکراسی، لیبرالیسم، و همکاری چندجانبه را به چالش کشیده است.
-
شکاف فراآتلانتیک؛ از تغییر سیاست آمریکا در قبال اوکراین تا تلاش اروپا برای استقلال امنیتی
رئیسجمهور آمریکا با تغییرات چشمگیر در سیاست خارجی این کشور، از کاهش حمایت از اوکراین تا تردید در تعهد به ائتلاف «ناتو»، شکاف عمیقی در روابط فراآتلانتیکی ایجاد کرده است. این تغییرات، آینده اوکراین و همکاریهای امنیتی دیرینه میان آمریکا و متحدانش را تحتالشعاع قرار داده است.
-
چرا نتانیاهو آتشبس نمیخواهد؟
تحلیلگران عرب معتقدند بنیامین نتانیاهو و وزیران او با ادامه جنگ در نوار غزه، لبنان و ... به دنبال منافع ویژه خود هستند زیرا با وجود شکست این رژیم در غزه و ناکامی آن در رسیدن به اهداف اعلام شده، با پایان جنگ عمر کابینه نتانیاهو هم به پایان خواهد رسید.
-
ترامپ کیست و چه میخواهد؟ تحلیل استفن والت
استفن والت استاد روابط بینالملل در دانشگاه هاروارد و از مدافعان رویکرد واقع گرایی تدافعی مدتی قبل در یادداشتی که در نشریه فارن پالیسی منتشر شد به تحلیل شخصیت و رویکرد فکری دونالد ترامپ پرداخت.
-
تحلیلگر سرشناس جهان عرب بررسی کرد
هزینههای سنگین ماجراجویی نظامی علیه ایران
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است امور در منطقه خاورمیانه به طور پرشتابی در حال تغییر است و هرگونه ماجراجویی آمریکا علیه ایران، هزینه های بسیار سنگینی برای آمریکا و رژیم اسرائیل به دنبال خواهد داشت.
-
آیا سومین دوره ریاست جمهوری ترامپ جدی است؟
در طی دهه گذشته، سیاست آمریکایی پدیدههای عجیب کم نداشته است. از این رو، وقتی امروز هم چیزی غیرممکن به نظر میرسد، آن مساله میتواند خیلی زودتر از آنچیزی که خیلیها انتظار دارند، به یک واقعیت مسلم تبدیل شود.
-
«عبدالباری عطوان» تحلیل کرد؛
آمریکا ضعیفکُش است/ رهبران حماس در هتل پنج ستاره به شهادت نرسیدند
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به اظهارنظرهای مقامات آمریکایی علیه مصر و تحقیر سران عرب از سوی واشنگتن، از انفعال جهان عرب انتقاد کرد و گفت: جای تاسف است که این درازدستی وقیحانه، تحریک کننده و تحقیرآمیز، با پاسخی روبه رو نمی شود.
-
رونمایی از لایه جدید امنیتی در منطقه، حرکت شدید یمن و خطر جنگ فراگیر ایران و آمریکا
در هفته اخیرا دو تحول بسیار مهم در منطقه را شاهد بودیم یکی تظاهرات مخالفان اردوغان در ترکیه و دیگر حمله آمریکا به یمن. این دو رویداد مهم را می توان شروع یک حادثه عظیم در منطقه دانست که می تواند دنیا را تغییر دهد.
-
بلایی که ترامپ و ایلان ماسک بر سر متخصصان آمریکایی می آورند! الگوی مضحک ایرانی
ایلان ماسک به عنوان مسئول بهره وری در دولت ترامپ و در واقع راهی برای فرار از ایجاد بدهی بیشتر که امکان آن در دنیای جدید برای دولت آمریکا وجود ندارد، درحال از بین بردن ظرفیت های انسانی و تخصصی آمریکا است.
-
بخش اول
چین و قانون جنگل: نمایش قدرت نظامی و پیامدهای جهانی
در شرایطی که قدرت جهانی آمریکا به تدریج در حال افول است از اواخر سال ۲۰۲۴، چین دیگر به رویکرد محافظهکارانه و پنهانی خود پایان داده و با قدرت و شجاعت، حضور خود را در عرصه جهانی به نمایش گذاشته است. این تغییر جهت، به نوعی بازگشت به «قانون جنگل» است، جایی که هر کشوری که قصد ایستادگی در برابر رشد فزاینده چین را دارد، باید آماده رویارویی با چالشهای جدی باشد.