۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
روسیه گیت؟

"جو بایدن" در حال فراهم کردن زمینه برای تنش با مسکو است که برخی آن را "روسیه گیت۲" می نامند جالب اینجاست که تیم امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا هم سناریوی و طرح این برنامه را تهیه کرده است.

به گزارش تحریریه، معمولا پس از یک واقعه وحشتناک این اصطلاح مورد استفاده قرار می گیرد که رعد و برق دو بار به یک منطقه برخورد نمی کند. این بدان معنی است که یک چیز دقیقا دو بار تکرار نمی شود. اما به اعتقاد تارنمای «گلوبال ریسرچ»، آمریکایی ها با انتخاب جو بایدن دو بار مورد اصابت صاعقه قرار گرفته اند.

روسیه گیت پدیده ای است که دوباره در حال تکرار شدن است. به تازگی جو بایدن سند تهدیدهای خارجی برای ایالات متحده در انتخابات فدرال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که شامل ۱۱ صفحه و ۱۰ نمودار بود. این سند مدعی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شخصا در انتخابات به نفع دونالد ترامپ وارد عمل شد. جو بایدن بعد از این موضوع پوتین را قاتل خواند و وعده داد که مسکو بهای آن را پرداخت خواهد کرد.

به نظر می رسد هنوز دموکرات های آمریکا به دنبال تلافی ماجراهای سال ۲۰۱۶ هستند و تا فرصتی به دست می آورند به دنبال متهم کردن فردی می روند. در این سند اگرچه اطلاعات کمی ارائه شده است اما تلاش دارد تا همه اتهامات و حتی فساد بایدن و پسرش در اوکراین هم تکذیب شود. در واقع این سند از نظر افسران اطلاعاتی که به مسائل امنیتی اشراف دارند نشان می دهد که هیچ سرنخی دال بر مداخله در انتخابات ارائه نشده است چه برسد بخواهد اقدام پنهانی دولتی خارجی در انتخابات را اثبات کند.

مهمترین توجیهی که برای انتشار این سند قابل تصور می باشد این است که «ترامپ اعتماد عمومی به ساختار انتخابات آمریکا را تضعیف کرده است و اختلافات سیاسی و اجتماعی در ایالات متحده را تشدید کرده است».

درواقع هر دولتی و حتی آمریکا هر زمان که قادر بوده  همین اقدام را در مورد کشورهای دیگر انجام می دهد و در برابر کشور دیگر به عنوان دشمن یا تهدید، سعی می کند تا بر افکار عمومی و نخبگان آن تاثیر بگذارد. این امر از طریق رسانه ها و ارتباط با سیاستمداران با نفوذ صورت می گیرد.

اما در کل این دروغ پردازی ها، نقص بزرگ سرویس ها اطلاعاتی است که موجب سردرگمی همزمان تصمیم گیرندگان و دشمنان می شود. CIA انتشار اطلاعات نادرست را بخشی از فعالیت های پنهانی خود تفسیر می کند ولی ارتش تغییر در مدیریت ادراک را ترجیح می دهد. در واقع هر دوی آن ها نوعی جنگ اطلاعاتی را مدیریت می کنند که در آن از کلمات و ایده ها برای شکل دادن به چشم انداز مطلوب و آسیب زدن به دشمنان استفاده می شود.

وزارت دفاع آمریکا مدیریت ادراک را اینگونه تفسیر می کند: "اقداماتی برای انتقال و یا تکذیب اطلاعات و برخی شاخص های ویژه به مخاطبان خارجی جهت تاثیرگذاری بر احساسات، انگیزه ها و استدلالات عینی، سیستم های اطلاعاتی و رهبران آن ها در همه سطوح است تا بر برآوردهای رسمی تاثیر بگذارد به گونه ای که رفتار خارجی خاصی در مسیر برآورده شدن اهداف صورت بگیرد. به عبارت دیگر مدیریت ادراک یک مکانیسم چند مسئولیتی است که برای وادار کردن دشمن به فکر یا باور کردن به آنچه که آغاز کننده آرزو دارد خواه واقعی باشد یا نباشد".

در مقابل سازمان سیا در طول تاریخ از طریق جاسوسی و بهره گیری از عوامل خود در سرتاسر جهان، داستان هایی را منتشر کرده است تا منافع مفروض ایالات متحده را تقویت کند.

البته اگرچه هیچ مدرکی ارانه نشده اما در سند اخیر نام کشورهای دیگری هم مطرح و ادعا شد که در انتخابات آمریکا دخالت داشتند. سند ایران را به عنوان حامی پیروزی بایدن معرفی کرده است. در واقع در گزارش آمده است ایران و دیگر کشورها سعی کردند اعتماد مردم آمریکا به روند انتخابات و نهادهای این کشور را تضعیف کنند و باعث تفرقه و تشدید تنش های اجتماعی در آن شوند. چین نیز کشوری بود که همین رویکرد را نسبت به انتخابات چند ماه قبل آمریکا دنبال کرد.

به نوشته گلوبال ریسرچ، این گزارش با استقبال برخی نمایندگان در کنگره روبرو شد. در حالی آن ها از دخالت در انتخابات آمریکا سخن می گویند که هیچ تصوری از دخالت ندارند و مدرکی هم برای آن ارائه نمی کنند. حال آنکه این اسرائیل است که همیشه تلاش کرده تا در انتخابات آمریکا حتی در سطوح محلی آن هم دخالت می کند. به گفته نوآم چامسکی  با نادیده گرفتن دخالت های اسرائیل در انتخابات آمریکا، کاری بسیار فراتر از اقدامی که روسیه انجام داده است، صورت می گیرد.

بایدن و تیم امنیت ملی وی یک بار دیگر همان دروغ های قدیمی را تکرار می کنند و با همان استدلال ها سعی در القای «روسیه گیت» دارند تا بگویند علیه دموکراسی آن ها توطئه ای در جریان است. آمریکا از همه ملت های جهان جاسوسی می کند اما وقتی دیگر کشورها اقدامی را علیه آمریکا انجام می دهند هیاهو ایجاد می کند.

شاید اکنون همه جهانیان فهمیده باشند که واشنگتن یک جامعه استثنائی نیست و هیچگاه خیرخواه نبوده است. این یک قانون طبیعت است: شما کاری به بقیه نداشته باش، بقیه هم کاری با شما ندارند.  

پایان/

۹ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
کد خبر: 9090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =