تلاش برای جهت‌دهی به افکارعمومی در ایران

اندیشکده «شورای آتلانتیک» توصیه کرد کاخ سفید جهت تضعیف ایران باید برای تاثیرگذاری بر افکارعمومی و افزایش حمایت از ایرانی ها -به ویژه زنان- در تعیین آینده بیشتر تلاش کند.

به گزارش تحریریه، اندیشکده «شورای آتلانتیک» پژوهشی مبسوط را با عنوان «آینده استراتژی ایالات متحده در مورد ایران» پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (در آبان ماه سال ۱۴۰۳) منتشر کرد و در مورد رویکردهای تاثیرگذار در کاهش قدرت منطقه ای ایران توصیه هایی را ارائه کرده است.

این اتاق فکر آمریکایی در گزارش های قبل بر گسترش فشار چندجانبه بین المللی بر ایران از طریق تشدید فشار حداکثری علیه ایران، ارائه مشوق های سیاسی، اقتصادی و حتی هسته ای برای ایجاد انگیزه در تهران در کنار داشتن آمادگی برای حمله نظامی تاکید کرد.

در این بخش به موضوع تاثیرگذاری بر جامعه ایرانی و تحریک و جهت‌دهی به افکار عمومی در راستای تضعیف قدرت داخلی و منطقه ای نظام تمرکز شده است.

شورای آتلانتیک آورده است:

حمایت از مردم ایران

ایالات متحده همچنین باید آمادگی خود را برای افزایش حمایت از میلیون‌ها ایرانی که خواهان آزادی در تعیین آینده اجتماعی و سیاسی کشورشان هستند، مورد بازنگری قرار دهد.

جمهوری اسلامی با چالش‌های جدی در داخل کشور روبروست؛ نه تنها به دلیل اقتصاد ضعیف، بلکه به خاطر سوءمدیریت ساختاری، فساد، حذف هرگونه انتخاب واقعی سیاسی از طریق مهندسی انتخابات، سرکوب هرگونه مخالفت سیاسی، و اجرای شدید محدودیت‌های مذهبی و همچنین رفتارهایی همچون بازداشت خارجی ها و فروش سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین.

زنان ایرانی در میان فعال‌ترین و سازمان‌یافته‌ترین گروه‌های مخالف نظام بوده‌اند و طی چند دهه گذشته به‌عنوان برخی از قوی‌ترین صداها در مطالبه حقوق بشر، حفاظت از محیط زیست، و آزادی‌های فردی در ایران ظاهر شده‌اند.

در جریان حرکت «زن، زندگی، آزادی» که در پی اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در سپتامبر ۲۰۲۲ به دلیل نقض قانون حجاب شکل گرفت، ایرانیان از جهان خواستند که صدای آنها را بشنود و در برابر حکومت از آنان حمایت کند. چنین حمایتی تاکنون ناکافی بود، و همچنین به‌ویژه حمایت یا همراهی بخشی از نیروهای پلیس، ارتش، سپاه پاسداران، یا دیگر مقامات نظام شرایط لازم برای ایجاد تغییر انقلابی که این جنبش در نظر داشت، نیز فراهم نبود.

سیاست ایالات متحده و متحدانش باید به‌طور علنی از دنبال کردن هدف تغییر رژیم از طریق مداخله نظامی خارجی پرهیز کند. برداشت ها در تهران از اینکه ایالات متحده چنین سیاستی را اتخاذ کرده، می‌تواند به تقویت تندروها منجر شود که خواهان رد ابتکارات ایالات متحده برای واداشتن ایران به رفتار معتدل‌تر در منطقه هستند.

در صورتی که رهبران ایران به این نتیجه برسند که ایالات متحده به‌طور فعال در پی برانگیختن یک انقلاب در کشورشان است، دلیل کمتری برای آن‌ها باقی می‌ماند که در پیشبرد نفوذ نامطلوب منطقه‌ای یا برنامه هسته‌ای خود محتاط‌تر عمل کنند. مؤثرترین روایت علیه حکومت، صرفاً بیان حقیقت در مورد رفتارهای آن در حوزه‌های مختلف و آگاهی هرچه بیشتر مردم ایران است.

با این حال، در راستای حمایت دیرینه ایالات متحده از مردم در سراسر جهان که خواهان آزادی هستند، ایالات متحده باید تلاش‌های خود را افزایش دهد، بدون آنکه زندگی مردم ایران را دشوارتر کند و ابزارها و فرصت‌هایی را فراهم کند که به ایرانیان اجازه می دهد سرنوشت سیاسی کشورشان را در دهه‌های آتی خودشان تعیین کنند.

چنین سیاستی ستون نهایی تلاش‌های گسترده‌تر ایالات متحده برای استفاده از فشار اقتصادی، سیاسی و نظامی جهت بازداشتن ایران از اقدامات بی‌ثبات‌کننده در خاورمیانه و پیشبرد برنامه هسته‌ای‌اش خواهد بود.

ادامه دارد

۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
کد خبر: 32413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =