اسرائیل و شهرهای موشکی ایران!

اندیشکده آمریکایی در تحلیلی، رونمایی ایران از شهرهای موشکی جدید را موجب نگرانی اسرائیل و چالشی برای ایالات متحده دانست.

به گزارش تحریریه، «مایا کارلین» تحلیلگر صهیونیست در مرکز تحقیقاتی «نشنال اینترست» معتقد است با تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه، افزایش توانایی‌های موشکی تهران چالش‌ و نگرانی های بیشتری را برای اسرائیل و ایالات متحده ایجاد خواهد کرد.

در این گزارش آمده است:

سال ۲۰۲۴ بدون شک به عنوان "آنوس هوربلیس" annus horribilis (سال فاجعه‌آمیز) برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود. از دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای حملات مستقیم اسرائیل و مشاهده‌ی فروپاشی گروه‌های نزدیک و وابسته به آن در منطقه تا از دست دادن کنترل سوریه به دلیل سقوط دولت اسد.

تهران در سال جدید وظیفه‌ی زیادی برای اثبات خود دارد.

طبق گزارش‌های رسانه‌های دولتی، حکومت ایران از زرادخانه موشکی خود برای هشدار به دشمنانش استفاده می‌کند. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) یک پایگاه موشکی زیرزمینی دیگر را در مناطق ساحلی جنوب ایران معرفی کرد. «علی‌رضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، اعلام کرد که تهران در حال آماده‌سازی خود است تا «با هر دشمنی، در هر مقیاس، به هر شکل و در هر جغرافیایی مقابله کند.».

«حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران نیز همین اظهارات را تکرار کرد و از دشمنان خواست «محاسبات دقیق‌تری داشته باشند و اطمینان حاصل کنند که اشتباهاتی که خود و دیگران را در معرض خطر قرار دهد، مرتکب نشوند.»

این اولین بار نیست که ایران یک «شهر موشکی» جدید را معرفی می‌کند. در ژانویه، نیروی دریایی سپاه یک پایگاه موشکی زیرزمینی دیگر در نزدیکی خلیج فارس را اعلام کرد و نیروی فضایی سپاه پاسداران نیز چند روز پیش یک شهر موشکی مشابه زیرزمینی را به نمایش گذاشت.

بی‌شک ایران از انبارهای زیرزمینی خود به عنوان ابزاری برای نشان دادن این که در صورت حمله، همچنان دسترسی به تسلیحات خواهد داشت، استفاده می‌کند.

زرادخانه موشکی قوی ایران

زرادخانه موشکی تهران در دهه گذشته به طور چشمگیری گسترش یافته است. اکنون سلاح‌های تهران شامل موشک‌های بالستیک بسیار دقیق، پهپادها و موشک‌های کروز می‌شود. در ابتدا، ایران احتمالاً توسعه سریع موشک‌ها را برای دستیابی به هدف خود در زمینه ایجاد سامانه‌های تحویل هسته‌ای اولویت‌بندی کرده بود. با این حال، در طول سال‌ها، تهران متوجه شده است که این سلاح‌ها در دست گروه‌های نیابتی منطقه‌ای آن چقدر می‌توانند مفید باشند.

سپاه پاسداران به طور خاص از زرادخانه موشکی پیشرفته خود برای انجام حملات موشکی به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، دولت اسلامی در سوریه و گروه‌های کرد در شمال عراق استفاده کرده است. شاید مهم‌تر از همه، گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران در منطقه—از جمله حزب‌الله در لبنان، حماس در غزه و حوثی‌ها در یمن—از مزایای این زرادخانه رو به رشد بهره‌برده‌اند.

قابلیت‌های موشکی تهران در حال پیشرفت است

همانطور که در حملات هوایی ایران به اسرائیل در سال ۲۰۲۴ نشان داده شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) دارای طیف وسیعی از قابلیت‌های موشکی بالستیک و کروز است. دوربردترین سلاح‌های ایران گفته می‌شود که قادر به هدف قرار دادن اهدافی در فاصله تا ۲۰۰۰ کیلومتر (۱۲۴۰ مایل) هستند.

اگرچه تهران در حال حاضر موشک بالستیک قاره‌پیما (ICBM) ندارد که برد بیشتری ارائه دهد، اما قطعاً در تلاش برای دستیابی به این هدف است.

همچنین اوایل ماه جاری، تهران یک موشک کروز ضد کشتی با برد ۱۰۰۰ مایل آزمایش کرد. قابلیت فوق به تهران این امکان را می‌دهد که کشتی‌های جنگی نیروی دریایی ایالات متحده را در دریای عمان و خلیج فارس هدف قرار دهد.

همچنین تنگه هرمز، که یک راه آبی حیاتی است و تقریباً یک‌پنجم حمل‌ونقل‌های نفتی جهان از آن عبور می‌کند، به طور منظم از سوی ایران تهدید می‌شود—هم از طریق موشک‌ها و هم از طریق تاکتیک‌های نامتقارن دیگر مانند قایق‌های تندرو.

با ادامه افزایش تنش‌های ژئوپولیتیکی در منطقه، قابلیت‌های رو به رشد موشکی تهران چالش‌های بیشتری را برای اسرائیل و ایالات متحده به همراه خواهد داشت.

پایان/

۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 31737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 6 =