مقاومت یمن بیوقفه سیستم پدافند به اصطلاح آهنین رژیم اسرائیل را در جبهههای مختلف به چالش میگیرد. پابرهنگان یمنی که مدتها توسط کارشناسان و متخصصان غربی دستکم گرفته میشدند، در ۱۴ ماه گذشته توهم آسیبناپذیری اسرائیل را مختل کردهاند.
نتیجتاً نه فقط انگارهی مصونیت بیچون و چرای این رژیم فروپاشیده، بلکه مقاومت یمن، دقیق و هدفمند، مقابل رژیم جنایتکار اسرائیل و همدستان آن ایستاده و ضربات اقتصادی کاری بر منافع آنان فرود آورده است.
نیروهای مقاومت یمن در ۱۶ دسامبر، با موشکهای بالستیک «فلسطین-۲» به قلمروی اسرائیل در فلسطین اشغالی حمله کردند. تعدادی از سایتهای نظامی رژیم اسرائیل هدف حملهی موشکی مقاومت یمن قرار گرفت و یک موشک در تلآویو فرود آمد.
رزمندگان یمنی اعلام کردند که عملیات موفق بوده و به اهداف خود دست یافته است. اما مقامات رژیم اسرائیل اصرار داشتند که تنها ساختمان یک مدرسه در حومهی تلآویو آسیب دیده است.
علیرغم کوچکنمایی تبعات این عملیات از سوی تلآویو، در ساعات اولیهی ۱۹ دسامبر، نیروی هوایی رژیم اسرائیل با حمله به اهداف نظامی مقاومت یمن و نیز اهدافی غیرنظامی به حملات آنان پاسخ داد.
ارتش رژیم اسرائیل مدعی شد که در دو مرحله، مراکزی در بندر رأس عیسی و الصلیف و اهدافی در عمق یمن شامل دو نیروگاه برق در صنعا، مخازن سوخت و نفت در الحدیده، دو نیروگاه برق حزیز و ذهبان، و هشت شناور یدککش را با استفاده از بیش از ۶۰ پرتابه هدف حملات خود قرار داده است.
این سومین حملهی ارتش اشغالگر اسرائیل به یمن در پنج ماه گذشته بوده است. با این تفاوت که اینبار رژیم اسرائیل برای اولین بار به صنعا پایتخت یمن نیز حمله کرد.
همزمان با حملات رژیم اسرائیل به الحدیده و صنعا، مقاومت یمن نیز تأسیسات نظامی رژیم اسرائیل در یافا را هدف قرار داد.
جناب عبدالملک الحوثی رهبر مقاومت یمن در همان روز تصریح کرد که دو موشک بالستیک مافوق صوت از یمن به سوی وزارت دفاع اسرائیل در سرزمینهای اشغالی شلیک شد که دومی همزمان با حرکت جنگندههای اسرائیل _که با هدف تجاوز به یمن در پرواز بودند_ پرتاب شده بود.
نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، مقاومت یمن را «آخرین سنگر» محور مقاومت خوانده و وعده داده است که یمن هزینهی گزافی بابت حملات موشکی به خاک اسرائیل خواهد پرداخت.
با اینحال، مؤتلفان رژیم اسرائیل که در حملات به یمن همدست این رژیم بودهاند، به اسرائیل هشدار دادهاند که در دایرهی لغات یمنیها، کلیدواژهی «بازدارندگی» تعریف نشده است. لذا اگر تلآویو سرِ مقابله با مقاومت یمن را دارد، باید در استراتژی و تاکتیکهای خود بازاندیشی کند.
اما رژیم اسرائیل به این سادگی از میدان به در نمیشود.
تاکنون خطوط اصلی استراتژی ارتش اسرائیل در قبال مقاومت یمن، شامل موارد زیر بوده است:
۱- حملات هوایی هدفمند: استفاده از جتهای جنگنده برای انهدام زیرساختهای نظامی و غیرنظامی، از جمله بنادر و تأسیسات انرژی، برای ایجاد اختلال در قابلیتهای عملیاتی مقاومت یمن.
۲- عملیات دریایی: استقرار ناوگان دریایی برای ایمنسازی مسیرهای دریایی و جلوگیری از حملات به کشتیهای تجاری رژیم در دریای سرخ.
۳- گردآوری اطلاعات: افزایش عملیات رصد و مراقبت اطلاعاتی برای نظارت بر تحرکات مقاومت یمن به منظور انجام اقدامات پیشدستانه برای جلوگیری از تهدیدات احتمالی.
اما رژیم اسرائیل علاوه بر اقدامات فوقالذکر، دو پروژهی کلیدی دیگر را نیز علیه مقاومت یمن تدارک دیده است:
۱- اسرائیل به دنبال ترور مقامات مقاومت یمن است. بر اساس اخباری که در رسانههای رژیم اسرائیل در گردش است، در اولویت اول ترور فرماندهان نظامی یمن به ویژه سرتیپ یحیی سریع در دستور کار قرار دارد و در اولویت بعد، مقامات سیاسی مقاومت یمن هدف ترور رژیم اسرائیل قرار خواهند گرفت.
۲- دامن زدن به تنشهای داخلی در میان گروههای سیاسی و شبهنظامی یمن، تقویت جریانات سلفی و تکفیری، تقویت معارضان جداییطلب و نیز مدعیان قبضهی قدرت سیاسی که در رقابت با مقاومت یمن تا حد زیادی حاشیهای شده بودند. دولتهای مؤتلف اسرائیل شامل امریکا، انگلیس و دیگر دولتهای اروپایی، و نیز دولتهای منطقهای نظیر امارات، با توجه به نفوذ خود در میان بخشی از معارضان، در این مسیر همدست رژیم خواهند بود.
سوال اما این است که پس از تضعیف جبههی مقاومت و فروپاشی سوریه به مثابه «پل مقاومت» آیا بازوهای دیگر مقاومت به ویژه ایران و نیز قدرتهایی نظیر روسیه (که روابط اخیری با مقاومت یمن دارد)، در حفاظت و حمایت فعال از مقاومت یمن تا کجا پیش خواهند آمد؟
آیا یمنِ رزمنده و مقاوم تنها میماند؟
پایان/
نظر شما