ششم ژانویه به سبک بایدن؛ «جو» در اندیشه کودتا علیه ترامپ؟

گزارش‌ها حاکی از آن است که رئیس جمهور آمریکا به اوکراین چراغ سبز داده تا با موشک‌های دوربرد عمق خاک روسیه را هدف بگیرد؛ تصمیمی که ظاهرا به طور عامدانه پس از انتخابات آمریکا اتخاذ شده است!

به گزارش تحریریه، همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره مجوز جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، هراس‌ها درباره آغاز جنگ جهانی سوم تشدید شده و این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا مدعی شده است که جنگ اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت پایان خواهد داد!

بایدن در حالی به کی‌یف چراغ سبز داده است که تا پیش از این، برای اوکراین محدودیت موشکی اعمال کرده بود. واشنگتن به عنوان بزرگ‌ترین حامی کی‌یف از ابتدای جنگ در فوریه ۲۰۲۲، استفاده از موشک‌های دوربرد «اتکمز» را با شرط عدم شلیک به خاک روسیه به اوکراین ارسال کرد.

چرا درست بعد از پیروزی ترامپ؟

برای پاسخ به این پرسش باید به چند سال پیش برگردیم. حامیان ترامپ ششم ژانویه ۲۰۲۱ در اعتراض به نتایج انتخابات ۲۰۲۰ که به شکست وی منجر شد، به ساختمان کنگره آمریکا هجوم بردند؛ حادثه‌ای که این کشور را در بیم جنگ داخلی قرار داد. بایدن این شورش را «حمله‌ای بی‌سابقه» توصیف کرد. در انتخابات ۲۰۲۴ ورق برگشت و بایدن پس از پیروزی ترامپ و همزمان با دوره انتقال قدرت، تصمیمی گرفته است که می‌تواند مسیر تاریخ را تغییر دهد!

براساس گزارش‌ها، اوکراین بدون فوت وقت، دیروز بلافاصله با ۶ موشک دوربرد به روسیه حمله کرد. پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا بایدن با هدف مختل کردن روند انتقال قدرت این تصمیم را گرفته و آیا این تصمیم، انتقام حمله به ساختمان کنگره است؟

جنگ اوکراین دیروز به یک‌هزارمین روز رسید. کرملین تصمیم آمریکا را تشدید خطرناک تنش خوانده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در واکنش به این اقدام آمریکا، فرمان استفاده گسترده از سلاح هسته‌ای را امضا کرد. وزارت خدمات اضطراری روسیه نیز از تولید انبوه پناهگاه‌های مقاوم برابر تشعشعات هسته‌ای خبر داده است.

حمله با موشک دوربرد به خاک روسیه خط قرمز پررنگ پوتین بود و بایدن از آن عبور کرد. ترامپ جونیور، پسر ارشد ترامپ در «ایکس» نوشت که بایدن در تلاش است تا پیش از آنکه پدرش به کاخ سفید برگردد، جنگ جهانی سوم را به‌راه بیندازد.

تیم بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهور در دوره انتقال اختیار چنین تصمیمی را دارد، گفته است که «بایدن برای چهار سال انتخاب شده است نه سه سال و ۱۰ ماه؛ زمانی که ترامپ قدرت را به دست گرفت، می‌تواند تصمیم متفاوتی بگیرد»!

اما بسیاری بر این باورند که بایدن در تلاش است تا آشوبی را برای ترامپ به ارث بگذارد که فرونشاندن آن کاری بسیاری دشوار خواهد بود. گلن بِک، تحلیلگر سیاسی آمریکایی دراین‌باره گفته است که «بایدن با وجود اینکه می‌داند حمله به روسیه با موشک دوربرد خط قرمز پوتین است، چرا باید به اوکراین اجازه دهد تا موشک دوربرد به سمت روسیه شلیک کند؟ این تصمیم او خطر جنگ جهانی سوم را بیخ گوش ما قرار داده، آن هم در حالی که تنها ۶۲ روز از دوران ریاست جمهوری‌اش باقیمانده است؟ می‌توان بایدن را استیضاح کرد.»

برخی دیگر حتی این تصمیم را تلاش برای کشاندن پای آمریکا به جنگ تعبیر کرده‌اند. مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفته است «تنها کنگره قادر به اعلان جنگ است اما دولت بایدن در واپسین روزهایش نهایت تلاشش را می‌کند تا به جنگ با روسیه دامن بزند. کنگره باید این سوال را از خودش بپرسد که برای جلوگیری از تلاش این دولت برای تشدید جنگ نیابتی علیه روسیه و تبدیل آن به جنگ هسته‌ای مستقیم، چه کاری باید انجام داد. جو بایدن قصد دارد تا ما را به جنگ جهانی سوم بکشاند.»

الکساندرا لِینز، مفسر و تحلیلگر سیاسی در ایکس نوشت: «این دولت به اندازه‌ای تشنه ماندن در قدرت است که آینده ما را برای آن قمار می‌کند و این در حالی است که آمریکا در آستانه احیای رهبریتی شایسته است. جنگ جهانی سوم؛ چه هدیه خداحافظی دوست‌داشتنی!!»

در پی انتشار گزارش‌ها درباره تصمیم بایدن، روزنامه «فیگارو» نیز در گزارشی نوشت که «فرانسه و انگلیس به اوکراین اجازه داده‌اند تا از موشک‌های اسکالپ و سایه طوفان برای هدف گرفتن خاک روسیه استفاده کند»؛ البته این بخش از گزارش مذکور اندکی پس از انتشار، حذف شد.

هراس از تشدید تنشی که در وهله اول کشورهای عضو ناتو در همسایگی روسیه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد، سوئد، فنلاند و دانمارک را برای آن داشت تا بین شهروندان‌شان دفترچه راهنمایی آمادگی برای شرایط جنگی توزیع کنند.

چراغ سبز موشکی بایدن به شکلی خطرناک در آتش جنگ دمیده و بسیاری را با این پرسش مواجه کرده؛ «آیا این کودتایی علیه ترامپ است؟» جهان در لبه پرتگاه قرار دارد و ترامپ دست کم تا ۲۰ ژانویه (مراسم تحلیف) قدرتی ندارد؛ آیا تا جام به لب برسد، جان به لب خواهد رسید؟

منبع: خبرگزاری مهر

پایان/

۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 31134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 5 =