۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰

راه‌حل عبور از وضع خاص کنونی!

دکتر کیومرث یزدان پناه
راه‌حل عبور از وضع خاص کنونی!

جناب آقای رئیس جمهور، در کنار همه دلمشفولی ها و دغدغه هایتان، باید تان باشد. زیرا اکثر تحولات و رخدادهای جهانی بیشترین تاثیر را در روند دولت و ملت و کشور دارد. 

جناب آقای رئیس جمهور، در کنار همه دلمشفولی ها و دغدغه هایتان، باید تحولات پر سرعت جهان متفاوت شده امروزی هم از دغدغه های اساسی تان باشد. زیرا اکثر تحولات و رخدادهای جهانی بیشترین تاثیر را در روند دولت و ملت و کشور دارد.

زیرا سطح آشوب های ژئوپلیتیکی در منطقه با محرک های جهانی آن به حدی بالا رفته که میزان آشفتگی ژئوپلیتیکی در سطوح فرو ملی را به خوبی قابل درک کرده است و امروزه این آشفتگی ژئوپلیتیکی بلای جان ایران شده است.

لذا در این شرایط گذار سخت، نباید حرکتی کرد که مغایر با منافع ملی و شرایط خاص کشور باشد. اما متاسفانه ساده انگاری تحولات مهم و کوچک نمایی اتفاقات بزرگ در بخشی از سطوح دولت و رسانه ها و تریبون ها واقعا نگران کننده است.

در حالی که همین ساده انگاری های رسمی و غفلت های ناشی از آن ،جایگاه و اعتبار کشور ما را در نظام جهانی تنزل داده به گونه ای که این سطح از تنزل یافتگی ایران در تاریخ معاصر.جای تاسف فراوان داشته و سر منشاء نگرانی های بالاست.

هر سیاست مداری می‌داند که انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دونالد ترامپ که افکاری انتحاری و باورهایی فرا ایدولوژیک دارد، تا چه حد بر حوادث مهم جهانی اثر گذار است! دونالد ترامپ برای احیای آمریکا مصمم تر از دوره قبل آمده است. او برای پیشبرد سیاست هایش فقط دو روش دارد و روش سونی را نمی‌توان متصور شد. درک این موضوع خیلی سخت نیست.

موضوع هم این نیست که دولت چشم بسته‌ عمل کند اما متوجه باشید که چرا منتخب مردم شدید؟ و در جریان قرار یگیرید که جهان در آستانه پوست اندازی نظم جدید طی طریق می کند و پا پس کشیدن از یکسری سیاست های مهم به منزله پیروزی یا فرصت طلبی نیست، بلکه همان ساده‌انگاری های گذشته نزدیک است.

باید بدانیم که دیگر فرصت نداریم برای تکرار اشتباهات غیر قابل جبران!!

و مهم تر از همه باید بدانیم که سیاست عرصه هنرنمایی برای کسب شایستگی هاست نه خود توجیهی های بی‌ثمر.

سیاست هم علم تدبیر امور است هم هنر کشورداری.

با درک این موضوع در این شرایط خاص باید به سمت سیاست درهای باز حرکت کنید. جمهوری اسلامی همیشه نشان داده در شرایط خاص انعطاف پذیر و پذیرای درک ژئوپلیتیک زمان است.

در دولت شما حداقل نباید بی کفایت ها محبوب تر باشند و مدام این مکان و اون مکان بچرخند

سیاست درهای باز جسارت بالا می خواهد . سیاست های خارجی شما باید پیش‌دستانه و گره‌گشا باشد. نه نسنجیده حرف زدن توسط برخی مقامات که حقیقتا آزاردهنده هستند. از آظهارات بدون پشتوانه استنادی سخنگوی دولت تا اظهارات عجولانه و پر از ابهام وزیر خارجه و مواضع رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نتایج انتخابات آمریکا، به هیچ عنوان در راستای منافع ملی و اقناع افکار عمومی نبوده، بلکه باعث ناامیدی و سرخوردگی جامعه ای است، که بار تمام شرایط سخت کشور روی دوش آنهاست.

تردید نکنید که حل مشکلات زیر ساختی و عبور از وضع خاص امروزی بدون تعامل با جهان پیرامون و حل و فصل سوءتفاهمات امکانپذیر نیست.

و این عقلانیت معطوف به منافع ملی و دغدغه های واقعی کشور است که راه را برای حل مشکلات هموار می کند. اینجاست که باید پیشگام شوید برای عبور از یکی از فرسایشی ترین مشکل کشور و از خود بگذرید برای گشودن این گره کور.

شاید فقط یک تلفن ساده، یک تبریک متفاوت و بی هزینه اما بسیار اثر گذار در این مقطع زمانی شرایط را تغییر دهد.

پایان/

۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 31076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • 1 DE ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
      0 0
      آقای یزدان پناه ! «سیاست درهای باز» سیاست مسلط ولی غیر رسمی ایران است .عدم تسلط دستگاه دولتی ایران به امور جریانات داخلی وخارجی در چهار ده گذشته تنها به سبب وضعیت سیاسی واقتصادی جهان باعث خسارات جدی به کشور نشد ولی با تغیر این پارامتر ها وعدم توان سیاسیون ایران وبالطبع کشور در تأثیر گذاری بر این پارامتر ها ٬ایران را در صحنه جهانی بطور مضحکی ناتوان وکودن بتصویر کشیده است. بعد از انتخابات آنسوی اقیانوس تنهایکروز بعد کشورهای اروپایی با تغیر سیاست خود وبالا بردن بودجه نظامی خود با توجه به عقب نشینی ترامپ از جنگ اوکرایین خود را آماده روزهای سخت مینمایند نه در جهان بلکه در اروپا .اتحادیه اروپا دیگر آن موقعیت قبلی را ندارد وضعف روز بروز بیشتر وبیشتر میشود.این اتحادیه به این شکل خود امکان زندگی ندارد وتقسیم آن به کشوهای اروپای شرقی وغربی محتمل است.(نقش اوربان در این روند بسیار مهم است).امروز یکی از بالاترین مقامات پیمان آتلانتیک شمالی اعلام کرد که:علت عدم ارسال نیروهای این پیمان به اوکرایین قدرت اتمی وتهدید روسیه به استفاده از آن است.واین بدین معنی است که اروپا باید تصمیم بگیرد
    • 2 DE ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
      0 0
      بعد از بالا آوردن قرض های میلیاردی و ورشکستگی اقتصادی ادامه این جنگ یعنی نابودی کامل اروپا وعدم ادامه ظهور نیروهای دست راستی وتکرار تاریخ اروپا.حال در این شرایط مشروعیت بخشیدن به این اتحادیه توسط ایران با مذاکرات هسته ای !. این بار اقدامات علیه ایران یا هر کشور دیگری دیگر به مقتضای وضعیت جهانی اتخاذ خواهد شد تعداد دوستان ودشمنان هر کشور ضامن ادامه حیات آن خواهد بود نه داش مشدی بازی وخود صلح طلب نشان دادن.در مورد کره شمالی میتوان بحثهای مفصلی کرد ولی در موردسیاست خارجی ٬تأمین منافع ملی وحفظ ودفاع از آن نمیتوان ایراد زیادی گرفت سیاست این کشور در طی دهه گذشته پای وی را به معادلات جهانی باز کرده ویکی از بازیگران خواهد شد.آفریقا هم راه خود را انتخاب کرده است.تنها در غرب آسیا هنوز انتخاب صورت نگرفته وباید با صراحت گفت تصمیم گیری های نادرست وغلط واشتباه ایران دریک سال گذشته مقام آن را در معادلات جهانی ومنطقه ای بشدت تنزل داده ومتأسفانه بعلت انفعال در نشان دادن عکس العمل به تهدیدات خارجی وجه خود را حتی در کف خیابان های منطقه از دست داده است.