به گزارش تحریریه، دکتر «عبدالله الاشعل» دیپلمات سابق مصری که سابقه معاونت وزارت امور خارجه مصر را در کارنامه خود دارد، خطاب به سران کشورهای عربی و اسلامی پیامی را منتشر کرد که حاوی مطالب زیر است:
نخست، موضع شما درباره غزه از هیچ جهت قابل دفاع نیست و نیاز به تحلیل دارد. شما ۲۵ روز پس از شروع نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه در نشست اضطراری جده شرکت کردید و چند تصمیم را گرفتید که هیچ کدام از آنها جنبه عملی به خود نگرفت. این موضوع خشم شهروندان کشورهای عربی و اسلامی را به دنبال داشت. شما به دستور دولت آمریکا این نشست را برگزار کردید. از این رو، تصمیم های شما عقیم ماند و بی اعتباری شما نزد مردم جهان عرب و جهان اسلام افزایش پیدا کرد. به گفته رسانه های آمریکایی، حتی بسیاری از شما که در نشست حضور داشتید از رژیم اسرائیل حمایت کردید و به بهانه های مختلف با مقاومت دشمنی ورزیدید که این دشمنی از نظر شهروندان قابل قبول نیست.
دوم اینکه رژیم اسرائیل و آمریکا می خواهند صفحه عربیت را در هم پیچند و همه نهادهای عربی را کنار بگذارند و نهادهایی را شکل دهند که رژیم اسرائیل در آن نقش اصلی را در خاورمیانه جدید داشته باشد. آنها به این هدف نمی رسند و این کمک های شما است که آنها را به هدفشان نزدیک می کند.
سوم، مردم کشورهای عربی و اسلامی به دلیل موضع گیری های شما در جوش و خروش هستند، ضمن آنکه درک کرده اند شما دارای اراده تصمیم گیری نیستید.
چهارم اینکه با مرور تاریخ مساله فلسطین مشخص می شود که این تنها یک تنش عربی – اسرائیلی نبوده است. بلکه این یک تنش میان اسرائیل و کشورهایی بوده که این رژیم به آنها حمله کرده است.
پنجم، «انور سادات» رئیس جمهوری اسبق مصر نزدیک شدن خود به رژیم اسرائیل و جایگزین کردن این رژیم و آمریکا به جای کشورهای عربی را با سهل انگاری شما در حمایت از مصر توجیه کرد. توافقنامه های دفاع مشترک کشورهای عربی با مصر راه به جایی نبرد. امیدها برای تامین حقوق مردم فلسطین و جهان عرب تا زمانی که آمریکا از رژیم اسرائیل حمایت می کند کارساز نخواهد بود. همه شما نسبت به مقاومت در همه جبهه ها حسادت می ورزید زیرا مقاومت با آمریکا و غرب مقابله می کند و خداوند هم یار و یاور مقاومت است.
ششم، موضع شما نقطه عطف مهمی در تاریخ عربی است. شهروندان عربی و اسلامی بابت این موضوع نگران هستند که شما اریکه قدرت را بر ارزش های دینی، ملی و عربی ترجیح داده اید. اما این را بدانید که دین ارزشمند است و عربیت باقی خواهد ماند. خداوند مردانی را به برای اداره امور مشخص خواهد کرد که در این زمینه شایسته باشند.
هفتم، برخی از رسانه های شما دشمن مقاومت هستند و به طور آشکار از رژیم اسرائیل حمایت می کنند. با توجه به اینکه رسانه های کشورهای عربی، رسانه های سردامداران هستند و از آزادی عمل برخودار نیستند، پس این رسانه ها موضع سیاسی حکومت ها را پیش می برند؛ زمان آن فرا رسیده است توجیه های بی ارزش این حکام را رد کنیم.
هشتم، تلاش ها برای حل مساله فلسطین چندین دهه ادامه داشته و بر سر مفهوم صلح توافقی حاصل نشده است. با این وجود هنوز رژیم صهیونیستی با کمک ترامپ برای برپایی اسرائیل بزرگ برنامه ریزی می کند.
نهم، به شما پیشنهاد می شود موضوع مذاکره با کشورهای غربی و آمریکا را به تعیین سرنوشت اسرائیل که به دنبال اشغال سرزمین های فلسطین است، پیوند دهید. فلسطین سرزمین مردم این کشور است و آنها حق دارند در سرزمین خود زندگی کنند. کشورهای عربی باید از کشورهای غربی بخواهند منطقه را از دست رژیم اسرائیل نجات دهند و در کنفرانس های بین المللی خواستار تعیین سرنوشت رژیم اسرائیل که به قوانین بین المللی هیچ احترامی نمی گذارد، باشند. این یک چالش بزرگ است. اگر توانستید سرنوشت این رژیم را مشخص کنید درها به آسانی برای حل مساله فلسطین بازخواهد شد.
برخی از محافل عربی همواره ادعا می کنند ایران دشمن کشورهای عرب است. این در حالی است که ایران دشمن هیچ کسی در منطقه نیست. ایران دشمن آمریکا و رژیم اسرائیل است. عرب ها باید از ایران تشکر کنند و نباید در جنگ افروزی آمریکا علیه ایران شریک شوند. ایران برای کشورهای عربی بهتر از رژیم اسرائیل و آمریکا است. برخی سردمداران عربی از ایران گله می کنند که مقاومت را به سلاح مجهز می کند. اما واقعیت این است که چنین نقشی را باید کشورهای عربی انجام می دادند. آنها از مسوولیت و وظیفه خود در این زمینه شانه خالی کردند و اکنون ایران به جای آنها این ماموریت را انجام می دهد.
آنها باید در موضع گیری خود درباره مقاومت بازنگری و اشتباه خود را تصحیح کنند و به جای تروریسم توصیف کردن مقاومت، از آن حمایت کنند. این کشورها خدمات بسیاری را به رژیم اسرائیل و آمریکا ارائه کردند اما باید رویه خود را تغییر دهند.
پایان//
نظر شما