درآمد ثابت‌ها از طلا سبقت گرفتند

صندوق های با درآمد ثابت به طور میانگین با ۰/۵۴ درصد بازدهی در هفته گذشته از نظر بازده گوی سبقت را از صندوق های طلا ربودند، صندوق های سرمایه گذاری درآمد ثابت با نماد "نداوم" ، "سپید ما" و "سام" به ترتیب با ۱.۹ درصد ، ۱.۵ درصد و ۱.۴ درصد بازدهی مثبت پر بازده ترین صندوق ها در هفته گذشته بودند.

به گزارش تحریریه، بازدهی در تمام صندوق های طلا در هفته گذشته وارد روند نزولی شد، صندوق زر با ۳.۹ درصد افت بیشترین کاهش و صندوق گوهر با ۲.۴ درصد کمترین کاهش را تجربه نمودند. صندوق زر در ترکیب دارایی های خود ۷۰ درصد سکه و ۳۰ درصد شمش طلا نگهداری می کند.

سرانه خرید و فروش کدهای حقیقی در صندوق های طلا در هفته اخیر به بالاترین سطح خود رسید بطوریکه سرانه فروش به ازای هر کد در محدوده ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و سرانه خرید هم به محدوده ۶۵ تا ۷۰ میلیون تومان رسید. عدم قطعیت نسبت به آینده بازار طلا و افزایش شتابان قیمت طلا در هفته های گذشته موجب افزایش ریسک نگهداری در این بازار شده است. از اول آبان ماه کدهای معاملاتی فعال در صندوق های طلا به ۳۹ هزار کد رسیده و در هفته گذشته نیز به طور میانگین حدود ۳۳ هزار کد در معاملات صندوق های طلا فعال بودند.

پس از صندوق های با درآمد ثابت، بیشترین بازدهی با ۱۹/ ۰درصد بازدهی مثبت نصیب صندوق های املاک و مستغلات شد. صندوق های بازارگردانی با بازدهی منفی ۲.۴ درصد، صندوق های مبتنی بر سپرده های کالایی با ۹۷/ ۰ بازدهی منفی و صندوق های سهامی با ۸۷/ ۰ بازدهی منفی هفته گذشته را به پایان رساندند.

علاوه بر درجه ریسک و بازدهی تاریخی شاخص دیگری که در انتخاب صندوق ها مورد توجه قرار می گیرد درجه نقدشوندگی صندوق است در بین صندوق های طلا، "عیار"، "طلا" و "کهربا" و در بین صندوق های بادرآمد ثابت، "افران" ، "یاقوت" و "فیروزا" و در بین صندوق های مختلط "گارانتی"، "ضمان" و "زیتون" بالاترین درجه نقدشوندگی را به خود اختصاص داده اند.

از خبرهای مهم مرتبط با صندوق ها اینکه، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از راه اندازی صندوق های پوشش ریسک (Hedge Funds) در آینده نزدیک خبر داد.

علیرضا ناصرپور، معاون سازمان بورس گفت: صندوق‌های پوشش ریسک با توجه به ساختار قانونی و مقرراتی که ما در کشور داریم نزدیک به پنج صندوق موجود تعریف شده است که این نوع صندوق نزدیک ترین نوع به صندوق سهامی است.

صندوق‌های پوشش ریسک با هدف کسب بازدهی‌های بالاتر از میانگین بازار، از طریق به کارگیری استراتژی‌های پیچیده و متنوع، وجوه سرمایه‌ها را جمع‌آوری و مدیریت می‌کنند.

بر اساس طراحی انجام شده در این خصوص، سرمایه‌گذاری صندوق در واحد صندوق‌های سرمایه‌گذاری به شرح زیر مجاز است:
۱- واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز نوع دوم صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی اهرمی
۲- واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز نوع دوم صندوق‌های سرمایه‌گذاری با تضمین اصل مبلغ سرمایه‌گذاری
۳- واحدهای سرمایه‌گذاری عادی سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام

واقعیت این است صندوق های پوشش ریسک از ملزومات کاهش و مدیریت ریسک بازار سهام است و راه اندازی این صندوق ها می تواند در راستای حمایت از ریسک گریزهای بازار و خود صندوق ها اقدام مهم و تاثیرگذاری باشد.

خبر دیگر اینکه، پیش‌نویس "ساختار کلی صندوق سرمایه‌گذاری در ابزار مشتقه" در حال تدوین است و این صندوق ها نیز برای گروهی از سرمایه گذاران که در زمینه اوراق مشتقه فعالیت می نمایند خبر خوبی به شمار می رود.

به طور کلی پیش بینی می شود که در هفته پیش‌رو صندوق های با درآمد ثابت همچنان از ریسک و بازده مناسب تری نسبت به سایر صندوق ها برخوردار باشند. صندوق های طلا که باحالت نزولی هفته گذشته را به پایان رساندند. قیمت طلای جهانی در روز اعلام خبر پیروزی ترامپ تا حدود۳۵ دلار کاهش یافت اما یک روز پس از آن با اعلام خبر کاهش۰/۲۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو قیمت جهانی طلا مجدد با ۴۰ دلار افزایش خود را به محدوده ۲۷۰۰ دلار رساند.

صندوق های سهامی و مختلط نیز در ادامه وضعیت هفته های اخیر به نظر می رسد که همچنان تا مشخص شدن سمت و سوی بازار سهام که هم اکنون بسیار نامشخص و پر ابهام است به حرکت سینوسی خود ادامه دهند؛ البته به نظر می رسد با توجه به رویکرد حمایت از بازار سرمایه در روزهای ابتدایی هفته با مازاد تقاضا و صف فروش روبرو شوند.

پایان/

۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 31039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =