ایست بازار به صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری به دنبال فضای غیر قابل پیش بینی بازارها هفته گذشته را با نوسان در بازده ، ارزش معاملات و حتی ورود و خروج پول به پایان رساندند.

به گزارش تحریریه، صندوق های سرمایه گذاری به دنبال فضای غیرقابل پیش بینی بازارها هفته گذشته را با نوسان در بازده، ارزش معاملات و حتی ورود و خروج پول به پایان رساندند.

در ماه های اخیر به دنبال رشد قیمت طلا و ارز بیشترین نقدینگی جذب صندوق های طلا و صندوق های درآمد ثابت شده بود که در هفته قبل با تلاطم در این بازارها، صندوق های مبتنی بر این دارایی ها نیز از تداوم روند صعودی خود بازماندند بطوریکه ارزش معاملات صندوق ها که در اولین روز کاری هفته گذشته 3626 میلیارد تومان بود در وسط هفته به 1920 میلیارد تومان و در پایان هفته به 2578 میلیارد تومان رسید.

نوسان صندوق ها در بازده آنها نیز نمایان شد. صندوق زر و تابان به ترتیب 1.4 و 1.2 درصد بازدهی منفی داشتند و در مقابل صندوق عیار که در هفته های اخیر بیشترین ارزش معاملات را نیز به خود اختصاص داده 2.2 درصد بازدهی مثبت ثبت نمود.

در هفته گذشته ارزش دارایی صندوق های طلا از 76 هزار میلیارد تومان عبور کرد و با محاسبه دلار نیمایی ارزش دلاری صندوق های طلا حدود 1.5 میلیارد دلار است یعنی حدود 1.5 درصد ارزش کل بازار سرمایه را به خود اختصاص داده است.

همانطور که انواع سکه در بازار دچار حباب قیمتی هستند صندوق های طلا نیز در هفته های اخیر دچار حباب شده اند. حباب صندوق ها از تفاضل ارزش خالص دارایی (NAV) با ارزش معاملاتی آن در بازار محاسبه می شود. صندوق های زر، تابان، جواهر و آلتون بیشترین حباب قیمتی را در خود ذخیره کرده اند.

در هفته گذشته چند صندوق بازارگردانی و اهرمی گوی سبقت در بازده را از صندوق های طلا ربودند. پس از حملات ناموفق و محدود اسراییل به چند نقطه از کشور، بازار طلا، سکه و ارز در اولین روز کاری بعد از این حمله شاهد ریزش قیمتی شدیدی بودند بطوریکه در دو روز اول هفته حدود 507 میلیارد تومان از صندوق های طلا خارج  و در 3 روز پایانی هفته  بیش از 820 میلیارد تومان به این صندوق ها وارد شد.

صندوق بازارگردانی میزان دارا یک با رساندن بازدهی هفتگی خود به 19.8 درصد سرآمد بازار شد و صندوق های اهرمی موج فیروزه و نارنج به ترتیب با 14.8 و 11 درصد بازدهی در رتبه های بعدی قرار گرفتند. صندوق واسطه گری مالی یکم و اهرمی بیدار نیز هر کدام 10 درصد بازدهی داشتند.

در مقابل صندوق های بازارگردانی توازن نوید، آوای فراز و گروه دی نیز به ترتیب 11، 3.9 و 3.7 درصد بازدهی منفی ثبت نمودند.

صندوق ها به عنوان نهادهای مالی تخصصی از ابتدای سال 1403 تا 8 آبان ماه توانسته اند 211 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید که رقم قابل توجهی می باشد جذب نمایند. صندوق های درآمد ثابت با جذب 175 هزار میلیارد تومان یعنی سهم 83 درصد و صندوق های طلا با جذب 25 هزار میلیارد تومان و سهم 12 درصد و سایر صندوق تنها حدود 11 هزار میلیارد تومان و سهم 5 درصدی در جذب منابع سالجاری داشته اند.

از خبرهای مهم مرتبط با صندوق ها اینکه معاملات "تابلوی 4" صندوق های درآمد ثابت که بر اساس آن به سرمایه گذاران با سرمایه بیشتر تحت عنوان نرخ ترجیحی سود بیشتری پرداخت می شد متوقف شده است و از این پس این صندوق ها برای هر میزان از سرمایه گذاری تنها یک نرخ سود می پردازند.

بررسی بازدهی یک ماهه (از 9 مهر تا 9 آبان) صندوق قابل معامله در بورس(ETF) نشان می دهد که نرخ سود این صندوق ها به مرز 35 درصد رسیده است. صندوق اونیکس با ثبت بازدهی 34.6 درصد رکورد دار و صندوق های ماهور و سپر نیز 34.5 درصد بازدهی داشته اند.

پایان/

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: 30969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 5 =