به گزارش تحریریه، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۴ در نهایت در یکی از پرحاشیه ترین انتخابات ریاست جمهوری این کشور توانست پیروز شود و برای بار دوم و به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا وارد اتاق بیضی کاخ سفید شود.
اگرچه تاکنونی همه آرا شمارش نشده است اما ترامپ با کسب ۲۹۵ رای الکترال در مقابل ۲۲۶ رای الکترال کامالا هریس قادر شد این موفقیت را کسب کند.
از نظر تعداد آرای مردمی نیز دونالد ترامپ پیش افتاده است. تا این لحظه ترامپ توانسته بیش از ۷۲ میلیون رای که حدود ۵۱ درصد آرای شرکت کنندگان می باشد، را به خود اختصاص دهد؛ حال آنکه رقیب دموکرات او بیشتر از ۶۷ میلیون رای (۴۷.۶ درصد آرا) را به نام خود ثبت کرد.
کارشناسان اعتقاد دارند نارضایتی عمومی مردم آمریکا از رویکردهای دولت بایدن را که هریس هم نماینده و ادامه دهنده همان رویکرد است، دلیل شکست دموکرات ها می دانند. درواقع خودتحریمی شهروندان حزب دموکرات و عدم شرکت حدود ۱۵ میلیون نفر از طرفداران این حزب بویژه مسلمانان یکی از دلایل اصلی رقم خوردن این نتیجه بود. دلیل خودتحریمی شهروندان آمریکایی سیاست های دموکرات ها بویژه درباره جنگ غزه و اوکراین بوده است. این اتفاق درحالی رخ داد که در یک سال گذشته تورم در آمریکا کاهش یافته و نرخ بیکاری نیز در پایین ترین سطح قرار گرفته است.
خبرگزاری رویترز در مورد آینده پیش بینی کرد که پیروزی ترامپ میتواند شروع دورانی پر مخاطره برای آمریکا و جهان باشد.
بر این اساس سیاستهای اقتصادی ترامپ برای کاهش مالیاتها و مقرراتزدایی از بازارها، ممکن است برای شرکتها و بازارها مفید باشد، اما خطرات بزرگی برای عموم مردم به همراه دارد. همچنین تحمیل تعرفههای بالاتر و افزایش تورم میتواند به قیمتهای بالاتر کالاها برای عموم مصرفکنندگان منجر شود.
از نظر بینالمللی، روابط ایالات متحده با متحدانش به خطر خواهد افتاد. احتمالاً ترامپ، از یک طرف روابط با روسیه را تقویت خواهد کرد و از طرف دیگر فشار بر چین را افزایش می دهد. این رویکرد می تواند به تشدید تنش ها بین پکن و واشنگتن منجر شود.
طبق ارزیابی رویترز، سیاستهای او در زمینه محیط زیست میتواند به تأخیر در تحقق اهداف برنامه های چشم انداز در حوزه تغییرات اقلیمی منجر شود.
در یکی از مهمترین پیامدها، رویکرد ترامپ برای تضعیف نهادهای بین المللی و بیاعتمادی وی به سیستم قضایی، میتواند ثبات داخلی آمریکا و نظم جهانی را به خطراندازد.
در کل به اعتقاد تحلیلگران غربی، استراتژی کلان ایالات متحده در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ حکایت از به پایان رسیدن دوران پس از جنگ سرد و آغاز یک دوره طولانی از تنش و بی نظمی دارد. جهان با بیثباتی سیستماتیک، شکنندگی توازن قدرت منطقهای و جهانی و افزایش خطر درگیری قدرتهای بزرگ دست و پنجه نرم می کند و همین پویاییها دولت بعدی را وادار خواهد کرد که در هنگام تدوین استراتژی امنیت ملی ایالات متحده، مسیر خود را بر مبنای نگاه (نخست آمریکای) ترامپ انتخاب کند و منابعش را برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود به کار گیرد.
در این چارچوب، اولویت های فوری ترامپ بررسی توازن های منطقه ای و جهانی با دشمنان، متحدان و شرکای ایالات متحده خواهد بود. ضمن آنکه در حیطه داخلی نیز تنش های اقتصادی و مدیریت زنجیره تامین اهمیت پیدا می کند.
پایان/
نظر شما