به گزارش تحریریه، روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع خود گزارش داد، تیم «دونالد ترامپ» در حال بررسی چند طرح احتمالی برای پایان دادن به درگیری اوکراین است که به این ترتیب کییف را ملزم می کند تا برنامه های خود برای پیوستن به ناتو در آینده قابل پیش بینی را کنار بگذارد و خصومت ها را در خط مقدم فعلی متوقف کند.
طبق این گزارش، ترامپ که رقیب دموکرات خود کامالا هریس را در انتخابات ریاست جمهوری شکست داد، پیش از این بارها قول داده است که در عرض ۲۴ ساعت به خصومت بین مسکو و کی یف پایان می دهد، حتی قبل از اینکه سوگند ریاست جمهوری را یاد کند.
به گفته مقامات و مشاورانی که به موضوع آشنایی دارند، تیم ترامپ هنوز برنامه دقیقی ندارد و جناحهای مختلف برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی حزب جمهوریخواه با هم رقابت میکنند. متحدان ترامپ با تفکر سنتی مانند «مایک پمپئو» که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ وزیر امور خارجه و مدیر سازمان CIA بود، بر اساس گزارشها برای امضای توافقی فشار میآورند که «به نظر نمیرسد پیروزی بزرگی برای مسکو به همراه داشته باشد».
در مقاله این روزنامه آمده است که برخی شخصیتهای دیگر از جمله «ریچارد گرنل» که گفته می شود مشاور امنیت ملی ترامپ خواهد شد، ممکن است از پایان دادن به درگیری در اسرع وقت حمایت کنند، حتی به قیمت اینکه کییف مجبور شود امتیازات مهمی را به مسکو بدهد.
با این حال، به گزارش وال استریت ژورنال، همه پیشنهادهای صلح به طور یکسان توصیه میکنند که جنگ در وضعیت و محل کنونی متوقف شود ... و اوکراین مجبور شود به طور موقت تلاش خود برای پیوستن به ناتو را تعلیق کند».
سه مقام ناشناس در داخل دفتر انتقال قدرت به ترامپ به این روزنامه گفته اند که یک ایده این است که اوکراین متعهد شود «حداقل ۲۰ سال» به ناتو نپیوندد، در حالی که در ازای آن، ایالات متحده به کییف تسلیحات فراوان ارائه میکند تا آن را از روسیه در امان نگه دارد.
به نوشته این روزنامه، طرح گزارش شده همچنین یک منطقه غیرنظامی را در امتداد خط مقدم کنونی ایجاد میکند. با اینحال یکی از مشاوران ترامپ احتمال حفظ صلح در آنجا توسط نیروهای آمریکایی یا سازمانهای بینالمللی تحت حمایت آمریکا مانند سازمان ملل را رد کرده است. بر اساس این پیشنهاد، ایالات متحده به دنبال تفویض این وظیفه به متحدان اروپایی خود است.
منبع این روزنامه گفت: ما می توانیم آموزش و پشتیبانی های دیگری را انجام دهیم، اما این کار به لوله تفنگ اروپایی نیاز خواهد داشت. ما مردان و زنان آمریکایی را برای حفظ صلح به اوکراین نمی فرستیم. ما هزینه این کار را پرداخت نمی کنیم بلکه در مقابل لهستانی ها، آلمانی ها، بریتانیایی ها و فرانسوی ها را وادار به انجام این کار کنید.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین گفت که ایالات متحده می تواند به حل مناقشه اوکراین کمک کند، زیرا تاکنون این کشور به آن دامن زده است. وی تاکید کرد که مسکو برای برقراری تماس ها و گفت وگو باز است و مشکلی ندارد.
در همین حال، «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، «چانه زنی» بر سر حاکمیت این کشور یا معامله سرزمین هایی را که کی یف ادعا می کند متعلق به آن است، رد کرده است.
پایان/
نظر شما