ترامپ و بحران مشروعیت نظام آمریکا

رسانه های آمریکایی اعتقاد دارند این مساله که فردی ساختار قانونی و سیاسی این کشور را به تقلب و دزدی آرا متهم می کند اما با پیامدهای آن مواجه نمی شود، نشانه ای از بحران مشروعیت و نقص در ساختار سیاسی و انتخاباتی ایالات متحده است.

به گزارش تحریریه، براساس نتایج اولیه انتخابات آمریکا دونالد ترامپ چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده است اما کماکان بسیاری از تحلیلگران نسبت به مشکلات ساختاری در دولت و قانون انتخابات این کشور هشدار می دهند.

فارن افیرز در این رابطه نوشت، «بحران مشروعیت» مشکلی نیست که با انتخابات ریاست جمهوری حل شود و حتی ممکن است در ماه‌ها و سال‌های آینده منجر به سیاست‌های‌جنجالی و خشونت‌آمیز بیشتری در آمریکا شود.

فارن افرز افزود: سیاست ایالات متحده وارد عصر پوپولیسم(عوام گرایی) خشونت آمیز شده و این موضوع با سطوح بالای تاریخی خشونت سیاسی در هر دو جناح راست و چپ شدت بیشتری پیدا کرده است. این روند تا حد زیادی ناشی از گذار مداوم این کشور از جامعه با اکثریت سفیدپوست به جامعه اقلیت سفیدپوست است. هراس و نارضایتی (واقعی و خیالی) که با این تغییر جمعیتی همراه شده است، با حضور سیاسی دونالد ترامپ، ‌نامزد جمهوری‌خواهان و رئیس جمهوری سابق آمریکا و همچنین تمرکز بیشتر هر دو طرف بر مهاجرت شدت بیشتری گرفته است.

در ادامه این تحلیل، فصل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴(۱۴۰۳) به عنوان خشونت آمیزترین فصل پس از سال ۱۹۶۸(۱۳۴۷) توصیف وآمده است: عصر پوپولیسم(عوام گر ایی) خشونت‌آمیز احتمالاً با دوقطبی‌سازی فزاینده، تعارض در تصمیم‌گیری در واشنگتن و افزایش خطرات تحولات سیاسی ادامه خواهد یافت و حتی بدتر از گذشته نیز خواهد شد. ایالت های مختلف در این کشور ممکن است تلاش کنند تا از اجرای سیاست‌های ملی که با دیدگاه‌های رای دهندگان آنها در تضاد است، ‌ممانعت به عمل آورند. از سوی دیگر آشفتگی سیاسی داخلی این کشور توانایی واشنگتن را برای ارائه رهبری در صحنه جهانی نیز به خطر خواهد انداخت.
فارن افرز در تشریح چگونگی ایجاد و گسترش «بحران مشروعیت» در آمریکا نوشت: همانطور که دیوید ایستمن نظریه‌پرداز دموکرات در سال ۱۹۶۵(۱۳۴۳) توضیح داد، مشروعیت مستلزم چیزی بیش از آن است که توسط فرآیندهای دولتی اعمال شوند. این شامل «اعتقاد درونی قوی به اعتبار اخلاقی» مقام حاکم است. یک حکومت زمانی مشروع است که شهروندانش بپذیرند که قدرت به درستی در اختیار آن بوده و اعمال می شود، زمانی که نهادهای عمومی عاری از فساد باشند و زمانی که مقامات دولتی از هنجارهای دموکراتیک تبعیت کنند.

این تحلیل افزود: ایالات متحده پیش از انتخابات ۲۰۲۴ نیز در آستانه بحران مشروعیت بود. طبق نظرسنجی‌های ملی «پروژه امنیت و تهدیدات» دانشگاه شیکاگو، اعتماد عمومی به دموکراسی آمریکایی در طول سال ۲۰۲۴ در سطوح نگران‌کننده‌ای بوده است. تقریباً نیمی از مردم (۴۵ درصد دموکرات‌ها و ۴۹ درصد جمهوری‌خواهان) معتقدند که «حل مشکلات اساسی سیاسی و اجتماعی آمریکا، ‌با انتخابات حل نخواهد شد». تقریباً به همین تعداد (۴۲ درصد از دموکرات‌ها و ۵۵ درصد از جمهوری‌خواهان) فکر می کنند که "نخبگان سیاسی دموکرات و جمهوری‌خواه، بداخلاق‌ترین و فاسدترین افراد در آمریکا هستند. "

فارن افرز در پایان نوشت: بسیاری از آمریکایی‌ها نه تنها در مورد سیاست‌های کوتاه‌مدت مرتبط با اقتصاد، مهاجرت و مراقبت‌های بهداشتی، بلکه در مورد دوام خود دموکراسی آمریکایی نیز نگران هستند. بسیاری به شدت نگران سلامت نهادهای عمومی هستند و بسیاری تردید دارند که نتایج این انتخابات بیان واقعی اراده مردم باشد.

تارنمای «The Conversation» نیز در تحلیلی نوشت که ضعف‌های سیستم‌ انتخاباتی آمریکا، سیاسی بودن نهادها و نبود پیامد مناسب برای متخلفان باعث شده است تا «دونالد ترامپ» با وجود ادعاهایش در مورد تقلب، بار دیگر نامزدی جمهوریخواهان را در انتخابات به دست بیاورد.در بخشی از این گزارش با عنوان «فقدان پیامدها» با اشاره به ضعف قانونی و حقوقی در قانون انتخاباتی آمریکا تاکید دارد: پیامدهای اندکی برای برخی ها (پس از ۶ ژانویه) وجود داشت. مجلس نمایندگان ایالات متحده برای بار دوم ترامپ را به خاطر نقشش در تحریک حمله به کنگره استیضاح کرد. با این حال، سنا که تحت کنترل جمهوری‌خواهان بود، در نهایت از محکومیت او خودداری کرد.

این گزارش افزود: ترامپ همچنین به دلیل طراحی نقشه‌ برای عوض کردن نتایج انتخابات به اتهام توطئه تحت پیگرد قرار گرفت که تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است. با توجه به تفسیر گسترده دیوان عالی ایالات متحده از مصونیت ریاست‌جمهوری در یک پرونده پرحاشیه تابستان گذشته، اکنون این سؤال مطرح است که آیا پرونده علیه رئیس‌جمهور پیشین موفق خواهد شد یا خیر.

این گزارش مدعی شد که کنگره آمریکا پس از رویدادهای ۶ ژانویه، اصلاحاتی را برای رفع ضعف‌های سیستم‌های انتخاباتی آمریکا تصویب کرد تا از سیاسی‌شدن و اخلال در تایید نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری جلوگیری کند. اما در بسیاری از جهات، آسیب‌ها قبلاً وارد شده است. اینکه ترامپ بار دیگر نامزدی ریاست‌جمهوری را از سوی جمهوری‌خواهان به دست آورد، نشان می‌دهد که بسیاری از افراد چقدر آماده‌اند تا ادعاهای تقلب انتخاباتی او را نادیده بگیرند یا حتی بپذیرند.

در پایان تصریح شده است: اینکه ترامپ هنوز ادعا دارد که انتخابات ۲۰۲۰ دزدیده شده است، این واقعیت را آشکار می‌کند که پاسخ‌های قانونی و سیاسی به این مساله چقدر ضعیف بوده اند.

۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳
کد خبر: 31010

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 9 =