روایت اندیشکده مصری از جایگاه برتر نظامی ایران

مدیر مرکز پژوهش های راهبردی الرویة الجدیده مصر معتقد است قدرت نظامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی الگوی جدیدی از بازدارندگی را در سراسر منطقه خاورمیانه ایجاد کرده است و در سال های آینده با برتری جایگاه نظامی ایران موازنه دقیقی را رقم خواهد زد.

به گزارش تحریریه، روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در گزارشی به قلم دکتر «محمد علی صنوبری» مدیر مرکز پژوهش های راهبردی «الرویة الجدیده» مصر نوشت، از زمان جنگ جهانی دوم هیچ کشوری نتوانسته است در زمینه قدرت نظامی تهاجمی و دفاعی به قدرت بلامنازعی در منطقه تبدیل شود. در این فضای ژئوپلتیکی پیچیده تنها ایران قادر شده به قدرت دفاعی گسترده ای دست یابد و همزمان با آن مانورهای تهاجمی خود را پیش ببرد. این موضوع به اندازه ای شگفت آور است که حتی دشمن سرسخت ایران یعنی رژیم صهیونیستی هم آشکارا به دقت و مهارت نظامی ایران اعتراف کرده است.

مدیر مرکز پژوهش های راهبردی الرویة الجدیده تصریح کرد تبدیل ایران به یک قدرت نظامی و دارای نفوذ راهبردی گسترده در منطقه خاورمیانه پرشتاب نبوده است. بلکه ایران به تدریج و هدفمند به یک قدرت نظامی راهبردی در منطقه تبدیل شده است. این کشور طی دهه های گذشته با فشارهای بین المللی و تنش ها و تهدیدهای نظامی روبرو بود، در میان این بازی پیچیده، قدرت ایران دارای دو بعد متمایز و در هم تنیده می باشد: یکی موشک های پیشرفته و دیگری جنگ پیشرفته با هواپیماهای بدون سرنشین است.

دوران جدید در راهبرد نظامی ایران

این پژوهشگر معتقد است: عملیات وعده صادق ۱ ایران نشانه مهمی از راهبرد نظامی ایران بود. ایران در این عملیات با قدرت، آمادگی خود را برای مقابله با تهدیدها نشان داد. این عملیات علیه رژیم صهیونیستی، شگفتی موشک ها و پهپادهای ایرانی را نشان داد. این در حالی است که تنها شمار اندکی از افراد پیش از عملیات وعده صادق این قدرت ایران را باور داشتند. عملیات وعده صادق۱ به شکل قابل توجهی هماهنگ و هدفمند بود. این اقدام بیش از آنکه یک اقدام نظامی باشد شکل نمایش نظامی داشت. در این اقدام، ایران به صنایع دفاعی بومی خود افتخار کرد زیرا ایران طی سال های تحریم توانست به فناوری موشک ها و جنگنده های بدون سرنشین دست یابد. اما ایران در عملیات وعده صادق ۲  چارچوب را به هدف‌گیری منافع رژیم صهیونیستی را در عمق سرزمین های اشغال شده گسترش داد. این اقدام تنها علیه رژیم صهیونیستی نبود، بلکه پیامی به آمریکا بود مبنی بر این که در صورت نادیده گرفتن حاکمیت ایران، تهران دارای قدرتی برای بر هم زدن موازنه قدرت در سراسر منطقه خاورمیانه است. ایران با هدف قرار دادن عمق سرزمین های اشغال شده در برابر هرگونه ماجراجویی در آینده قدرت بازدارندگی ایجاد و اعلام کرد هرگونه تهدید احتمالی با پاسخ قوی و فراگیر همراه خواهد بود.

وعده صادق ۳

این تحلیلگر افزود: ایران موضع خود را آشکارا اعلام کرد. این کشور خطوطی را ترسم و معادله بازدارندگی در مقابل رژیم اسرائیل را تحکیم کرد. عملیات وعده صادق یک در پاسخ به حمله به کنسولگری ایران در سوریه انجام گرفت. پیام آشکار این عملیات آن بود که هرگونه حمله به منافع ایران در خارج با پاسخ قدرتمندی روبرو خواهد شد. در ادامه به دنبال ترور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله به عنوان همپیمانان اصلی این کشور، ایران عملیات وعده صادق ۲ را انجام داد و با این عملیات نشان داد که آمادگی مقابله با هرگونه تهدیدی که همپیمانان منطقه ای این کشور را هدف قرار دهد، دارد. اکنون پس از گستاخی رژیم صهیونیستی در حمله به اراضی ایران، این کشور اعلام کرده است که عملیات وعده صادق ۳ با سرعت و ویرانگری بیشتری علیه رژیم صهیونیستی صورت خواهد گرفت. این بازدارندگی بیانگر راهبرد ایران است که نادیده گرفتن حاکمیت خود را با قاطعیت پاسخ خواهد داد.

پایان/

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 30981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 0 =