برنامه جمهوریخواهان برای ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات

در آستانه انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ریاست جمهوری آمریکا، جمهوری خواهان سنا و مجلس نمایندگان این کشور، برنامه ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ را در صورت پیروزی او در انتخابات ترسیم کرده اند.

به گزارش تحریریه، خبرگزاری ایرنا نوشت، رهبران جمهوری‌خواه در هر دو مجلس سنا و نمایندگان در حال ترسیم برنامه‌ای برای ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ در صورت پیروزی او هستند و انتظار دارند که به سرعت بر روی یک بسته بزرگ مصالحه بودجه حرکت کنند که به وعده او مبنی بر کاهش مالیات‌ها عمل می‌کند.

تارنمای خبری هیل در این زمینه گزارش داد که میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنا، ویپ جان تون، رئیس مجلس سنا، مایک جانسون (رئیس‌ مجلس نمایندگان) و رهبر اکثریت مجلس نمایندگان استیو اسکالیز اخیراً برای ترسیم برنامه‌های خود با یکدیگر دیدار کردند.

علاوه بر این، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته است در صورت حفظ مجلس نمایندگان، قصد دارد برای انتخاب مجدد به عنوان رئیس مجلس نامزد شود و در آستانه انتخابات به طور منظم با ترامپ در تماس بوده است و اسکالیس، یکی دیگر از متحدان ترامپ، گفته که با وی در خصوص اولویت های سال ۲۰۲۵ گفتگو کرده است.

جمهوری خواهان به دنبال تامین مالی یک ابتکار جدید امنیتی مرزی هستند که شامل تکمیل دیوار مرزی مطرح شده توسط ترامپ و احتمالاً کاهش بودجه بخش هایی است که متحدان ترامپ معتقدند در دولت بایدن « به سلاح» تبدیل شده اند.

اما اولویت اصلی رهبران جمهوریخواه در هر دو مجلس، تمدید قانون کاهش مالیات و مشاغل در سال ۲۰۱۷ - دستاورد قانونی امضای ترامپ قبل از انقضای آن در پایان سال ۲۰۲۵ - خواهد بود.

اینکه تا چه حد خواهند توانست به این اهداف دست یابند، موضوع بحث شدیدی در میان قانونگذاران جمهوری خواه در ماه های آینده خواهد بود، با این فرض که ترامپ، معاون رئیس جمهور هریس را شکست دهد و جمهوری خواهان کنترل سنا را دوباره به دست آورند و اکثریت مجلس نمایندگان خود را حفظ کنند.

سناتور جان باراسو که در آستانه تبدیل شدن به گزینه جدید جمهوریخواهان سنا در کنگره بعدی است، به هیل گفت که با سران تیم ترامپ، هاوارد لوتنیک و لیندا مک ماهون برای گفتگو در خصوص یک نقشه راه برای ۱۰۰ روز اول ترامپ ملاقات داشته است.

منابع جمهوری خواه می گویند مک کانل، تون و سناتور مایک کراپو (آیداهو) که قرار است با رای اکثریت جمهوری خواهان رئیس کمیته مالی سنا شود، بحث های اولیه را در مورد اولین لایحه مهمی که جمهوری خواهان امیدوارند در سال ۲۰۲۵ تصویب کنند، رهبری می کنند.

تون که برای جانشینی مک کانل به عنوان رهبر جمهوری خواه نامزد شده است، یکی از معماران کلیدی لایحه اصلاحات مالیاتی در سال ۲۰۱۷ بود. او همچنین عضو کمیته مالی است.

منابع آگاه از مذاکرات می گویند که جمهوریخواهان در حال آماده شدن برای همه سناریوها، از جمله کنترل حزبی کنگره یا احتمال حفظ کنترل دموکرات ها بر کاخ سفید هستند.

با این حال، قانونگذاران و دستیاران جمهوری خواه به طور فزاینده ای اطمینان دارند که ترامپ بر اساس روند نظرسنجی ها، هریس را شکست خواهد داد.

به گزارش ایرنا، بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی شبکه خبری سی ان ان رقابت میان دونالد ترامپ و کامالا هریس نامزدهای جمهوریخواهان و دموکرات‌ها در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) بسیار نزدیک است و همچنان هیچ یک را نمی‌توان برنده قاطع انتخابات ریاست جمهوری دانست.

شبکه خبری سی ان ان آمریکا وابسته به دموکرات ها گزارش داد: «نظرسنجی جدید شبکه سی ان ان از میانگین نظرسنجی‌های ملی که روز چهارشنبه به وقت محلی منتشر شد، نشان می دهد که همچنان هیچ رهبر مشخصی برای رقابت های ریاست جمهوری وجود ندارد و به طور متوسط ۵۰ درصد از رای دهندگان احتمالی از کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و ۴۸ درصد از دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق حمایت می کنند.»

آخرین نظرسنجی یوگاو و تایمز لندن نیز نشان می‌دهد هریس در میان را ی‌دهندگان احتمالی در سطح ملی، ۴۸ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، در محدوده خطای نمونه‌گیری این نظرسنجی، حمایت مردم را کسب کرده اند.

یک نظرسنجی جدید دانشگاه مونموث نیز نشان می دهد که ۴۸ درصد از رای دهندگان اعلام کرده اند که "قطعا" یا "احتمالا" به هریس رای می دهند. این میزان برای ترامپ ۴۵ درصد است.

پاتریک موری، مدیر نظرسنجی مونموث در این خصوص می گوید:«حتی یک درصد تغییر می‌تواند بر نتیجه تاثیر بگذارد، اما از توانایی اکثر نظرسنجی‌ها برای نتیجه گیری دقیق خارج است. نکته پایانی این است که این رقابت شانس است و از ماه اوت آغاز شده است.»

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می‌شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

در سطح ملی، در مجموع ۵۳۸ رای الکترال (رای مجمع گزینندگان) وجود دارد، به این معنی که یک نامزد برای پیروزی باید ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان را کسب کند.

هر ایالت به تعداد نمایندگان و سناتورهایی که در کنگره دارد، مجمع منتخبان (گزینندگان) دارد. برای هر ایالت دو سناتور وجود دارد، اما تخصیص کرسی های مجلس نمایندگان بر اساس جمعیت ایالت ها متفاوت است. کالیفرنیا، پرجمعیت ترین ایالت آمریکا، ۵۴ رای مجمع برگزینندگان دارد.

شش ایالت کم جمعیت و ناحیه کلمبیا تنها سه رای الکترال دارند که حداقل تعداد تخصیص یافته رای الکترال به یک ایالت است. این بدان معناست که یک رای الکترال در وایومینگ به عنوان یک ایالت کم جمعیت، حدود ۱۹۲ هزار نفر را تشکیل می دهد، در حالی که یک رای الکترال در تگزاس، یکی از ایالت هایی که کمترین میزان حضور در انتخابات را دارند، نشان دهنده حدود ۷۳۰ هزار نفر است.

همه ایالت های آمریکا به جز دو ایالت از رویکرد برنده کامل استفاده می کنند به گونه ای که نامزدی که بیشترین آرا را در آن ایالت به دست آورد، تمام آرای الکترال را به خود اختصاص می دهد.

در انتخابات فعلی ریاست جمهوری آمریکا، ایالت های مهم انتخاباتی شامل آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین می شوند.

مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می کند.

پایان/

۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 30909

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =