چشم در برابر چشم، به سبک پوتین

با امضای فرمانی از سوی رئیس جمهوری روسیه، این کشور برای تلافی اقدامات کشورهای غربی، اموال خصوصی آمریکایی‌ها را توقیف می کند.

به گزارش تحریریه، یورو نیوز نوشت، بر اساس فرمانی که روز پنجشنبه ۲۳ مه (۳ خرداد) به امضای ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهوری روسیه رسید، روسیه دارایی‌های ایالات متحده از جمله اوراق بهادار را که می‌تواند به عنوان جبران خسارات ناشی از هرگونه توقیف دارایی‌های مسدود شده روسیه در ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرد، شناسایی خواهد کرد.

مذاکره‌کنندگان گروه هفت چند هفته است که در حال رایزنی در مورد چگونگی استفاده بهینه از دارایی‌های مالی روسیه از جمله ارزهای اصلی و اوراق قرضه دولتی به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار هستند. این دارایی‌ها اندکی پس از حمله مسکو به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ مسدود شده بودند.

کاهش سرمایه گذاری خارجی در خاک روسیه باعث شده است تا توانایی این کشور برای مقابله به مثل (در موقع تصرف دارایی‌های مسدود شده‌اش توسط رهبران غربی) کاهش یابد.

مقامات و اقتصاددانان به خبرگزاری رویترز گفتند، با این حال، ممکن است روسیه درعوض وجوه سرمایه گذاران خصوصی را هدف قرار دهد.

ولادیمیر پوتین، مه ۲۰۲۴

فهرستی عجیب برای تلافی جبران خسارت

در فرمان روز پنجشنبه آمده بود که فدراسیون روسیه یا بانک مرکزی می‌توانند به دادگاه روسیه درخواست دهند تا مشخص کند که آیا اموال آنها در آمریکا به طورغیرقانونی توقیف شده است یا خیر.

آن وقت است که این دادگاه می‌تواند حکم صادر کند تا از اموال و دارایی‌های فهرست‌شده آمریکا در روسیه استفاده کند. در نتیجه کلیه اوراق بهادار، سهام سرمایه‌گذاری در شرکت‌های روسی، املاک و مستغلات، اموال منقول متعلق به ایالات متحده که بالقوه قابل توقیف هستند، مشمول این فرمان می‌شوند.

دمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه ماه گذشته میلادی اذعان کرد که روسیه مقدار ناچیزی از اموال دولتی آمریکا را در اختیار دارد و هرگونه پاسخی که روسیه بدهد نامتقارن خواهد بود و در نتیجه بر دارایی‌های افراد خصوصی تمرکز می‌کند.

آنطور که در این فرمان آمده است، دارایی‌های متعلق به افراد تحت کنترل ایالات متحده نیز می تواند هدف قرار گیرد. این فرمان هنوز مشخص نکرده است که منظور دقیق از افرادی که «تحت کنترل ایالات متحده» هستند، چیست.

دارایی‌های بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی، از جمله افراد و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ ایالات متحده، در حساب‌های ویژه «نوع C» نگهداری می‌شوند. روسیه این حساب‌ها را اندکی پس از استقرار ارتش خود در اوکراین و تحت تأثیر تحریم‌های غرب در فوریه ۲۰۲۲ معرفی کرد.

پول موجود در این حساب‌ها را نمی‌توان بدون اجازه مقامات روسیه به خارج از روسیه منتقل کرد.

واشنگتن قانونی را تصویب کرده است که به دولت جو بایدن در آمریکا اجازه می‌دهد تا دارایی‌های روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می شود مصادره کند و آن‌ها را به اوکراین منتقل کند، چیزی که روسیه بارها آن را غیرقانونی خوانده است.

پایان/

۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 29656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 5 =